Home
Blog
Algemeen
Wetenschappelijk bewezen: reizen maakt gelukkig

Wetenschappelijk bewezen: reizen maakt gelukkig

op 5 januari 2016
1 minuut leestijd
Wetenschappelijk bewezen: reizen maakt gelukkig

Geen nieuws voor Rondreis.nl, maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt nu ook dat het goed is om al je geld uit te geven aan reizen. Hoera!

Ja, wij wisten het natuurlijk al, maar het is nu ook wetenschappelijk bewezen: van reizen worden we gelukkig! Dat meldt Marieclaire.nl, op basis van een studie van ene Dr. Thomas Gilovich. Uit zijn onderzoek blijkt dat mooie herinneringen en ervaringen mensen gelukkiger maken dan dat materiele zaken dat doen. En die herrinneringen en ervaringen? Die krijgen we uiteraard van mooie tripjes!

Bezoek een openluchtmusea op reis!

Niet een kast van een huis of designergarderobe is het recept voor een gelukkig leven, maar het ondernemen van buitenactiviteiten of het bezoeken van een museum. Een stedentrip Rome of een rondreis door Vietnam lijkt ons bijvoorbeeld dus een goed plan! En nog verantwoord ook, als we Dr. Thomas Gilovich mogen geloven.

Lange termijn geluk

Spullen maken overigens óók gelukkig, maar slechts op korte termijn. Dit terwijl en ervaring als reizen juist geluk blijft geven op de lange termijn, door de mooie herrineringen die je houdt. Zelfs onconformatabele campingtrips bleken op de lange termijn een gelukkige herinnering achter te laten. De reden? Een dergelijke ‘negatieve’ ervaring kan later juist grappig worden of leerzaam zijn geweest, en daarmee een positieve herrinering worden.

Sociaal en gunfactor

Overigens is samen reizen (of andere leuke dingen doen) beter voor je relaties dan gedeelde materiele producten hebben, zoals wanneer je een nieuwe auto koopt met je partner. Best verrassend, aangezien mensen eerder jaloers schijnen te worden op andermans producten dan op andermans ervaringen. Reizen is kortom een geweldige, gelukkig makende, niet-competatieve en sociale hobby. Ga zo door!

Zie ook: DailyMail.co.uk

Meer blogs