Home
Blog
Algemeen
15 gênante dingen die je als reiziger gegarandeerd hebt gedaan

15 gênante dingen die je als reiziger gegarandeerd hebt gedaan

op 15 december 2015
4 minuten leestijd
15 gênante dingen die je als reiziger gegarandeerd hebt gedaan

Ken je die beschamende momenten dat je iets op reis doet en denkt "Dit kan écht niet, maar...". Ja, als backpacker doe je soms rare dingen! Maar dat doen we allemaal toch? Alles in de naam der reizen!

Zoals het een goed reiziger cq. backpacker betaamt, gedraag jij je op reis niet als toerist. Geen hagelslag mee naar het ontbijt, geen buiktasje om en zeker geen koffer mee. Échte reizigers dompelen zich helemaal onder in de trip. En dat kan soms rare, vieze of zelfs een tikje asociale situaties opleveren… Rondreis.nl geeft je daarom dit (wellicht confonterende) lijstje! Aan welke van de volgende gênante dingen heb jij je wel eens schuldig gemaakt op reis?

1. Je gedragen ondergoed nog eens aandoen

Soms heb je geen schoon ondergoed meer en is een wasmachine niet binnen handbereik. Tja, dan draag je die onderbroek toch stiekem nog een dagje? Binnenste buiten dan maar, niets aan te doen! Of je spoelt je stringetje even uit onder de douche. Een andere keer ben je gewoon te lui…

2. Je ontpoppen tot dief

Het begint onschuldig. In de koelkast in het hostel staat nog wat geraspte kaas. Je pakt een heel klein beetje voor over je pasta. De volgende dag staat er een biertje dat erom vráágt om dankbaar te worden opgedronken. En dat besteksetje zou écht van pas komen tijdens die roadtrip volgende week…

3. Je ontpoppen tot oplichter

Stelen is het ene, oplichten het andere… in beide dingen is de ervaren backpacker een ster! Inchecken bij die dure camping in Australië? Dat doe jij samen met je reisgenootje, terwijl jullie andere reisgenootje zich verstopt op de achterbank. Of jullie komen pas laat op de camping aan, en zorgen dat jullie alweer weg zijn als de beheerder de volgende ochtend langs komt om het geld te innen.

4. Seks op een niet zo beschaafde plek

De nood is hoog, je saldo is laag… Als je dan een leuk iemand ontmoet moet je creatief zijn. De (openbare) douches of toiletten bijvoorbeeld. Het verlaten zwembad. Iets meer schijt en iets meer comfort? Dan doe je het toch gewoon in bed, terwijl je kamergenoten liggen te slapen?

5. Plassen in het openbaar

En nee, dan bedoelen we niet op een openbaar toilet. Dan bedoelen we een open plek, waar iedereen zomaar langs kan lopen. Waar dus geen toilet is, anders deed je het daar wel. Expeditie Robinson, here I come!

6. Keihard roddelen in het Nederlands

Het voordeel van onze taal: niemand spreekt het. En dus kan je naar hartenlust klagen en roddelen in het Nederlands, zonder dat iemand het opmerkt. Tenzij het ook Nederlanders blijken te zijn natuurlijk… oeps!

7. Een douche overslaan. Of twee.

Als je wakker wordt op een tropisch eiland, dan spring je natuurlijk de zee in. Overdag lig je te chillen, en ’s avonds maak je het laat met backpackers en biertjes… En de volgende dag weer. In Australië zijn de campings met douche simpelweg hartstikke duur, dus overnacht jij stiekem op een parkeerplaats. Helaas zonder faciliteiten…

8. Superschraal leven

In Azië geef jij écht niet meer dan tien euro uit aan een hostel. En in Nieuw-Zeeland vraag je altijd om de kaart, zodat je zeker weet dat je het allergoedkoopste biertje bestelt. Een andere, verdergaande maatregel van het schrale leven: tijdens een Australisch avondje uit teer je op de zak van locals. Je Aussie vrienden hebben geld zat en zijn die prijzen bovendien gewend. Jij bent maar een arme backpacker… Geen vrienden gemaakt (of zijn ze je hierna zat)? Dan kun je altijd nog aanpappen met het andere geslacht. Nel Veerkamp zal trots op je zijn!

9. Met je dure spullen door arme landen of gebieden reizen

Je kent het wel: jij loopt met je dure camera, telefoon, kleding en wat niet meer op een plek waar de mensen blij zijn dat ze 's avonds iets te eten hebben...

10. Tot op het belachelijke af gaan lopen afdingen

Geld maakt niet gelukkig, maar weinig centen hebben ook zeker niet. En dus krijg jij het voor elkaar om aan het einde van je reis, als je blut bent en op zoek bent naar souvenris, af te dingen op een houten olifantje van één dollar… Fanatiek als je bent krijg je het beest mee voor 25 cent.

11. Topless zonnen waar het niet hoort

Dus dáárom keken al die mensen naar je… In Indonesië blijkt het dus niet helemaal normaal te zijn om als vrouw topless te zonnen. Zeker niet in Islamitisch Java. En zeker niet tijdens de Ramadan… Ook in andere landen kan schaars gekleed naar buiten gaan wat vreemde blikken opleveren.

12. Lokale culturen en gebruiken überhaupt (eventjes) niet respecteren

Hoezo hoofdoek? Schoenen uit? Stil zijn? Nee joh! Of: "Hey, kijk eens wat ik kan!". Of eten zoals je thuis ook doet. Of ergens lopen waar je dus niet mag lopen. Enfin: je kent het wel.

13. Dierenleed

Met je felle zaklamp op zoek gaan naar broedende pinquins… Een schildpad storen tijdens het eieren leggen… Het is allemaal niet zo sympathiek. Maar ook tijgers aaien, olifantenritjes en orca-shows zijn tegenwoordig eigenlijk uit den boze…

14. Overal foto's van maken (en ze delen)

Tuurlijk, je bent op reis. Foto's maken hoort er bij. Altijd en overal. Ook als je ergens helemaal geen foto's mag maken. Ook als je er op die plek al 20 gemaakt hebt. En sowieso selfie's. Foto's terwijl je gek doet, springt of poseert met je drankje (zie onder). En: delen op Facebook, Twitter en Instagram (duh!)

15. Écht veel te veel bier / wijn / (drank invoegen) op hebben

OMG, wat heb je allemaal gedaan? Je keel is schor, je hoofd zwaar en de WC (en omgeving) smerig...

N.B. Ondergetekende spreekt niet (altijd) uit eigen ervaring

Meer blogs