Home
Blog
Reisadviezen
Wat is de beste reistijd voor een rondreis Cambodja?

Wat is de beste reistijd voor een rondreis Cambodja?

Wat is de beste reistijd voor een rondreis Cambodja?

Een rondreis Cambodja is eigenlijk altijd een goed idee! Het is er het hele jaar door lekker warm, maar in onze winter valt er de minste regen.

De prachtige tempels van Ankor bezoeken, hippe tentjes ontdekken in Siem Riep en Phnom Penh, je duikbrevet halen op Koh Rong en feesten tot de zon opkomt in Sihanoukville. Cambodja is een klein landje, maar heeft zoveel te bieden. Maar wat is de beste reistijd voor een rondreis langs de bekende en onbekende plekken van Cambodja?

Beste reistijd Cambodja

Cambodja heeft een tropisch klimaat en is het hele jaar door heerlijk warm. In onze zomermaanden kan er echter wel wat regen vallen. De beste tijd om een reis door Cambodja te maken is dan ook in onze winter. De maanden november tot en met maart zijn de beste maanden. Dan valt er de minste regen.

Het weer

Het is in Cambodja het hele jaar lang tussen de 29 en 33 graden Celsius. Vooral in januari en februari regent het er vrijwel niet. September en oktober spannen de kroon: dan valt er gemiddeld wel meer dan 200 millimeter regen per maand.

Reizen buiten het hoogseizoen

Het voordeel van buiten het hoogseizoen reizen - in onze zomer - is dat het dan aanzienlijk rustiger is in Cambodja. Vaak scheelt dit ook in de portemonnee. En de locals zijn er maar wat blij mee, die verdienen natuurlijk liever het hele jaar door geld via toerisme. Door het spreiden van toeristen, zijn trekpleisters als Angkor Wat bovendien wat minder druk. Daar dragen we graag aan bij!

Top reizen naar Cambodja

29-Daagse rondreis Thailand, Laos en Cambodja

29-Daagse rondreis Thailand, Laos en Cambodja

29 dagen
Individuele rondreis
Als je niet zo vaak reist of wilt reizen, maar in een klap nu wel een heleboel van Azië wilt zien, als je zelf wilt meemaken wat die beroemde charme van de landen in dat werelddeel is, of als je nu gewoon (eindelijk) de tijd hebt om er eens een maand op uit te trekken, dan is '29-daagse rondreis Thailand, Laos en Cambodja' de naam van je droomreis. Dit is waarom:Deze reis trekt als een grote lus door de drie landen heen. Thailand is het meest ontwikkeld, dat zie je in Bangkok, maar heeft boeddhistische roots die nog altijd een interessante stempel op de hele samenleving drukken. Dat ga je ervaren bij Wat Pho in de Thaise hoofdstad en bij de unieke en opvallende Witte tempel in Chiang Rai. Je ziet niet alleen Kanchanaburi (Bridge on the river Kwai) en Chiang Mai (volgens velen de leukste stad van Thailand), maar maakt ook kennis met het leven op het platteland. Vanuit Noord-Thailand vaar je in twee dagen naar de parel van Laos, Luang Prabang. Hier ga je al het verschil met Thailand merken. Laos is kleiner, stiller, maar ook zeer charmant. Via pittoreske dorpjes, vergezichten, grotten, tempels, berglandschappen en watervallen kom je uit in hoofdstad Vientiane, die je per fiets gaat verkennen.Een stap in Cambodja is ook een stap in de geschiedenis. Dat merk je in Phnom Penh, waar de Franse kolonisatie een voetafdruk heeft achtergelaten, net als de verschrikkelijke periode dat Pol Pot onverbiddelijk over Cambodja regeerde. Maar Cambodja is ook een herinnering aan het Khmer-rijk waarvan het absolute wereldwonder Angkor Wat nog dagelijks de mond van nieuwe bezoekers doet openvallen. Je maakt de lus compleet met een paar ontspannen stranddagen op het Thaise eiland Koh Chang. Een mooie, lange, afwisselende en onvergetelijke droomreis. Als je het nu niet doet, wanneer dan wel?

Reisorganisaties met reizen naar Cambodja

Meer blogs over Cambodja

Beoordelingen van Cambodja

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.7
Stranden
7.1
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.2