Home
Blog
Bestemmingen
Dit is de beste reistijd voor een rondreis Maleisië

Dit is de beste reistijd voor een rondreis Maleisië

op 21 november 2017
1 minuut leestijd
Dit is de beste reistijd voor een rondreis Maleisië

Witte stranden, heldere zee, wereldstad Kuala Lumpur, jungle, bergen... Maleisië heeft het allemaal. Maar je wilt natuurlijk wel een beetje mooi weer hebben. Dit is de beste reistijd voor een rondreis door Maleisië.

Maleisië bestaat uit West-Maleisië (het schiereiland, ten zuiden van Thailand) en Maleisisch Borneo. Het land heeft een tropisch klimaat en het is er meestal zo tussen de 25-35 graden maar het kan er ook flink regenen. Let dus goed op wanneer je je reis boekt!

West-Maleisië

Op het schiereiland van Maleisië is er een verschil tussen de oostkust en westkust. De westkust (hier liggen o.a. Kuala Lumpur en Langkawi) is eigenlijk altijd warm en kans op regen is er altijd. Maar de meeste regen valt in september en oktober, deze maanden kun je dus maar beter vermijden. De oostkust van het schiereiland (hier liggen o.a. de Perhentian Islands) heeft een heftiger regenseizoen. Tussen oktober en maart valt veel regen, vaak zoveel dat accommodaties sluiten en boten niet meer varen.

cameron highlands
cameron highlands

kuala lumpur
kuala lumpur

malaysia
malaysia
 

Borneo

In het Maleisische gedeelte van Borneo is het eigenlijk ook altijd warm, tenzij je de bergen ingaat. De temperatuur schommelt vaak zo rond de 30 graden en als het regent dan is dat meestal maar van korte duur. De meeste regen valt van november tot maart.

Beste reistijd

Je kan dus prima het hele jaar door naar Maleisië, maar ben je van plan vooral te gaan chillen op de eilanden, dan wil je natuurlijk geen regen. Reis dan tussen april en augustus. Overigens zorgt de regen juist wel weer voor een mooi groen landschap in de regenwouden en theevelden, dus ook in (of net na) het regenseizoen is het een prachtig land!

Top reizen naar Maleisië

Rondreis Hoogtepunten West-Maleisië

Rondreis Hoogtepunten West-Maleisië

19 dagen
Individuele rondreis

Reisorganisaties met reizen naar Maleisië

Meer blogs over Maleisië

Beoordelingen van Maleisië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
7.9
Stranden
8.4
Steden
7.4
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.2