Home
Blog
Algemeen
De coolste boekenwinkels ter wereld

De coolste boekenwinkels ter wereld

op 25 augustus 2014
1 minuut leestijd
De coolste boekenwinkels ter wereld

Sinds de opkomst van internet hebben steeds meer boekenwinkels hun deuren moeten sluiten. Toch blijven er boekhandels bestaan die op hun eigen manier overeind blijven in deze tijd van het online shoppen.

Zo zijn er boekenwinkels die 24 uur per dag open blijven, die spectaculaire renovaties hebben ondergaan of boeken verkopen die online niet verkrijgbaar zijn. Bekijk hieronder enkele van de coolste boekenwinkels ter wereld, die je misschien wel kunt toevoegen aan je nieuwe rondreis.

El Ateneo, Buenos Aires, Argentinië

De prachtige El Ateneo boekhandel in Buenos Aires was ooit een theater. De loges zijn omgezet in lezesruimtes.

The Last Bookstore, Los Angeles, Verenigde Staten

Deze populaire winkel koopt en verkoopt nieuwe en gebruikte boeken en bevat tevens een uitstekende koffie bar en een platenzaak.

Livraria Lello, Porto, Portugal

De Livraria Lello in Porto werd in 1906 gebouwd als boekenwinkel en bevat neo-gotische architecturale flair.

Librairie Avant-Garde, Nanjing, China

China's mooiste boekhandel, Librairie Avant-Garde in Nanjing, is gehuisvest in een ondergrondse parkeerkelder die ooit dienst deed als schuilkelder.

Cafebreria El Pendulo, Mexico-Stad, Mexico

Ontbijt in het weekend bij boekhandel en cafe Cafebreria El Pendulo in Mexico-Stad wordt begeleid door live klassieke muziek.

Foyles, London, Verenigd Koninkrijk

De eeuwenoude Londense boekenwinkel Foyles is de grootste boekhandel in het Verenigd Koninkrijk en is nu gehuisvest in het voormalige Central Saint Martins College of Art and Design. Het podium waar de Six Pistols in 1975 hun eerste optreden op speelden is nu de kinderafdeling :)

Powell's City of Books, Portland, Oregon

's Werelds grootste tweedehands en nieuwe boekhandel Powell's City of Books neemt een volledige blok in Portland in beslag.

1200 Bookshop, Guangzhou, China

1200 Bookshop in Guangzhou is een van China's nieuwste boekhandels en is 24 uur per dag geopend. Het biedt een gratis verblijf aan backpackers die vooraf per e-mail contact opnemen.

Eslite Dunnan Store, Taipei, Taiwan

Taipei's enorme Eslite Dunnan Store is 24 uur per dag, zeven dagen per week geopend sinds 1999.

Boekhandel Dominicanen, Maastricht, Nederland

Ook Nederland heeft mooie boekenwinkels! Wat te denken van de boekenwinkel in deze 800 jaar oude voormalige Dominicaanse kerk in Maastricht. Ook worden hier zo'n 140 literaire evenementen per jaar gehouden.

Meer blogs