Home
Blog
Algemeen
Waarom een reisverzekering handig is

Waarom een reisverzekering handig is

op 18 juni 2021
2 minuten leestijd
Waarom een reisverzekering handig is

Heb jij het reizen afgelopen jaar ook zo gemist? Gelukkig zien de reisadviezen er positief uit en mogen we weer naar een aantal landen reizen! Heb je al een reis geboekt? Vergeet dan niet een reisverzekering af te sluiten. Als je op vakantie gaat, kan een reisverzekering goed van pas komen. We leggen uit wat een reisverzekering is en waarvoor je bent verzekerd. Let op: ga je op reis? Check dan altijd voor vertrek het reisadvies op nederlandwereldwijd.nl.

Wat is een reisverzekering?

Met een reisverzekering ben je verzekerd voor schade en verwondingen die je oploopt op je vakantie. Als je een reisverzekering gaat afsluiten heb je verschillende keuzes. Zo kun je kiezen voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Kijk goed welke verzekering bij jou past. Het verschil tussen deze twee lees je verderop. Om ervoor te zorgen dat je goed verzekerd bent, is het belangrijk om aan te geven of je binnen Europa gaat reizen of dat je een dekking nodig hebt voor de hele wereld. Wanneer je alleen binnen Europa gaat reizen is een dekking voor de hele wereld natuurlijk niet nodig. Daarnaast kun je bij sommige verzekeraars ook nog kiezen voor een eigen risico. Als je kiest voor een eigen risico is je premie goedkoper. Als je schade hebt, moet je wel een deel zelf betalen. 

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Je hebt twee verschillende reisverzekeringen: een kortlopende en een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering sluit je eenmalig af voor één reis. Als je reis voorbij is, ben je niet meer voor reizen verzekerd. Als je weer op reis gaat, moet je weer een nieuwe reisverzekering afsluiten. Met een doorlopende reisverzekering betaal je een klein bedrag per maand en ben je het hele jaar door verzekerd. Handig, want dan hoef je niet steeds opnieuw een reisverzekering af te sluiten. Ga je meerdere keren per jaar weekendjes weg en/of op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering ook nog eens goedkoper. Bij Nationale-Nederlanden kun je een Doorlopende Reisverzekering afsluiten.

Waar ben ik voor verzekerd?

De dekking van een reisverzekering verschilt per verzekeraar. Met de Doorlopende Reisverzekering van Nationale-Nederlanden ben je met de basisdekking goed verzekerd. Je bent onder andere verzekerd voor schade aan je bagage of verlies van je bagage en diefstal van geld. Maar ook voor kosten die je moet maken om naar huis te gaan, bijvoorbeeld omdat je door ziekte niet meer zelf kan rijden. Mocht er iets gebeuren op je reis, dan is de NN Alarmcentrale 24/7 bereikbaar. Je ben altijd verzekerd van persoonlijke hulpverlening. 

Wil je je reisverzekering uitbreiden? Dan kun je kiezen voor een aanvullende dekking. Je kunt zelf kiezen welke aanvullende dekking bij je past. Bij Nationale-Nederlanden heb je de keuze uit de dekkingen Annulering, Medische zekerheid, Wintersport, Rechtsbijstand en Automobilistenhulp. 

Spoedeisende hulp op vakantie

Je wilt er liever niet aan denken, maar het kan gebeuren dat je spoedeisende hulp nodig hebt op vakantie. Als je spoedeisende hulp nodig hebt kunnen de kosten hoog oplopen. In sommige landen vallen de kosten vaak een stuk hoger uit dan in Nederland. Met de dekking Medische zekerheid ben je verzekerd voor medische kosten die je in het buitenland maakt en die niet door je zorgverzekering vergoed worden. Kijk goed voordat je op reis gaat hoe je verzekerd bent en of je een aanvullende medische dekking nodig hebt.

Tijdelijk bij Nationale-Nederlanden: Boekabonnement cadeau

Als je bij Nationale-Nederlanden een Doorlopende Reisverzekering afsluit ontvang je tijdelijk een lees- en luisterabonnement voor drie maanden van Bookchoice. Dat wordt onder een parasol genieten van je favoriete boek. Deze actie is geldig tot en met 1 augustus 2021 en op=op. Bekijk de actievoorwaarden voor meer informatie. Meer informatie over de Doorlopende Reisverzekering van Nationale-Nederlanden vind je hier.

Meer blogs