Home
Blog
Bestemmingen
De 10 mooiste nationale parken in Zuidoost-Azië

De 10 mooiste nationale parken in Zuidoost-Azië

op 12 augustus 2016
3 minuten leestijd
De 10 mooiste nationale parken in Zuidoost-Azië

Natuur in Zuidoost-Azië één pot nat? Dacht het niet! Check déze 10 mooiste nationale parken in Zuidoost-Azië. Wat een schitterende en veelzijdige natuur in onze favoriete regio!

Iedereen weet (hopelijk) dat Zuidoost-Azië de mooiste witte stranden, blauwe zee en groene rijstvelden heeft. Niets mis mee natuurlijk, maar wist je dat er nog veel meer prachtige natuur te spotten is? Dit zijn de tien mooiste nationale parken in Zuidoost-Azië.

1. Taman Negara National Park, Maleisië

Taman Negara Malasia
Taman Negara Malasia

Het nationale park Taman Negara in Maleisië is het oudste regenwoud ter wereld. De jungle hier is 130 miljoen jaar oud en meer dan 4.000 vierkante kilometer groot. In het uitgestrekte, vochtige park maak je onvergetelijk mooie tochten over het water en door het oerwoud. Een bezoek aan Maleisië is simpelweg niet compleet zonder een kijkje te hebben genomen in dit prachtige regenwoud!

2. Bromo National Park, Indonesië

Bromo
Bromo

In één woord wauw: dat is Bromo (Tengger Semeru) National Park. Van de 129 actieve exemplaren in Indonesië is Bromo op het eiland Java de meest bekende. Bromo ligt temidden van nog vier vulkanen en samen vormen zij een bijna buitenaards landschap. Een bezoek aan Bromo is een onvergetelijk hoogtepunt en mag niet op je reisschema ontbreken. Bromo is in totaal 2393 meter hoog en de krater heeft een doorsnede van 10 kilometer

3. Gunung Mulu National Park, Maleisië

Gunung Mulu
Gunung Mulu

Sinds 2000 is dit nationale park UNESCO Werelderfgoed en weten reizigers Gunung Mulu National Park in Maleisië goed te vinden. Het is één van Maleisisch Borneo’s (en omstreken) mooiste plekjes! Grotten voeren hier de boventoon, zoals de Sarawak Chamber en de Clearwater Cave, één van ’s werelds grootste en langste natuurlijke grotten van Zuidoost-Azië.

4. Ang Thong National Marine Park, Thailand

Ang Thong
Ang Thong

Op zo'n twee uur varen van het Thaise eiland Koh Samui - naast Koh Tao en Koh Phangan - ligt Ang Thong. Ang Thong is een eilandengroep en is aangemerkt als een National Marine Park. Oftewel, een beschermd stukje natuur in het water. Ang Thong bestaat totaal uit 42 eilanden, voorzien van torenhoge limestone rotsen, intensgroene jungle, witte zandstranden en - jawel - verborgen meertjes. De ruim 100 vierkante kilometer nationaal park lenen zich uitstekend voor snorkelen, kayakken, hiken, duiken en natuurlijk relaxen.

5. Doi Inthanon National Park, Thailand

Doi Inthanon
Doi Inthanon

Dit nationale park nabij Chiang Mai is vernoemd naar Thailand’s hoogste bergtop; Doi Inthanon. Het park zelf ligt dan ook hoog, waardoor de temperatuur overdag slechts 10 tot 12 graden is. Dit geeft je wél de gelegenheid tot een stevige hike zonder het al te heet te krijgen. Onderweg kom je twee prachtige tempels tegen: Phra Mahathat Napha Methanidon en Phra Mahathat Naphaphon Bhumisiri.

6. Komodo National Park, Indonesië

Komodo Indonesia
Komodo Indonesia

Ten westen van Flores ligt de eilandengroep Komodo. Komodo is vernoemd naar zijn wereldberoemde bewoner: de Komodo dragon. Het is de grootste hagedissoort ter wereld en ziet er eng uit, maar bijten of andere gewelddadige dingen zal de Komodo dragon niet snel doen. Op zijn de Komodo-eilanden prachtig om te duiken en te snorkelen.

7. Phong Nha-Kẻ Bàng National Park, Vietnam

Vietnam Cave
Vietnam Cave

Toen dit stukje natuur in 2003 door UNESCO als Werelderfgoed werd bestempeld, viel menig mond open. Wát een park! Phong Nha bestaat uit bijna-onrealistische grotten en ondergrondse rivieren, unieke flora en fauna en is meer dan 800 vierkante kilometer groot. Trek dus zeker een volle dag uit om dit grotlandschap ten noorden van stad Hué te ontdekken!

8. Ream National Park, Cambodja

Ream Cambodja
Ream Cambodja

Het Ream National Park is één van de zeven nationale parken van Cambodja en ligt vlakbij kustplaats Sihanoukville. Maak een safari of een boottocht om de prachtige mangroves of de Golf van Thailand te aanschouwen. Aan vogels, kleine zoogdieren en watervallen zal het niet ontbreken! Bijzonder is dat de oorspronkelijke bewoners van de regio in Ream mochten blijven wonen toen het als nationaal park werd aangemerkt in 1993. Het ecosysteem wordt zo volledig in orde gehouden. Oja, kijk uit voor slangen op de wandelpaden!

9. Khao Sok National Park, Thailand

Khao sok
Khao sok

Eén van onze favorieten! In het Khao Sok National Park kun je dagenlang genieten van ongerepte natuur en wildlife. Blijf slapen in boomhut of langs het adembenemende Cheow Lan Meer, en geniet van de pure schoonheid van dit gebied. Het meer wordt omringd door enorme kalkstenen rotsformaties en dichte jungle, en vanaf het water kun je apen door de bomen zien slingeren. Met een vissersbootje, bamboevlot of kayak verken je de oevers en voor het mooiste uitzicht over het meer moet je de Ratchaprabha Dam beklimmen.

10. Sabangau National Park, Indonesië

Orang oetan
Orang oetan

Sabangau National Park is een national park in Centraal Kalimantan, het Indonesische deel van Borneo. De Sabangau River staat centraal. Die loopt dwars door het Sabangau oerwoud van meer dan 5.000 vierkante kilometer groot. In dit bos leeft de grootste populatie organg-oetans ter wereld (bijna 7,000). Ook wonen er tienduizenden Gibbon apen, zeldzame vogels en nog veel meer dieren. Ultiem jungle-avontuur op Borneo!

Top reizen naar Thailand

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8