Home
Blog
Bestemmingen
Maleisië en Singapore reis combineren? Dat doe je zo!

Maleisië en Singapore reis combineren? Dat doe je zo!

2 minuten leestijd
Maleisië en Singapore reis combineren? Dat doe je zo!

Singapore is een piepklein landje dat zich aan het einde van het schiereiland van Maleisië bevindt. Ideaal om deze stad mee te pakken tijdens jouw rondreis Maleisië!

De prachtige natuur van Maleisië combineren met de urban vibes van Singapore, de meest nette stad van Azië? Wij hebben tips voor je!

Startpunt van jouw rondreis

Het is handig om jouw rondreis Maleisië en Singapore in Kuala Lumpur (KL for insiders) of Singapore te beginnen. Je kan namelijk relatief goedkoop vliegen op deze steden, en het is altijd fijn om een rondreis door Azië in een toffe stad te starten en te eindigen. Even bijkomen in een goed hotel, lekker eten en een beetje rondkijken. Ideaal!

Visum Maleisie en Singapore

Je hoeft van te voren geen visum aan te vragen voor Maleisië en Singapore. Voor beide landen krijg je gewoon een visum voor 90 dagen een de grens. Let op: je paspoort moet nog wel minimaal zes maanden geldig zijn. De visa voor Maleisië en Singapore zijn gratis. Gelukkig maar, want Singapore is al duur genoeg!

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Beginnen in Kuala Lumpur

Begin je je rondreis in Kuala Lumpur, dan kun je of richting het zuiden reizen, Singapore aandoen en vervolgens ‘de rest van’ Maleisië zien. Andersom kan natuurlijk ook: eerst naar het noorden, en vervolgens langs de oostkust naar beneden, om Singapore als een van de laatste stops te doen.

Beginnen in Singapore

Wie start in Singapore heeft ook hier twee opties: linksom of rechtsom Maleisië in. Ga je vanaf Singapore naar het noordoosten, dan kom je waarschijnlijk op Tioman terecht. De eerstvolgende toffe plaats als je kiest voor de noordwestelijke route, is Malakka.

Vervoer

Het openbaar vervoer is in zowel Maleisië als Singapore goed geregeld, als ook het vervoer tussen beide landen. Er zijn bussen die je van Maleisië naar Singapore brengen en andersom. Ook kan je natuurlijk vliegen tussen Singapore en Kuala Lumpur, en zelfs ook tussen Singapore en Tioman.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Reisroute

Er is genoeg te zien en te doen om je drie weken te vermaken in Maleisië en Singapore. Tel daar nog wat weken bij op als je ook Maleisisch Borneo wilt meepakken. De reisroute die het meest populair is, gaat - als je bijvoorbeeld in Kuala Lumpur begint - van Kuala Lumpur via Taman Negara en de Cameron Highlands, naar Penang en Perhentian Islands. Daarna kan je via Tioman naar Singapore reizen, om tot slot via Malakka weer terug te gaan naar Kuala Lumpur. Weinig tijd? Dan kun je ook alleen Singapore en bijvoorbeeld Tioman of Kuala Lumpur bezoeken. Zo bezoek je de twee landen toch nog in korte tijd!

Beste reistijd

Maleisië en Singapore zijn het hele jaar door te bezoeken. Het is er altijd warm. Tussen november en januari valt er de meeste regen. Op het schiereiland van Maleisië zijn er twee verschillende regenseizoenen. Aan de westkust duurt het regenseizoen van september tot en met december. Aan de oostkust begint en eindigt het regenseizoen twee maanden later, dus van november tot februari. Op Borneo valt de meeste regen tussen december en februari.

Top reizen naar Maleisië

Rondreis Hoogtepunten West-Maleisië

Rondreis Hoogtepunten West-Maleisië

19 dagen
Individuele rondreis

Reisorganisaties met reizen naar Maleisië

Meer blogs over Maleisië

Beoordelingen van Maleisië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
7.9
Stranden
8.4
Steden
7.4
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.2