Home
Blog
Algemeen
Better Places: Een kijkje achter de schermen

Better Places: Een kijkje achter de schermen

op 12 november 2015
3 minuten leestijd
Papegaaien Costa Rica
Papegaaien Costa Rica

In deze nieuwe "Een kijkje achter de schermen" zijn we op bezoek bij reisorganisatie Better Places. Oprichtster Saskia Griep vertelt ons hoe Better Places haar reizigers met behulp van lokale reisexperts een unieke ervaring geeft.

Saskia, hoe is Better Places ontstaan en waar komt de naam vandaan?

Ik heb Better Places opgericht in 2013 samen met Ine Hustinx en Freek ten Broeke. Jarenlang werkten we in de reisbranche en reisden de hele wereld rond. We kwamen tot de conclusie dat het mogelijk is: reizen kan de wereld mooier maken. We willen dat toerisme iets betekent, voor de reiziger én voor lokale mensen. De reiziger krijgt een onvergetelijke reis en het levert voor de bevolking ter plaatse inkomen op. Negatieve bijeffecten van reizen proberen we  te beperken, zodat de omgeving een prettige plek blijft om te wonen en te bezoeken.

Voor ons gaat het bij verantwoord reizen om: "Better places for people to live in, and better places to visit". Daar komt onze naam vandaan en dat is ons motto.

Naar welke landen gaan jullie rondreizen?

Wij bieden op dit moment reizen aan naar 29 verschillende bestemmingen aan en we zijn nog steeds druk bezig met het toevoegen van nieuwe bestemmingen. Het is een mix van onbekende exotische bestemmingen als Madagaskar en Colombia en meer bekende bestemmingen zoals Costa Rica en Zuid-Afrika.

Leuk! En wat voor "reistypes" gaan er dan met jullie op reis?

Wij richten ons op mensen die internationaal georiënteerd zijn, een avontuurljke instelling hebben en tijdens hun vakantie op zoek zijn naar nieuwe ervaringen. Ongeveer éénderde van onze reizigers zijn families met (oudere) kinderen.

Als ik een Better Places rondreis boek, wat kan ik dan verwachten?

Aangezien wij 100% maatwerk bieden en graag zoveel mogelijk willen inspelen op de wensen van onze reizigers is geen enkele reis hetzelfde. De reizen die we het liefste aanbieden zijn reizen waarin de ontmoeting met de lokale bevolking centraal staat. Wij kiezen daarom graag voor kleinschalige accoomodaties waar je je echt welkom voelt, dat kan zowel een luxe lodge zijn als een overnachting bij een boerenfamilie op een koffieplantage.

Hoe ziet jullie team er uit? Want jullie werken met lokale reisexperts hè?

In Nederland werken wij met een klein team van vier vaste medewerkers. Dat is mogelijk omdat het grootste deel van het werk gedaan wordt door de reisexperts op de bestemming. Onze reisexperts zijn enthousiaste professionals ter plaatse die je helpen je reis in elkaar te zetten, helemaal zoals je zelf wilt. Het zijn Nederlanders of Belgen die al jaren in een land wonen of echte locals. Voor het regelen en uitvoeren van de reis brengen wij de reiziger rechtstreeks in contact met een reisexpert op de bestemming.

Naast het organiseren van reizen willen wij een opleidingsplaats zijn, door het aanbieden van training- en stage programma’s. De reisexperts zijn bijvoorbeeld een bewuste mix van ervaren reisspecialisten maar ook starters, zodat wij een leereffect kunnen bewerkstelligen. Ook werken wij veel met stagiaires. In de vestiging Leiden, maar ook op locatie bij de reisexperts. Enerzijds om een bijdrage te leveren in het leerproces, anderzijds om hiervan gebruik te maken in de groei van de organisatie.

En wat is jouw rol binnen de reisorganisatie?

Zelf ben ik één van de oprichters, maar voor we officieel van start gingen (in april 2013) was ik er al een jaar mee bezig. Ik hou me voornamelijk bezig met het selecteren van de reisexpert, het stage- en trainingsprogramma en de marketing.

Ik ben continu op zoek naar manieren om onze reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren en de reiziger een unieke ervaring te bieden. Sinds kort zijn wij aangesloten bij Social Enterprise, een platform voor sociaal ondernemen. We zijn druk bezig om te onderzoeken hoe wij met onze reizen zoveel mogelijk positieve impact kunnen hebben.

Het allerleukste aan het werken bij Better Places is...?

Het allerleukste aan het organiseren van reizen zijn de enthousiaste reacties van reizigers bij terugkomst. Daar krijg ik energie van en daar doe ik het voor!

Wat zijn op dit moment bij jullie de meest populaire bestemmingen?

De meest populaire bestemmingen zijn Peru, Madagaskar, Colombia, Suriname, Cuba en Costa Rica. De reisexperts waarmee we samenwerken in deze landen doen niets liever dan reizen en vinden het persoonlijk contact met de klant heel erg leuk. Zij kennen ‘hun’ land door en door en kunnen de reiziger perfect adviseren over bijzondere plekjes!

Welke rondreis van jullie zou je onze lezers willen aanraden? (eigen ervaring?)

Zelf heb ik heel veel gereisd met mijn kinderen en onze favoriete bestemming is Oost-Afrika (Kenia, Tanzania en Uganda). Vanwege de uitgestrektheid, de mensen en de natuur. Colombia is een goede tweede vanwege de vrolijke mensen en de veelzijdigheid.

Heb je nog een leuk Better Places weeetje voor ons?

Afgelopen zomer maakte een groep van twaalf fitte 75+-ers  (11 vrouwen en 1 man) met ons een rondreis door Madagaskar. Zo zie je maar, je bent nooit te oud voor avontuur!

Geweldig! En dan de slotvraag: wat is jullie grootste uitdaging en waar staan jullie over 5 jaar?

Onze uitdaging: groeien terwijl de klanten net zo tevreden zijn als nu. Onze reizigers geven ons gemiddeld een dikke 9 voor de reis, zie de Better Places ervaringen op Rondreis.nl. Dat willen we graag zo houden!

En over 5 jaar? Momenteel zijn we bezig met uitbreiding naar de Duitstalige markt en over 5 jaar willen we graag in minimaal 5 Europese landen onze reizen aanbieden.

Leuk om op deze manier wat meer over Better Places te weten te komen Saskia. Bedankt! Wil je meer informatie of het reisaanbod van Better Places bekijken, bezoek dan naar de website van Better Places.

Top reizen met Better Places

Meer blogs over Better Places

Beoordelingen van Better Places

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Accommodatie
8.6
Vervoer
8.9
Reisleiding
9.2
Prijs / Kwaliteit
8.8
Algemeen
9.1