Home
Blog
Bestemmingen
Backpacken in India: dit is wat je NIET moet doen

Backpacken in India: dit is wat je NIET moet doen

3 minuten leestijd
Backpacken in India: dit is wat je NIET moet doen

“You hate it or you love it” is een veelgehoorde quote van reizigers die terugkomen uit India. Of je India nou wel of niet in je hart sluit, doe deze negen dingen in ieder geval NIET!

India staat op alle fronten garant voor een enerverende reiservaring. De diversiteit aan geuren en kleuren doet je keer op keer verrassen. Dompel jezelf onder in de drukte én de zen-cultuur, bezoek diverse Ashrams en uiteraard de Taj Mahal. Schrap daarnaast deze negen acties van je to-do lijst en je bent klaar voor een intens Aziatisch backpackavontuur!

1. Verwacht NIET dat je je direct thuis voelt

Wees voorbereid. India bezorgt je gegarandeerd een cultuurschok. Continu claxonerende auto’s, bedelende kinderen, plassende Indiërs in het openbaar, gorgelende locals, zwerfhonden, katten en apen over en langs de weg zijn de orde van de dag. Om nog niet te spreken over het feit dat je als toerist de hele dag aangestaard wordt. India is écht een andere wereld. Geef jezelf de tijd om te acclimatiseren. Dan kan het niet anders dat het een onvergetelijke ervaring wordt.

2. Koop NIET last-minute een treinkaartje

De afstanden tussen steden zijn groot in India. In plaats van alles op eigen houtje te ontdekken, is het raadzamer om het land met de trein te bereizen. Zorg echter wel dat je op tijd een kaartje koopt. De treinen zitten namelijk snel vol. Tip: koop een ticket bij een van de speciale toeristenbureaus op het station. Zij houden speciale kaartjes achter voor toeristen.

india cow
india cow

3. Aai dieren NIET

Het wemelt van de zwerfhonden en apen in India. Hoe schattig ze er ook uitzien, aai ze niet. Naast dat de dieren agressief kunnen reageren, heeft een mogelijke beet verre medische gevolgen. Ben je een grote dierenliefhebber? Dan is een rabiës-inenting zeker het overwegen waard.

4. Bezoek de Taj Mahal NIET midden op de dag

Als je naar India gaat, mag een bezoek aan een van de wereldwonderen niet ontbreken. Beter zet je de wekker vroeg en sta je als een van de eersten aan de poort van de Taj Mahal. Zo heb je de meeste kans om een plaatje te schieten van dit fenomeen zonder andere mensen erop.

india man
india man

5. Drink GEEN water uit de kraan

Vermijd het kraanwater en drink enkel water uit dichte flesjes. Met de nadruk op dicht. Sowieso wil je bij al het eten en drinken goed opletten wat je tot je neemt. Daarbij lijkt het misschien tegenstrijdig, maar streetfood is goed te eten. Het voordeel hierbij is namelijk dat je ziet hoe het eten bereid wordt. In een restaurant daarentegen bevindt de keuken zich achter gesloten deuren en is het maar de vraag wat ermee gebeurt voordat het op je bord komt.

6. Vergeet je wandelschoenen NIET

Dat in India veel zaken halfbakken gaan, is tevens te merken in het wegdek. Niet alleen vind je overal gaten in de bestrating, het is er ook flink vervuild. Zorg dus voor goed schoeisel. Neem bij voorkeur stevige stappers mee die tegen een stootje kunnen en veel grip hebben.

Wandelschoenen
Wandelschoenen

7. Ga NIET akkoord met een eerstgenoemde prijs

Haal je onderhandelskills uit de kast, want in India is álles af te dingen: een ritje in de tuktuk, kleding, sierraden, souvenirs, noem het maar op. Je kunt er de klok op gelijk zetten dat de eerstgenoemde prijs ver boven de normale prijs zit. Laat je niets wijsmaken en geef niet te snel toe. Stel zelf een maximaal bod vast en blijf daarbij. Loop ook gerust weg als jouw prijs niet geaccepteerd wordt. Gegarandeerd dat een volgende onderhandelaar wel met je akkoord gaat.

8. Paradeer NIET in spaghettibandjes

Als vrouw is het echt not done om in te blote hemdjes rond te lopen. Bedek je schouders en armen met name in steden en bij een bezoek aan tempels. Tip: pak een grote sjaal in die je tevens kunt omtoveren in een hoofddoek.

indian man
indian man

9 Kijk NIET verdwaald om je heen

Als onwetende, verdwaalde toerist ben je een makkelijk doelwit voor commissie vangende tuktuks. Wellicht ken je ze wel: van die mannetjes die je inpalmen met een mooi verhaal, je direct naar je bestemming willen brengen en je vervolgens overal en nergens mee naar toe nemen. In specifieke restaurants, barretjes en winkels ontvangen zij een provisie omdat ze jou binnen brengen. Zorg dat je weet waar je heen wilt om dit soort taferelen te voorkomen.

Nu je weet wat je NIET hebt te doen, geniet van al het tofs dat India WEL te bieden heeft!

Top reizen naar India

Reisorganisaties met reizen naar India

Meer blogs over India

Beoordelingen van India

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8
Cultuur
9.1
Stranden
5.7
Steden
8
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.5