Home
Blog
Bestemmingen
Dit zijn dé bestemmingen voor 2018!

Dit zijn dé bestemmingen voor 2018!

op 20 november 2017
4 minuten leestijd
Dit zijn dé bestemmingen voor 2018!

Het nieuwe jaar staat te trappelen om z’n intrede te doen. En een nieuw jaar betekent een nieuwe reisbestemming! Zoveel landen, zoveel keuzes. Daarom dit lijstje!

Reisorganisatie Riksja Travel biedt gelukkig een helpende hand: het heeft onderzoek gedaan onder ruim 100.000 reizigers wat de populairste bestemmingen voor 2018 zijn. En dit is de top 10!

#1 Costa Rica: groen, groener, groenst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Met stip op één staat Costa Rica, met ruim zeven procent van de stemmen. Het land dankt zijn populariteit aan de grote verscheidenheid aan natuur, maar ook aan het strenge duurzaamheidsbeleid. Want die natuur, die mag niet verloren gaan. Vanuit je jungleboot spot je luierende luiaarden, kaaimannen en brullende apen. Zie schildpadden eieren leggen, tokken door nevelwouden en proef de lekkerste ananas ooit. Slapen doe je midden in de natuur, in een ecolodge of aan de rand van een vulkaan.

#2 Colombia: onbekend maakt wel bemind

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Ook de nummer twee wordt gedomineerd door een Latijns-Amerikaanse bestemming. En het is een verrassende: Colombia. Het toerisme staat nog in de kinderschoenen, maar dat maakt het land juist zo interessant. Picture this: parelwitte stranden, kleurrijke wijken vol streetart, salsadansende mensen, zestig meter hoge palmbomen én de lekkerste koffie ter wereld. Wie zou daar nou ‘nee’ tegen zeggen? Wij ook niet.

#3 Cuba: terug in de tijd

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

En ook de derde positie wordt ingenomen door een C-bestemming, al wijst dat alleen op de naam, want ook dit land is klasse A+ als reisbestemming. Fidel mag er dan niet meer zijn, het communistische Cuba zoals hij het voor ogen had is nog springlevend. Wil jij ontsnappen aan de cultuur waarin internet en social media domineren, dan is Cuba the place to be. Slapen doe je niet in hotels, maar in casa particulares, bij de mensen thuis. Onderweg geniet je van karstbergen, koloniale gebouwen, oldtimers en paard en wagens die het straatbeeld domineren. Maar hoe lang nog? Wil je het Cuba van Castro nog meemaken, dan moet je snel zijn.

#4 Japan: bomvol contrasten

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De nummer vier op de lijst brengt ons naar de andere kant van de globe. Japan kent een cultuur die je nergens anders ter wereld vindt. Hier haasten snelle zakenmannen zich langs meisjes in kimono en torenen wolkenkrabbers boven traditionele tempels uit. Traditioneel en hypermodern gaan hier hand in hand en als reiziger kun je van beide kanten proeven. Slaap in een modern cityhotel of traditionele ryokan en fiets door Kyoto of maak kennis met een monnik.

#5 Zuid-Afrika: kies je eigen Big Five

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Zuid-Afrika domineert al jaren de top 10 van populairste bestemmingen en dat is niet zonder reden. Je hebt geen jetlag, het is een enorm land waar om elke hoek een nieuwe verrassing ligt en met de lage stand van de Rand is het leven er erg goedkoop. Moeten we nog even doorgaan? Nou, vooruit. Natuurlijk ga je voor de Big Five – leeuw, olifant, neushoorn, luipaard, buffel – maar het land biedt de uitzonderlijke mogelijkheid je eigen Big Five te maken. Big Five activiteiten bijvoorbeeld, van kajakken tussen walvissen tot fietsen tussen de wijnvelden van Stellenbosch. Of wat dacht je van Big Five slaapplekken, van slapen bij een struisvogelboer tot overnachten in een bijenkorfhuisje? Je hebt in elk geval één garantie: uitgekeken raak je nooit.

#6 Namibië: zand, zand en ... zand

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Zand, zand en nog meer zand: het klinkt misschien niet als de meest aanlokkelijke bestemming. Maar vergis je niet, want dat zand herbergt parels die je niet wilt missen. Van de versteende bomen op de Deadvlei tot cheeta’s in de Kalahari: je kijkt je ogen uit in Namibië. Krijg survivaltrucs van Bosjesmannen, leer geitenhoeden, proef hoe zebra smaakt en slaap in een zoutpan. Dit is Afrika op z’n best.

#7 Vietnam: vandaag is rood

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Net als Cuba kent Vietnam een communistisch verleden en dat merk je overal, van de toeristische trekpleisters als de Cu Chi-tunnels tot de rode vlaggen op je boot in Bai Tu Long Bay (net even wat minder toeristisch dan het grote broertje Halong Bay). Hoeveel je je erin wilt verdiepen, is aan jou: je vindt volop informatie in de vele musea, maar kunt er ook aan ontsnappen tussen de groene rijstvelden en de bergvolkeren in het noorden. Onze tip: doe een beetje van beide.

#8 Nieuw-Zeeland: welkom in Midden-Aarde

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Kia ora, ofwel: hallo, en welkom in het land van Maori’s, modderpoelen en Milford Sound. Het land waar Lord of the Rings werd opgenomen en je je al snel zelf in Midden-Aarde waant. Zo gemoedelijk als de mensen in Nieuw-Zeeland zijn, zo wild is de natuur. Ja, je vindt er eindeloze weilanden vol schapen, maar ook gletsjers, spuitende geisers en oneindig veel bergen. Slaap in een bergslot en leer alles over de mythes van de Maori’s in een heilig woud.

#9 IJsland: het perfecte toetje

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Koud van buiten, warm van binnen: dat is IJsland én zo zijn de IJslanders. De inwoners lijken in eerste instantie soms net zo koud als het landschap waar ze in leven, maar als je eenmaal kennis met ze hebt gemaakt, blijken ze net zo warm als de houtkachel in je hotel. En dat kan natuurlijk ook niet anders bij een volk dat gelooft in trollen. Trek eropuit om zelf trollen te spotten en geniet onderweg van fenomenale uitzichten over sputterende zwavelbronnen, besneeuwde vulkanen en bevroren watervallen.

#10 Peru: in de voetsporen van Inca’s

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

En zo vormt de toplijst een perfecte cirkel als we afsluiten met hetzelfde werelddeel als waar we mee begonnen: Latijns-Amerika. Hekkensluiter Peru is de afgelopen jaren aan een flinke opmars bezig. En dat is niet onterecht, want dit is een land dat al meermalen de prijs voor het beste eten ter wereld in de wacht heeft gesleept. En bovendien is Peru een genot voor elke liefhebber van cultuur, natuur of historie, dus een land dat niet mag ontbreken aan deze lijst. Baan je weg naar Machu Picchu op het traditionele Incapad, maak kennis met de Uros-indianen, help een boerin een handje mee of spot enorme condors in de Colca Canyon.

Wil je meer weten over deze bestemmingen of wil je je graag verdiepen in een andere bestemming? Riksja Travel biedt meer dan veertig bestemmingen aan wereldwijd. De reisfanaten van Riksja helpen je graag op weg. Welk land dan ook bovenaan jouw bucketlist staat, we wensen je alvast een reislustig 2018 toe!

Top reizen met Riksja Travel

Meer blogs over Riksja Travel

Beoordelingen van Riksja Travel

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Accommodatie
8.7
Vervoer
8.8
Reisleiding
8.9
Prijs / Kwaliteit
8.6
Algemeen
9