Bhutan

Taktshang of Tijgersnest tempel in Bhutan

Rondreis Bhutan

Boeddhistische kloosters en imposante bergen

Bhutan ligt verscholen in de oostelijke Himalaya’s, ingeklemd tussen India en China. In het bergachtige ’Land van de Donderende Draak’ ontdek je boeddhistische kloosterforten, diepe valleien, groene rijstvelden en traditionele festivals. Een reis door Bhutan is een unieke ervaring!

Zonder dikke bankrekening zal je rondreis door Bhutan niet al te lang duren, want het is een erg duur land. Sterker nog, als je deze mooie Boeddhistische staat wilt bezoeken moet je minimaal 200 dollar per dag uitgeven! Daar krijg je echter veel voor terug: door de financiële drempel komt massatoerisme niet voor in Bhutan. Je kunt alles dus op je gemak bekijken. Zoals de vele kloosters bijvoorbeeld. Tijdens het rondreizen mag je het op 700 meter hoogte gelegen Taktshang in ieder geval niet missen!

Een groepsrondreis of individuele rondreis is een uitstekende manier om Bhutan te verkennen. Overal, zoals in Kuje Lhakhang, vind je Boeddhistische tempels, en door het kleinschalige karakter van het toerisme hoef je gelukkig niet bang te zijn voor souvenirverkopers die je lelijke Boeddhabeeldjes willen aansmeren.

Vlag:
Hoofdstad:
Thimphu
Inwoners:
779.900
Oppervlakte:
47.000 km2
Beste reistijd:
mei, september en oktober
Tijdsverschil:
5 uur later
Vliegtijd:
16:00 uur
Combineren:
Natuur
8/10
Cultuur
9/10
Steden
6/10
Eten
7/10
Actief
8/10

Video's van Bhutan

Reisorganisaties met reizen naar Bhutan

Reizen naar Bhutan

Blogs over Bhutan

· Redactie
Insider tips voor het verborgen Himalaya-koninkrijk Bhutan
Eeuwenlang was Bhutan afgesloten van de buitenwereld. Dat maakt reizen door dit kleine Himalaya-koninkrijk een bijzondere ervaring. In Bhutan zijn tradities nog springlevend, maak je kennis met goden en koningen en ontdek je een unieke cultuur. Neem daarbij de schitterende berglandschappen en je kunt rekenen op een reis waarbij de hoogtepunten elkaar afwisselen. Pelden, de lokale expert van reisorganisatie Better Places geeft zijn insider tips voor een onvergetelijke trip.
· Redactie
De hoogste onbeklommen berg ter wereld: Gangkhar Puensum
Met 7.570 meter is Gangkhar Puensum de hoogste berg in Bhutan, en de 40e hoogste piek ter wereld. Verrassend genoeg is Gangkhar Puensum nog nooit beklommen in tegenstelling tot de meeste andere bergen in de Himalaya.
· Redactie
Tshechu's: De bijzondere festivals in Bhutan
In het kleine koninkrijk Bhutan, ingeklemd tussen India en China, vormen de religieuze Tshechu festivals voor velen het hoogtepunt van het jaar. Maak je een reis naar het 'Land van de Donderende Draak' dan is het de moeite meer dan waard om het rond een Tshechu festival te plannen.
· Redactie
Bijzonder Bhutan
Bhutan is een onafhankelijk koninkrijk in de Himalaya. In dit bijzondere land val je als reiziger van de ene in de andere verbazing. Het loont dan ook zeker de moeite om eens een trip naar Bhutan te ondernemen en er een tijdje rond te reizen.
· Redactie
Topbestemmingen 2012 volgens Lonely Planet
Waar moet je in 2012 naartoe reizen? Welke bestemmingen mag je niet missen? Op deze prangende vragen heeft Lonely Planet nu een antwoord gegeven door de publicatie van een lijst met tien landen die volgend jaar echt een must zijn om te bezoeken.
Het kleine koninkrijkje in de Himalaya genaamd Bhutan was voor ons het hoogtepunt van onze reis. De enorme bergen en boedhistishe cultuur zijn werkelijk schitterend. In Bhutan vind je nog geen massatoerisme en hierdoor heb ik er nog meer van het land kunnen genieten!
- Vera

Beoordelingen van Bhutan

Wat zijn de Bhutan ervaringen van andere reizigers? Lees hier 1 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Bhutan.
Natuur & omgeving
10
Cultuur
10
Stranden
n.v.t.
Steden
7
Eten & drinken
9
Activiteiten
9
9,0

Rondreis Bhutan, onvergetelijke ervaring.

Bhutan
Individuele rondreis
09-01-2016

Samem met vriend een 10 daagse rondreis gemaakt door Bhutan met Bhutan Visit.
Bhutan is een nog onondekt land midden in de hymalaya. Bergen, Bhudistishe klooster op de meest practige plekken, wonderschone natuur en de meest gastvrije mensen in de wereld.
Met onze eigen gids en chauffeur zijn wij 10 dagen rondgetrokken door dit wonderschone land.
Het is echt of je tig jaar terug gaat in de tijd.
Aanrader is een hick door de bergen naar het tigers nest, het meest afgelegen maar meest prachtige klooster wat ik ooit heb gezien. Voor alle echte cultuur en natuur travellers is Bhutan een must.

Jos Lenssinck
Gereisd met vrienden in May 2013