Home
Blog
Algemeen
Sawadee Reizen - Een kijkje achter de schermen

Sawadee Reizen - Een kijkje achter de schermen

op 31 augustus 2015
5 minuten leestijd
Bangkok, Thailand
Bangkok, Thailand

In deze editie van "Een kijkje achter de schermen" zijn we op bezoek bij Sawadee, één van de grootste rondreis-aanbieders van Nederland. Meer dan 250 reizen over de hele wereld biedt Sawadee aan! Sawadee-medewerker Fieke Houweling vertelt ons er meer over.

Fieke, hoe is Sawadee ontstaan?

In 1983, nu alweer 31 jaar geleden, is Sawadee opgericht. Specialist in groepsreizen naar verre bestemmingen. Ondertussen hebben wij een uitgebreid aanbod aan actieve groepsreizen. Wij vinden het belangrijk om een goede service te bieden aan de reizigers, te helpen om de beste keuze te maken en daarna een onvergetelijke reis te maken. Voor de families, single reiziger, actieve reiziger of de reiziger die wat korter of dichter bij huis wilt, voor iedereen zit er iets moois tussen.

En de naam?

De naam Sawadee komt uit Thailand en betekent ‘welkom’. Heel toepasselijk dus!

Hoe ziet jullie reisaanbod er uit?

Met ongeveer 250 verschillende reizen hebben wij een enorm aanbod. Er is altijd een reis die aansluit bij de wensen en budget. Onze reisexperts kijken graag mee en helpen bij het maken van de juiste keuze. De bestemmingen liggen over de hele wereld. Van Zuid- en Midden Amerika, naar Azië, Afrika, Midden-Oosten, Oceanië, Europa en zeker niet te vergeten de Noord- en Zuidpool.

Onze productmanagers houden zich bezig met het samenstellen van de reizen, het contact onderhouden met lokale agenten etc. We blijven ons natuurlijk altijd ontwikkelen en luisteren goed naar de klanten. Zo hebben we een aantal jaar geleden wat meer reizen samen gesteld, die een wat minder lange reisduur hebben. Elk jaar kijken we opnieuw kritisch naar de reizen en gaan we aan de slag met alle ontvangen enquêtes. Dit kan betekenen dat we routes wat wijzigen. De mening van de klanten is erg nuttig en belangrijk voor Sawadee.

Wat kenmerkt nu een echte Sawadee rondreis?

Wij organiseren avontuurlijke reizen waarbij genieten en beleven voorop staan. Genieten van de natuur en cultuur. We maken tijdens de reizen wandel- en/of fietstochten, een tocht per kameel, een ritje met het openbaar vervoer of je brengt een bezoek aan een lokale markt. Op deze manier reizen we er niet vluchtig langs, maar staan de reizigers er echt midden in.

Voor wie organiseren jullie voornamelijk reizen?

De reizigers die met Sawadee mee op reis gaan zijn voornamelijk leuke, zelfstandige Nederlanders en Vlamingen die van avontuur en actie houden. Dit zijn reizigers die voor het eerst buiten Europa reizen of al jarenlange reiservaring hebben. Bijna iedereen is flexibel en kan leven met af en toe wat primitieve omstandigheden. De reizigers hebben respect voor mens en cultuur en zij vinden het leuk om samen met andere reizigers een avontuur te beleven. Er gaan stellen, vrienden en alleen gaanden mee met leeftijden tussen de 25 en 60 jaar.

Ook organiseren wij familiereizen. Het mooie aan het concept van Sawadee Reizen is dat wij de familiereizen hebben onder verdeeld in drie groepen, die samen hangen met de leeftijden van de kinderen. Omdat onze reizen een avontuurlijk en actief karakter hebben, hebben wij een minimum leeftijd van 7 jaar. De verdeling in de familiereizen zijn 7+, 12+ en 16+. Dit betekent; altijd aansluiting voor de kids!

Leuk! En hoe ziet jullie eigen team er uit?

Sawadee Reizen bestaat uit een ontzettend hecht en leuk team. Wij hebben allemaal dezelfde instelling en passie. Dit stralen wij ook uit naar buiten. Klanten komen graag bij ons over de vloer. Er werken ongeveer 35 mensen op kantoor en nog héél veel reisbegeleiders over de hele wereld.

Hoe ben je zelf terechtgekomen bij Sawadee en wat doe je precies?

