Home
Blog
Bestemmingen
De beste reistijd voor rondreis door Indonesië

De beste reistijd voor rondreis door Indonesië

1 minuut leestijd
De beste reistijd voor rondreis door Indonesië

Of je nu op het strand gaat liggen op Bali, op avontuur gaat naar Sumatra of wilt rondreizen door Java, tijdens je reis naar Indonesië wil je natuurlijk graag goed weer hebben. Dit is de beste reistijd voor Indonesië.

Indonesië bestaat uit ruim 17.000 eilanden en het klimaat is niet overal hetzelfde. Het is daarom handig om van tevoren te kijken wat de beste reistijd is voor jouw vakantie naar Indonesie.

Evenaar

Indonesië ligt rond de evenaar en heeft dus een tropisch klimaat. De temperatuur ligt het hele jaar rond de 30 graden. De zon schijnt veel en als het regent zijn het flinke (maar meestal korte) tropische buien. Het blijft gewoon warm, dus neem je poncho mee en dan is er niks aan de hand.

indonesia lush
indonesia lush

indonesia temple
indonesia temple

indonesia
indonesia
 

Moesson

In Indonesië is er een droog en nat seizoen, de moesson. De meeste regen valt tussen november en maart in het hele land maar ook in de maand(en) daarvoor en daarna kan het flink regenen. Bij heel veel regen is de zee te ruig voor boten en kun je soms niet naar bepaalde eilanden toe of worden duiktrips geannuleerd. Handig om aan te denken tijdens het eilandhoppen in de wintermaanden. 

Hoogseizoen

De beste reistijd voor het grootste deel van Indonesië is tussen mei en oktober. De extreme luchtvochtigheid is dan afgenomen. Het is wel echt hoogseizoen in juli en augustus door de vele Europese toeristen die in de zomervakantie het land bezoeken, dus hou je niet van drukte dan kun je beter die maanden vermijden. Voor Sumatra en Sulawesi is juni tot en met september de beste reistijd.

Top reizen naar Indonesië

Reisorganisaties met reizen naar Indonesië

Meer blogs over Indonesië

Beoordelingen van Indonesië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.4
Stranden
7.6
Steden
7.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.1