Home
Blog
Reisadviezen
Wat is de beste reistijd voor een rondreis Cambodja?

Wat is de beste reistijd voor een rondreis Cambodja?

Wat is de beste reistijd voor een rondreis Cambodja?

Een rondreis Cambodja is eigenlijk altijd een goed idee! Het is er het hele jaar door lekker warm, maar in onze winter valt er de minste regen.

De prachtige tempels van Ankor bezoeken, hippe tentjes ontdekken in Siem Riep en Phnom Penh, je duikbrevet halen op Koh Rong en feesten tot de zon opkomt in Sihanoukville. Cambodja is een klein landje, maar heeft zoveel te bieden. Maar wat is de beste reistijd voor een rondreis langs de bekende en onbekende plekken van Cambodja?

Beste reistijd Cambodja

Cambodja heeft een tropisch klimaat en is het hele jaar door heerlijk warm. In onze zomermaanden kan er echter wel wat regen vallen. De beste tijd om een reis door Cambodja te maken is dan ook in onze winter. De maanden november tot en met maart zijn de beste maanden. Dan valt er de minste regen.

Het weer

Het is in Cambodja het hele jaar lang tussen de 29 en 33 graden Celsius. Vooral in januari en februari regent het er vrijwel niet. September en oktober spannen de kroon: dan valt er gemiddeld wel meer dan 200 millimeter regen per maand.

Reizen buiten het hoogseizoen

Het voordeel van buiten het hoogseizoen reizen - in onze zomer - is dat het dan aanzienlijk rustiger is in Cambodja. Vaak scheelt dit ook in de portemonnee. En de locals zijn er maar wat blij mee, die verdienen natuurlijk liever het hele jaar door geld via toerisme. Door het spreiden van toeristen, zijn trekpleisters als Angkor Wat bovendien wat minder druk. Daar dragen we graag aan bij!

Top reizen naar Cambodja

Reisorganisaties met reizen naar Cambodja

Meer blogs over Cambodja

Beoordelingen van Cambodja

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.8
Stranden
7.1
Steden
7.8
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8.2