Home
Blog
Bestemmingen
Wat te doen in Singapore? Top 15 bezienswaardigheden

Wat te doen in Singapore? Top 15 bezienswaardigheden

4 minuten leestijd
Wat te doen in Singapore? Top 15 bezienswaardigheden

Singapore is het kleinste land van Zuidoost Azië en ligt ten zuiden van Maleisië. Maar ondanks dat het een klein landje is, is het wel een echte wereldstad. Er is dus ook genoeg te doen tijdens een bezoekje aan Singapore.

Singapore is anders dan de rest van Zuidoost Azië. Het is er duurder maar ook veel schoner. Ze delen er namelijk hoge boetes uit als je iets op de grond gooit en zo blijft de stad super netjes. Hou je dus aan de regels in Singapore als je geniet van deze vijftien bezienswaardigheden.

1. Marina Bay

marina bay
marina bay

De Marina Bay is de baai in het centrum van Singapore. Hier kun je overdag langs het water lopen en mooie foto’s maken van de skyline van de stad met onder andere het bekende hotel met de ‘boot’ erop. En ‘s avonds is hier een grote lichtshow en ziet de stad er weer helemaal anders uit. Dit is ook echt het toeristische centrum van de stad dus je kan hier ook heerlijk mensen kijken en selfiesticks ontwijken.

2. Infinity pool bij Marina Bay Sands Hotel

infinity pool
infinity pool

Het hotel dat iedereen kent in Singapore is Marina Bay Sands. Dit is waar die bekende infinity pool op het dak zit, met uitzicht over de stad. Als je wil zwemmen in dit indrukkende zwembad moet je in het luxe hotel overnachten. Je kan wel een kaartje kopen voor het observatieplatform. Vanuit daar heb je een prachtig uitzicht over de hele stad en omliggende eilanden en krijg je toch nog een beetje mee van de luxe.

3. Merlion

merlion
merlion

De Merlion is het nationale symbool van Singapore en is een standbeeld van half leeuw en half vis. Het ligt aan de baai en is een hele populaire attractie. Iedereen die naar Singapore gaat lijkt een foto te maken met dit symbool maar door alle drukte moet je soms wel even wachten tot er ruimte is voor jouw foto. Overigens heb je vanaf hier ook een mooi uitzicht over de skyline.

4. Orchard Road

orchard road
orchard road

Als je wilt shoppen in Singapore, móet je naar Orchard Road. Dit het winkelgebied van de stad en je vindt er meer dan 20 shoppingmalls. Allemaal met airco natuurlijk dus je kan hier even aan de hitte ontsnappen en shoppen bij alle bekende ketens en luxe modemerken.

5. Gardens by the Bay

gardens by the bay
gardens by the bay

Je hebt stadsparken en je hebt Gardens by the Bay in Singapore. Dit bijzondere stadspark ligt in het centrum is is aangelegd om meer groen in de stad te brengen. Je kan je hier prima een dagje vermaken. Wandel door de SuperTree Grove (ook leuk in het donker als alles verlicht is) en over de Skyway. Dat is een wandelpad op 22 meter hoogte met een mooi uitzicht over de rest van het park.

6. Singapore flyer

singapore flyer
singapore flyer

De Singapore flyer is een groot reuzenrad in Singapore van 165 meter hoog. Ooit was dit de grootste ter wereld maar sinds 2014 door de troon verstoten door een nog groter rad in Las Vegas. Een ritje in de Singapore flyer duurt zo’n 30 minuten en je kan vrij rondlopen in de cabine tijdens de rit. Je zal waarschijnlijk niet alleen zitten want er passen maar liefst 980 mensen in dit reuzenrad. Met mooi weer kun je de kust van Maleisië en zelfs Indonesie zien liggen!

7. River tour

river tour
river tour

Ook vanaf het water is de stad mooi om te zien. Vanaf de Marina Bay vertrekken meerdere tours, zowel overdag als ‘s avonds. Zo’n boottochtje duurt meestal een half uur en geeft je de kans om de stad weer op een andere manier te zien.

