Home
Blog
Bestemmingen
Een rondreis India en Nepal combineren doe je zo

Een rondreis India en Nepal combineren doe je zo

3 minuten leestijd
Een rondreis India en Nepal combineren doe je zo

Het noorden van India is een populaire bestemming voor een rondreis en is prima te combineren met een bezoek aan Nepal. Wij vertellen je hoe.

Uiteraard kun je India en Nepal op veel verschillende manieren combineren. Een populaire manier is om de culturele hoogtepunten van Noord-India te combineren met de spectaculaire natuur van Nepal.

Delhi

Je rondreis start in Delhi, de hoofdstad van India. Delhi is chaos. Het straatleven is zo druk als het indrukwekkend is en daardoor een onvergetelijke ervaring. Maar de stad kent ook een aantal interessante bezienswaardigheden. Het Rode Fort, de Jama Mashid-Moskee en de Raj Ghat, de plaats waar Mahatma Ghandi is gecremeerd.

delhi
delhi

De roze stad, Jaipur

Vanuit Delhi breng je een bezoek aan de Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan ook wel bekend als de Roze Stad. Een mooie stad om doorheen te slenteren vol met culturele bezienswaardigheden en prachtige paleizen. Wat dacht je van het windpaleis de Hawa Mahal, het indrukwekkende City Palace en het prachtige Amber Fort, net buiten de stad.

roze stad
roze stad

Taj Mahal, Agra

Een must tijdens je rondreis is uiteraard een bezoek aan de wereldberoemde Taj Mahal. Al ken je dit immense wereldwonder natuurlijk al van foto’s, het is écht indrukwekkend om het met eigen ogen te zien. Wil je de grote hordes toeristen voor zijn, zorg dan dat je er voor zonsopkomst bent. Vergeet ook niet het paleizencomplex van het nabijgelegen Fatehpur Sikri te gaan bekijken.

Ook het Rode Fort in Agra is een bezoek meer dan waard.

taj mahal
taj mahal

Khajuraho

Khajuraho staat vooral bekend om de drie tempelcomplexen waar erotische beelden je door alle standjes van de Kamasutra leiden. Maar daarnaast vind je in de tempels nog veel meer prachtige, duizend jaar oude beelden van mythische dieren, goden en godinnen. De tempels worden niet voor niets beschouwd als één van de zeven wonderen van India.

khajuraho
khajuraho

De heilige stad Varanasi

Hierna is het de beurt aan de fascinerende oude en heilige stad Varanasi, aan de Ganges. Het is één van de meest spirituele steden ter wereld. Het dagelijks leven vindt aan de Gangesrivier plaats en bij de Manikarnika Ghat ben je getuige van rituelen, ceremonies en crematies.

varanasi
varanasi

Lumbini

Net over de grens ligt Lumbini, de belangrijkste historische plaats van Nepal. Je vindt er de Mayadevi Tempel, de geboorteplaats van Boeddha. Lumbini is tegenwoordig een pelgrimsoord met een bonte verzameling Boeddhistische bezienswaardigheden uit verschillende landen; Tibetaanse gebedsvlaggen in de Sacred Garden, een Birmese Pagode en een Chinese Boeddhistische tempel.

lumbini
lumbini

Chitwan National Park

Chitwan National Park is het meest bezochte nationale park van Nepal en betekent letterlijk ‘het hart van de jungle’. Het park is gelegen in het subtropisch laagland van Nepal, een ongerept stukje natuur. Dikke kans dat je hier Indiase neushoorns, Bengaalse tijgers en olifanten tegenkomt.

Je kunt je prima een paar dagen in het park vermaken. Er zijn overnachtingsmogelijkheden in het park zelf, maar voor budgetopties verblijf je in het nabijgelegen dorpje Sauraha.

chitwan nepal
chitwan nepal

Pokhara

Vanuit Chitwan ben je in zo’n vijf uurtjes in Pokhara, een laid-back stadje gelegen aan het prachtige Phewameer. Uiteraard maak je hier een boottocht op het meer, bezoek je de World Peace Pagoda en ga je voor een spectaculaire zonsondergang met een dito uitzicht naar Sarangkot.

Het relaxte Pokhara is tevens dé uitvalsbasis voor de mooiste trekkings, zoals die naar Poonhill, Annapurna basecamp of Annapurna Circuit. Ook kun je er allerlei outdoor-activiteiten doen, zoals raften, paragilden en mounteneering.

pokhara]
pokhara]

Kathmandu

Kathmandu is een fascinerende stad en een echte favoriet onder de backpackers. Het is één groot openluchtmuseum met prachtige Hindoeïstische en Boeddhistische tempels, stoepa’s en pagoda’s. Durbar Square is het middelpunt van de stad met verschillende bezienswaardigheden. Breng zéker ook een bezoek aan de heilige tempel Pashupatinath aan de Bagmati rivier. Voor een indrukwekkend schouwspel ga je naar de ghats bij de rivier waar crematies worden gehouden.

Vanuit Kathmandu kun je ook uitstapjes maken naar de Koningsstad Bhaktapur, ook wel de stad van de gouden tempels.

kathmandu
kathmandu

De beste reistijd

Deze indrukwekkende rondreis door Noord-India en Nepal kun je het beste tussen oktober en maart plannen. Dit is de ideale reistijd voor zowel de woestijnvlaktes in India als het Himalayagebergte in Nepal.

Op plekken als Jaipur en Delhi worden de temperaturen tussen mei en september namelijk ondraaglijk hoog. Tevens begint in oktober het droge seizoen in Nepal. De temperaturen zijn dan aangenaam en alles staat in bloei zo aan het einde van het regenseizoen. Ook zijn wegen en bergpaden dan beter begaanbaar.

Top reizen naar India

Reisorganisaties met reizen naar India

Meer blogs over India

Beoordelingen van India

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8
Cultuur
9.1
Stranden
5.7
Steden
8
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.5