In september 2013 ben ik komen werken bij Sawadee Reizen. In die periode is Baobab Reizen overgenomen en ben ik daarin mee gegaan. Het voelde als thuiskomen in een warm bad. Ik ben toen begonnen op de afdeling Sales, als reisexpert. Hier heb ik ontzettend veel geleerd over de bestemmingen, de reizen, de klanten en de mentaliteit van Sawadee. Ondertussen heb ik de overstap naar de afdeling Marketing Communicatie gemaakt, daar ben ik ontzettend blij mee. Hier houd ik me bezig met heel veel verschillende werkzaamheden, zoals social media, nieuwsbrieven, samenwerking met partners, opzetten van evenementen etc. Het leuke aan deze overstap is dat ik nog steeds commercieel kan denken, maar dan vanaf een andere kant.

En wat vind je nu het leukste aan het werken bij Sawadee?

Wij werken samen met 35 gepassioneerde, gezellige en vrolijke mensen. We kennen elkaar allemaal goed en kunnen daarom ook goed met elkaar samen werken. Daarnaast gaan we graag met zijn alle leuke dingen doen na het werk!

Wat doen jullie anders dan andere reisorganisaties?

Wat wij anders doen vind ik een moeilijke vraag. Er zullen een hoop overeenkomsten zijn. Maar wat ik wel heb gemerkt is dat klanten onze service en klantvriendelijkheid erg kunnen waarderen. Wij nemen de tijd, denken mee en geven echt advies. Het kan zomaar zijn dat een van onze reisexperts je afraad om naar een bestemming te reizen als hij / zij denkt dat het niet bij je past, we zijn eerlijk. Voordat de reizigers op reis gaan vinden wij het belangrijk om echt een band op te bouwen met de klanten. Sawadee beseft zich heel goed dat dit voor vele niet zomaar iets kopen is als in de supermarkt. Een reis moet een echte bijzondere belevenis zijn en daar helpen wij graag aan mee.

Welke bestemming wordt bij jullie het meeste geboekt?

Sawadee heeft een aantal goedlopende bestemmingen. Het verschilt soms welke bestemming het beste boekt. Dit hangt met verschillende factoren samen. Wat is de beste reistijd, hoe gaat het op de bestemming etc. Myanmar, Cuba, Costa Rica, Indonesië, Thailand etc. zijn allemaal bestemmingen waar reizigers op dit moment graag naar toe gaan. Maar kom over een paar jaar maar weer eens terug, dan zijn er vast weer hele nieuwe bestemmingen.

Welke rondreis van jullie zou je onze lezers willen aanraden?

Ik ben zelf vorig jaar met Sawadee mee geweest naar India en Nepal, wat was dat een bijzondere reis. De cultuur in India, zoals je deze nergens anders ziet en de heerlijke rust, vriendelijke mensen en prachtige natuur in Nepal. De perfecte combinatie voor een rondreis. Ik ben zelf groot fan van Azië, maar zo heeft ieder echt zijn eigen voorkeur.

Wat is het meest opmerkelijke dat je hebt meegemaakt bij Sawadee?

In juli 2014, toen de vlucht MH17 naar Kuala Lumpur is neergehaald, zaten er reizigers van Sawadee in dat vliegtuig. Op het moment dat het nieuws bij ons terecht kwam ontstond er een soort sterke kracht en waren we er voor elkaar en de nabestaanden. Als ik nu terug denk aan die dagen, krijg ik opnieuw kippenvel. Wij waren een echt sterk team met zijn alle, we stonden voor elkaar klaar als iemand het moeilijk had. Er is veel en nauw contact geweest met iedereen die hier bij betrokken was. Het was erg bijzonder om te zien.

Heftig zeg... Wat zie je als jullie grootste uitdaging op dit moment?

Over de jaren merk je dat reizigers steeds onafhankelijker en zelfstandiger worden. Jaren geleden gingen er nog niet veel mensen zelf met een rugzak op reis. Wij merken dat dit anders is geworden. Er zijn nog steeds veel reizigers die het heerlijk vinden om met een groep mee te gaan. Aan ons de taak om de reizigers te vertellen hoe leuk het is om mee te gaan met een groepsreis, gelukkig zijn we hier harstikke goed in.

Laatste vraag: waar staat Sawadee over 5 jaar?

Dan zijn we sterk en gegroeid. We breiden ons aanbod steeds meer uit, je moet blijven meegroeien met de tijd. Sawadee Reizen is een sterke en stabiele organisatie en met zijn alle gaan we een mooie toekomst tegemoet.

Bedankt voor je antwoorden Fieke! Meer informatie over Sawadee en uiteraard alle rondreizen vind je op de website van Sawadee.

Top reizen met Sawadee

Meer blogs over Sawadee

Beoordelingen van Sawadee

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Accommodatie
7.9
Vervoer
7.9
Reisleiding
8.7
Prijs / Kwaliteit
8
Algemeen
7.8