8. Rooftopje pakken

raffles hotel
raffles hotel

Singapore staat vol met wolkenkrabbers en met al die hoge gebouwen zijn er dus ook veel rooftopbars te vinden. Alcohol is prijzig in Singapore maar als je dan toch voor een dure cocktail gaat, doe het dan vanaf een mooi dakterras. Een echte aanrader is 1-Altitude op de 63e verdieping op het dak van het Raffles hotel. Duur maar dan heb je ook wat. Singapore Sling, please!

9. Chinatown

chinatown
chinatown
 

Singapore bestaat uit een mix van bevolkingsgroepen en ook een Chinatown mag dus niet ontbreken. De straten zijn gedoceerd met Chinese tekens, tempels en rode lampionnen. Leuk om doorheen te lopen en te eten bij een Chinees restaurantje. Dit is ook een goede (en goedkope) plek om souvenirs te kopen.

10. Little India

little india
little india

Little India is de Indiase wijk van Singapore. Veel kleuren, drukke markten, bloemen, geurige kruiden en henna-tatoeages zijn wat je hier tegenkomt. Deze wijk is compleet anders dan het CBD van Singapore en zo voelt het net alsof je even op vakantie bent. Hou je van Indiaas eten, dan zit je hier helemaal goed!

11. Kampong Glam

kampong glam
kampong glam

Kampong Glam is de Arabische wijk in Singapore en is ook weer een kleurrijk wijkje. Vooral Arab Street en Baghdad Street zijn leuk om doorheen te lopen en het Arabische sfeertje op te snuiven. En sla ook het hipster straatje ‘Haji Lane’ niet over. Hier kun je leuk winkelen, hippe cafés bezoeken en waterpijp roken.

12. Streetfood

streetfood
streetfood

Omdat Singapore zo’n mix van bevolkingsgroepen is, kun je hier ook fantastisch eten. Restaurants zijn redelijk prijzig maar vaak eet je het lekkerste eten in de goedkope ‘hawker centres’. Op deze streetfoodmarkten kun je eten kiezen uit alle hoeken van Azië of juist typische lokale gerechten. ‘Chicken rice’ is het meest populaire gerecht in Singapore. Simpel maar ook enorm lekker als je een goeie te pakken hebt.

13. Sentosa eiland

sentosa singapore
sentosa singapore

Sentosa ligt ten zuiden van de stad en is een soort entertainment eiland waar alles speciaal voor toeristen is gebouwd. Je kan er met de kabelbaan (of gewoon met de taxi) naar toe en ter plekke kan je lekker chillen op een van de aangelegde stranden of een attractiepark bezoeken. Eigenlijk is dit hele eiland een groot pretpark. Een beetje over de top maar wel leuk voor jong en oud! Welkom in Singapore ;-)

14. Singapore Zoo

singapore zoo
singapore zoo

Hou je van dierentuinen en heb je de tijd, dan is het leuk om de Singapore Zoo te bezoeken. De dierentuin ligt net buiten de stad in een groene omgeving en de natuurlijke leefomgeving van de dieren is zoveel mogelijk nagebootst. Je kan een bezoekje aan de Singapore Zoo makkelijk combineren met de ‘night safari’ waar je ‘s avonds op safari gaat op zoek naar nachtdieren. Ook het Sea Aquarim (op Sentosa) is en aanrader!

15. Wandelen in de natuur

Sungei Buloh Wetland Reserve
Sungei Buloh Wetland Reserve

Wandelen in de natuur in Singapore? Ja dat kan! De stad groeit hard maar toch is er buiten de stad nog veel groen te vinden. Bezoek bijvoorbeeld Sungei Buloh Wetland Reserve. Je kan hier mooie wandelingen maken en kan onderweg zelfs varanen en apen tegen komen! Een leuk uitstapje als je even wil ontsnappen aan de drukke stad.

Top reizen naar Singapore

Reisorganisaties met reizen naar Singapore

Meer blogs over Singapore

Beoordelingen van Singapore

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
6.5
Cultuur
7.5
Stranden
5.8
Steden
8.5
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8