Home
Blog
Algemeen
Goed verzekerd op pad: 5 redenen om een reisverzekering af te sluiten

Goed verzekerd op pad: 5 redenen om een reisverzekering af te sluiten

op 27 juli 2023
3 minuten leestijd
Ontspannen op vakantie met een reisverzekering
Ontspannen op vakantie met een reisverzekering

Ben je al klaar voor jouw volgende reis? Ga je een lange rondreis maken door Sri Lanka, een weekje naar Portugal, of een weekendje naar Londen? Waar je ook heengaat: het is wel zo fijn om dit goed verzekerd te doen. We zetten 5 redenen voor je op een rij waarom een reisverzekering afsluiten een goed idee is.

Online een reisverzekering afsluiten is bij Univé zo gepiept. En je kunt hem helemaal laten aansluiten op jouw wensen! Bijvoorbeeld door je te verzekeren voor medische kosten of schade aan je bagage. Zo kun jij zorgeloos genieten van je vakantie.

1. Je kunt altijd rekenen op hulp bij noodgevallen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Misschien krijg je voedselvergiftiging door het street food in Cambodja. Of raak je bezeerd door een val tijdens een dagje hiken in het Andesgebergte. De Alarmcentrale van je reisverzekeraar staat altijd voor je klaar als je een noodgeval hebt. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Je hoeft maar te bellen, en er wordt zo snel mogelijk hulp voor je geregeld bij noodgevallen. Zo kun je met een gerust hart op vakantie.

2. Verzekerd op pad met je (dure) spullen

Ik ga op reis en ik neem mee... behoorlijk wat dure spullen! Misschien sta je er niet meteen bij stil als je je koffers inpakt, maar je bagage heeft vaak meer waarde dan je denkt. Dan is het erg vervelend als je koffer weg blijkt te zijn na een vlucht, of als een zakkenroller je berooft tijdens een stedentrip. 

Als bijvoorbeeld je mobiele telefoon, laptop of tablet kwijtraakt of gestolen wordt, ben je veel geld kwijt. Hetzelfde geldt voor je ski's of snowboard als je op wintersport gaat, of je duikuitrusting als je op vakantie gaat duiken. Daarom is het handig om deze spullen goed te verzekeren. Zo krijg je bij schade of het kwijtraken van je spullen een vergoeding.

3. Geen verrassingen met medische kosten

Stel, je bent heerlijk aan het skiën in Oostenrijk of Zwitserland en het noodlot slaat toe: je maakt een nare val en breekt je been. Je wordt naar het ziekenhuis gebracht, behandeld en moet met een gipsvlucht weer naar huis. Een paar weken later krijg je opeens een duizelingwekkend hoge rekening binnen, die maar deels wordt gedekt door je zorgverzekering. Deze vergoedt namelijk het Nederlandse zorgtarief: als een behandeling in het buitenland (veel) duurder is, wordt dit niet vergoed. Help!

Met een reisverzekering hoef je je geen zorgen te maken over hoge medische kosten in het buitenland. Hiermee kun je medische kosten in het buitenland gemakkelijk meeverzekeren. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je medicijnen of een medische behandeling nodig hebt tijdens je vakantie.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

4. Noodgedwongen extra reis- en verblijfskosten worden vergoed

Soms gebeurt er iets waardoor je langer op je bestemming moet blijven. Bijvoorbeeld een natuurramp zoals een orkaan of aardbeving, waardoor wegen beschadigd raken en je niet naar huis kunt reizen. Of je vlucht naar huis is vertraagd of geannuleerd door een staking, waardoor je één of zelfs meerdere dagen later terug kunt vliegen. Daardoor moet je extra kosten maken voor verblijf op je bestemming, en mogelijk extra betalen voor een andere vlucht, bus- of treinreis naar huis.

Reisorganisaties bieden niet altijd zelf een alternatief aan, zoals het gratis omboeken van je vlucht naar een ander moment. Als je een langer verblijf en een alternatieve reis naar huis zelf moet betalen, kunnen de kosten flink oplopen. Met een reisverzekering worden zulke extra reis- en verblijfskosten gelukkig vergoed. Dat scheelt!

5. Autopech? Zo weer op weg!

Ben je met de auto op vakantie? Dan is het natuurlijk erg vervelend als je te maken krijgt met pech onderweg. Bijvoorbeeld omdat je een klapband krijgt na het rijden op hobbelige onverharde wegen. Of omdat de motor oververhit raakt in het warme klimaat van Spanje of Italië. Met een reisverzekering kun je gelukkig pechhulp voor je auto meeverzekeren. Deze pechhulp kun je ontvangen in alle landen die op de groene kaart van jouw auto staan.

Als je verzekerd bent van pechhulp, wordt je auto kosteloos naar de dichtstbijzijnde garage vervoerd. Kan hij niet binnen 2 dagen gerepareerd worden? Dan wordt vervangend vervoer voor je geregeld, zoals een huurauto. Op die manier hoeft autopech jouw vakantie niet te verpesten.

Online een reisverzekering afsluiten

Wil jij ook goed verzekerd op reis? Dat kan, met een reisverzekering van Univé. Daarbij kun je kiezen voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Ga je meerdere keren per jaar op vakantie? Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Als je een keer op vakantie gaat, kun je ook een kortlopende reisverzekering afsluiten. Hiermee ben je verzekerd voor jouw vakantieperiode.

Een reisverzekering sluit je bij Univé gemakkelijk online af. Je kiest het type reisverzekering dat je wilt, met de aanvullende dekkingen van jouw keuze, en binnen een paar minuten ben je helemaal verzekerd. Het enige dat je dan nog moet doen, is zorgeloos genieten van jouw vakantie. Fijne reis!

Meer blogs