Home
Blog
Bestemmingen
5x mooiste stranden Taiwan

5x mooiste stranden Taiwan

5x mooiste stranden Taiwan

Taiwan is misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij een strandvakantie, maar dit Aziatische eiland in de Oost-Indische Zee is waanzinnig veelzijdig. Een ontzettend verrassende bestemming met vijf pareltjes van stranden.

Taiwan is misschien wel het best bewaarde geheim van Azië. Een onontdekt paradijs met ruige bergen, bruisende steden en prachtige landschappen. Ook vind je er veel mooie stranden voor zonaanbidders en liefhebbers van surfen, windsurfen en kayakken. Dit zijn de stranden die je zéker niet wilt overslaan tijdens je bezoek aan Taiwan.

1. Kenting

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Bij Kenting vind je het populairste en bekendste strand van Taiwan. Het is een bruisende badplaats met prachtige witte zandstranden, heerlijke restaurantjes en leuke barretjes. Je kunt er ook parasailen en jetskiën. De stad heeft een aantal prachtige stranden die je zéker wilt bezoeken, zoals Baisha Beach, Nanwan Beach en Dawan Beach. De koraalriffen bij Kenting zijn waanzinnig mooi, dus ook voor duikliefhebbers en snorkelaars is er genoeg te bewonderen. Als je dan toch in de buurt bent, breng dan ook een bezoek aan Kenting National Park. Je kunt hier boottochten maken, surfen en je vindt er misschien wel de mooiste koraalriffen van Taiwan.

2. Fulong

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Fulong Beach, ook wel bekend als Fulong Bathing Beach, ligt in het noordoosten van Taiwan en is vooral populair onder jongeren. Een gedeelte van het goudgele strand is privéterrein, maar kan tegen betaling ook bezocht worden. Fulong Beach is een prachtig strand met spectaculaire wandelpaden door de uitgestrekte duinen. Absolute aanrader om vroeg uit je bed te komen, want de zonsopgang is hier onwaarschijnlijk mooi. Fulong staat ook bekend om haar internationale zandsculpturenfestival dat jaarlijks plaatsvindt in april. Een must als je rond die tijd in Taiwan bent.

3. Laomei

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

In het uiterste noorden van Taiwan ligt het sprookjesachtige Laomei strand. De beste tijd om dit uitgestrekte en serene zandstrand te zoeken is van april tot mei, wanneer er weelderige groene algen op de stenen troggen groeien. Laomei is te bereiken via een ongelofelijk mooie wandeling door het kustgebied vanuit Fuguijiao Light House, het noordelijkste punt van Taiwan. Ook kun je dit strand makkelijk als dagtrip vanuit Taipei bezoeken.

4. Chihsingtan Beach

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Dit strand in het oosten van Taiwan bezoek je niet per se om te zwemmen en zonnebaden, maar voor een spectaculair landschap ben je hier op de juiste plek. Op de achtergrond van het lange, uitgestrekte strand vind je een schilderachtig uitzicht op bergen bedekt met een wolkendek. Een prachtige plek voor strandwandelingen of fietstochten.

5. Jiqi Beach

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Wanneer je even genoeg hebt van parelwitte en goudgele stranden, dan is het drie kilometer lange Jiqi Beach in het oosten van Taiwan een aanrader. In de wintermaanden spoelt er bij vloed zand aan op het strand, waardoor het zwart kleurt. Een magisch plaatje. Door de sterke stroming kun je er niet altijd zwemmen, maar dat biedt juist ideale omstandigheden voor bijvoorbeeld surfen. Door de omringende bergen ligt het strand heerlijk afgelegen.

Reisorganisaties met reizen naar Taiwan

Meer blogs over Taiwan

Beoordelingen van Taiwan

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.5
Cultuur
8
Stranden
7
Steden
8
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8