Home
Blog
Algemeen
7 tekenen dat het tijd is dat jij je volgende reis boekt

7 tekenen dat het tijd is dat jij je volgende reis boekt

2 minuten leestijd
7 tekenen dat het tijd is dat jij je volgende reis boekt

Reizen is natuurlijk altíjd een goed idee, maar als je déze symptonen vertoont, is het écht de hoogste tijd weer een trip te boeken!

Kan jij je jouw laatste keer op Schiphol nog herinneren? En kwam je toen zelf terug van een vette reis of ging je iemand anders ophalen? Als je je de laatste keer niet meer kan herinneren, is het sowieso te lang geleden. Waarschijnlijk ben jij wel weer toe aan een mooie trip! Zeker weten? Check dan even of jij onderstaande afkickverschijnselen vertoont…

1. Ticketprijzen, aanbiedingen en gave bestemmingen scannen doe je automatisch en steeds vaker

Het komt bijna dagelijks voor dat je een beetje zit te surfen op internet en je je opeens realiseert dat je alweer op Skyscanner, Paperflies, WeFlyCheap, TravelBird of één van de vliegticket vergelijkers zit te kijken. Je kent de ticketprijzen naar Bangkok, Sydney en Panama-City al lang uit je hoofd, maar toch check je even of het niet toevallig veranderd is. Ook het zoeken naar goedkope andere bestemmingen, maanden en dagen vind je heerlijk. Goh, waarom zou je dit toch doen? Misschien tijd om eens dat vliegticket te boeken?

Passport
Passport

2. Je paspoort, backpack en flipflops liggen onder het stof

Weet jij nog waar je paspoort ligt? En je backpack? En je flipflops? Zo niet, dan gebruik je ze zeker te weinig! Opzoeken dus en haal die rugzak van zolder, stof je paspoort af (en check hoelang deze nog geldig is) en koop eventueel nieuwe slippers. Met deze drie heilige gralen paraat sta jij in de startblokken voor een nieuwe reis!

3. Geld en vakantiedagen zijn niet het probleem

Toen je terug kwam van je laatste reis, was je blut en waren al je vakantiedagen op. Of misschien had je niet eens een baan meer en moest je zowel je spaarpotje als je vakantieuren weer helemaal vanaf nul opbouwen. Dat leek een enorme tijd te gaan duren, maar gek genoeg is jouw spaarrekening door een automatische maandelijkse overschrijving alweer behoorlijk gespekt en vroeg je werkgever je laatst wanneer je die vakantiedagen van vorig jaar zou gaan opnemen… Wat wil je nog meer?

Time to travel
Time to travel

4. Je teert op oude avonturen

Bijna elke nacht droom je van de reis die je maakte door Vietnam of van die gave tijd als backpacker Down Under. ‘Weet je nog drie jaar geleden, toen..?’ is een opmerking die je vaak maakt. Alleen wordt het een beetje treurig om elke keer terug te grijpen naar verhalen van vroeger. Je bent toch geen 80? Als je reizen zo vet vond, doe je het toch gewoon weer? Tijd voor een nieuw avontuur!

5. Jaloers op je Facebook-vrienden

Er was een tijd dat iedereen jaloers was op jouw Facebook-foto’s. Die foto bij de Sydney Harbour Bridge kreeg 80 likes, en toen je in Thailand was tikte je soms zelfs de 100 aan. Nu stik je van jaloezie als je de foto’s van je Facebook-vrienden ziet. Reisgenootjes die nog steeds de wereld rondtrekken vind je verschrikkelijk, maar dat muurbloempje van je studie dat avonturen beleeft in Zuid-Amerika is helemaal tenenkrommend. Waarom zij wel? Tja, omdat zij het doen!

Dreaming about traveling
Dreaming about traveling

6. Je bucketlist is nog zo vol

Loopt jouw bucketlist over van droombestemmingen en wordt de lijst met plekken die je móet zien alleen maar langer? Dan is er maar één oplossing: meer reizen maken natuurlijk, want die bucketlist gaat niet vanzelf leeg. Als je iets wilt, moet je het doen. Zeker als je je leven aan je voorbij voelt glippen en je bijna dagelijks denkt ‘is dit het nou?’.

7. Twee of meer ongebruikte Lonely Planets 

Jouw boekenkast staat vol met Lonely Planets van landen waar je nog nooit bent geweest. Maar je was toch écht van plan binnenkort weer op reis te gaan naar Zuidoost-Azië. En toen die LP van Zuid-Amerika in de aanbieding was, leek je dat een goede gelegenheid die vast te bestellen. Je wilde echt gaan! Maar deed het niet… Voeg daarom eindelijk de daad bij het woord als je al twee of meer ongebruikte reisgidsen hebt. Het zijn gebruiksvoorwerpen, geen museumstukken!

Meer blogs