Riksja Travel

Bouw je eigen individuele reis

Riksja Travel

Riksja biedt individuele rondreizen aan voor de avontuurlijke reiziger. De reizen van Riksja gaan naar landen verspreid over 5 continenten. Ieder land heeft een eigen website en per land zijn er deskundige reisadviseurs die uw reis helpen organiseren. Riksja is niet voor niets een reisorganisatie van reizigers voor reizigers!

De nadruk bij Riksja reizen ligt op ervaren en beleven met respect voor natuur en cultuur. De individuele reizen kunnen volledig op maat gemaakt worden en bieden voldoende vrijheid voor eigen inbreng. Op de landenwebsites kun je ook zelf met behulp van bouwstenen je eigen reis samenstellen. Omdat het individuele reizen zijn maakt Riksja gebruik van authentieke,  kleinschalige, hotelletjes en accommodaties passend bij het land. Bij Riksja boek je een prachtige individuele reis naar een bijzondere bestemming!

Accommodatie
8.7
Vervoer
8.8
Reisleiding
8.9
Prijs / Kwaliteit
8.6
Algemeen
9
Riksja Travel is aangesloten bij:
ANVR Calamiteitenfonds SGR
Bezoek Riksja Travel
Opent in nieuw scherm

Populaire rondreizen van Riksja Travel

Riksja Travel heeft onze rondreis op maat door Brazilië verzorgd. Ze hebben dit op een uitstekende manier gedaan! Een goede vlucht, leuke gidsen, prachtige accomodaties (niet alleen hotels, want we hebben ook in de jungle geslapen) en goede afwiss
- Fam. Petersen

Blogs over Riksja Travel

· Redactie
7 Alternatieve wereldwonderen (die je eens in je leven gezien moet hebben!)
Benieuwd welke 7 alternatieve wereldwonderen je absoluut niet mag misssen? Bekijk dan dit lijstje!
· Redactie
Dit zijn dé bestemmingen voor 2018!
Het nieuwe jaar staat te trappelen om z’n intrede te doen. En een nieuw jaar betekent een nieuwe reisbestemming! Zoveel landen, zoveel keuzes. Daarom dit lijstje!
· Suzanne van Duijn
Vakantiebeurs tip: De Riksja Travel Escape Room
Een reisavontuur vol spanning en sensatie waar je het land niet eens voor uit hoeft. Riksja Travel staat dit jaar op de Vakantiebeurs met een heuse Travel Escape Room!
· Redactie
Riksja Travel bestaat 15 jaar
Hoera: Riksja Travel is jarig! Riksja bestaat inmiddels alweer 15 jaar. Een schitterende mijlpaal voor deze prachtige reisorganisatie uit Leiden. Namens Rondreis.nl: Gefeliciteerd Riksja!
· Redactie
Op eigen houtje op safari: Etosha NP in Namibië
Voor vrijwel alle reizigers staat Etosha National Park met stip op één qua hoogtepunten tijdens een rondreis door Namibië. Lees hier waarom je dit prachtpark zelf moet gaan bezoeken!
· Redactie
Als nomade op vier wielen door Marokko
Door de goede (snel)wegen, overzichtelijke infrastructuur en duidelijke bewegwijzering leent Marokko zich perfect voor een selfdrive rondreis. Een comfortabele huurauto biedt je de ultieme vrijheid om op eigen tempo door het land te trekken. Leg je camera alvast klaar voordat je achter het stuur kruipt, want er komen op de route volop stops voorbij waar je echt even op de rem moet trappen om het plaatje te vereeuwigen.
· Redactie
Laat je aangenaam verrassen in China
Een rondreis door China is echt een reis en geen luiervakantie. Het is reis waarbij al je zintuigen aan hun trekken komen.
· Redactie
Riksja Travel - Een kijkje achter de schermen
Tijd om weer een kijkje achter de schermen van een reisorganisatie te nemen  Dit keer in het gezellige Leiden bij reisorganisatie Riksja Travel. Want wie is Riksja Travel eigenlijk en welk team zit erachter? Wij vroegen reisspecialist en fervente reiziger Tamara Scheper het hemd van het lijf.

Beoordelingen van Riksja Travel

Wat zijn de ervaringen van andere reizigers met Riksja Travel?
3,3

Slechte communicatie

Indonesië
Familiereis met Riksja Travel
20-07-2023

We hebben met onze 2 kleine kinderen een mooie reis naar Indonesie gemaakt via Riksja. We waren goed ontvangen in Leiden en hebben een prettig gesprek gehad. Helaas ging het vanaf daar bergafwaarts. De reisinformatie kwam erg laat, we moesten zelf achter de vouchers en vliegtickets aan, waardoor de voorpret er niet echt was.
De reis zelf was mooi, maar voldeed helaas niet aan de verwachtingen: hotels waren veelal matig, soms slecht. Activiteiten waren niet op (kleine) kinderen afgestemd, soms zaten we dusdanig afgelegen dat we ook echt niets konden doen met de kinderen. Lokale partner heeft ons waar mogelijk geholpen, maar kon ook niet alles doen.
Wat helemaal onhandig was, was dat we een reisschema kregen waar niet alles in stond. 1 activiteit ontbrak in dat schema, en daar was ook geen vervoer voor geregeld, terwijl we (dus met 2 kleine kinderen) blijkbaar een uur hadden moeten reizen nog. We hebben deze activiteit helaas moeten missen.
Ik heb eea voorgelegd na afloop van de reis, en helaas schuiven ze alles terug op ons. Dat ze wel alles hebben gecommuniceerd en dat het mijn schuld is dat ik een activiteit heb gemist. Helaas ontbreekt het bij Riksja aan zelfreflectie en verantwoordelijkheid nemen.
Van een reisbureau dat zich specialiseert in reizen met (jonge) kinderen, en van een reis die niet goedkoop is, verwacht ik meer. Zowel vooraf, als gedurende, als na afloop van de reis.
Nogmaals: mooie reis gehad, maar nooit meer ga ik dat via Riskja boeken. Communicatie moet echt (veel) beter.

Marien
Gereisd met gezin
3,8

Prima reis, goede opbouw en mooi land

Indonesië
Individuele rondreis met Riksja Travel
20-06-2023

Op zich was de reis zelf prima georganiseerd.
Er is goed geluisterd naar onze wensen vooraf en we zijn erg tevreden over het reisprogramma en de opbouw van de reis. We begonnen in hele rustige en niet toeristische dorpen op Sumatra en naarmate de reis vorderde kwamen we steeds meer in bewoond gebied (Bali). Het sloot volledig aan bij onze wensen dus daar waren we erg blij mee.

Een aantal accommodaties viel helaas wel erg tegen. Er zaten veel 'vergane glorie' accommodaties tussen en een aantal was zelfs ronduit smerig te noemen (lees; schimmel op de muren, overal scheuren en heel veel plekken waar niet werd schoongemaakt). Ook de service van de lokale agency (Happy Trails) liet te wensen over. Tot 2x toe bijna een uur te laat opgehaald door een chauffeur, zonder communicatie.

De assistentie vanuit Riskja viel ons ook een beetje tegen. Een week voordat we weg gingen hebben we nog gevraagd of er wel een autostoeltje voor onze baby was geregeld, dat bleek niet het geval. Volgens de Riskja medewerker zou dit 'te duur' zijn om te huren(?) Na veel wikken en wegen zijn we zonder autostoeltje op pad gegaan, maar na een aantal helse reizen met een krijsende baby op schoot waren we er helemaal klaar mee. We kwamen een ander gezin tegen dat ook via Riskja Family reisde die ons doodleuk vertelden dat zij wel gewoon een stoeltje hadden (en een vaste chauffeur) en dat dat helemaal niet belachelijk duur was.
Alsnog Riskja gebeld om een autostoeltje voor ons te regelen: daar moesten we dan zelf maar achteraan gaan bij Happy Trails. Na een telefoontje aan Happy Trails kregen we te horen dat ze het zouden afstemmen met Riskja, met andere woorden van het kastje naar de muur gestuurd.
Uiteindelijk na een paar dagen een autostoeltje gekregen, helaas was het toen bijna niet meer nodig omdat we de grootste reisafstanden en reisdagen al gehad hadden...

Op Sumatra hebben we 5 dagen lang dezelfde chauffeur gehad. Op Bali hadden we iedere dag een ander, sommige spraken amper Engels. Je bouwt op die manier totaal geen band op met iemand en ze zijn er alleen om je van A naar B te brengen, verwacht geen extra toelichting

Al met al redelijk tevreden over de reis zelf, maar minder over de service van Riskja Family (en Happy Trails) ook de accommodaties zijn van erg slecht niveau voor de prijs die je ervoor betaald.

Van Reusel
Gereisd met gezin
9,4

Overweldigend mooie reis gehad!

IJsland
Autorondreis met Riksja Travel
20-03-2023

Op maat gemaakte rondreis is ons zeer bevallen, natuurlijk hielp het prachtige ( maar wel bitterkoude) weer ook mee aan fenomenale uitzichten en een geweldig noorderlicht , drie nachten achtereen. Genieten van de geboekte activiteiten, reisbeschrijving bijna altijd duidelijk, en anders reageerde Tess, onze reisleider via whatsapp heel snel. Kortom een onvergetelijke vakantie, we gaan graag opnieuw met Riksja op reis.

Judith Hilbers
Gereisd met partner
10

Fantastische reis

IJsland
Individuele rondreis met Riksja Travel
03-03-2023

We zijn net terug van een fantastische reis door IJsland. Erg leuke hotels maar vooral geweldige excursies meegemaakt. Riksja heeft de reis helemaal opmaat gemaakt en sloot precies aan bij wat we leuk vinden. Volgende reis zeker weer bij Riksja

Albert Zech
Gereisd met gezin