Home
Blog
Bestemmingen
6x Geheimen in Thailand: unieke bestemmingen die écht de moeite waard zijn

6x Geheimen in Thailand: unieke bestemmingen die écht de moeite waard zijn

2 minuten leestijd
6x Geheimen in Thailand: unieke bestemmingen die écht de moeite waard zijn

Uiteraard staan alle toeristische hotspots op de planning bij een bezoek aan Thailand. Maar als je die eenmaal hebt afgevinkt, dan staan er nog een paar onontdekte juweeltjes van bestemmingen op je te wachten.

Je onderdompelen in de chaos van grote metropolen, populaire bezienswaardigheden bezoeken en je dagen vullen met strandhangen en nachtenlang doorfeesten. Je wilt het allemaal een keer gedaan hebben in Thailand. Maar zodra je daarmee klaar bent, kijk dan eens naar deze zes prachtige, geheime bestemmingen buiten de gebaande paden.

1. Pang Ung Lake

pang ung lake
pang ung lake

Pang Ung is een waterreservoir gelegen tussen Phang Ma Pa en Mae Hong Son, vlakbij de grens met Myanmar. Dit is absoluut geen toeristische hotspot, maar wél populair onder de locals en niet zonder reden. Het is een waanzinnig mooie, vredige plek met een natuurlijke schoonheid van bergen, groene dennenbossen en zwarte en witte zwanen. Je waant je hier eerder in Zwitserland dan in Thailand. Absolute aanrader is om hier een nachtje te kamperen, want de zonsopkomst is adembenemend mooi.

2. Wat Pa Non Sawan

wat pa non
wat pa non

In het noordoostelijke Roi Et, tussen Khon Kaen en Ubon Ratchathani, ligt een wel heel bijzondere tempel. Dit is zonder twijfel de meest surrealistische tempel die je in Thailand zult zien. Wat Pa Non Sawan is een zogenaamde heltempel of heltuin. De lugubere beelden in deze tempel staan symbool voor de straffen die je kunt krijgen als je zondigt in dit leven. De ingang van de stoepa vertegenwoordigt de mond van Hanuman en op elke verdieping vind je muurschilderingen die het leven van de Boeddha illustreren.

3. Doi Chang Cliffs

doi chang cliffs
doi chang cliffs

Op zo’n 80 kilometer van Chiang Mai ligt Chiang Dao, in een prachtige omgeving van karstgebergtes en jungle. Vanuit het Doi Luang Chiang Dao Wildlife Sanctuary kun je de kliffen van Doi Chang gaan bezichtigen. Het gebied zelf is onwaarschijnlijk mooi en populair voor trekkings en kampeeravonturen. De kliffen zijn niet makkelijk te vinden dus het is aan te raden met een lokale gids op pad te gaan. Voor het beklimmen van de scherpe pijlers van de kliffen is een flinke dosis moed benodigd en het is een behoorlijke klim, maar het uitzicht vanaf de top is ongeëvenaard.

4. Rode Lotus Meer

red lotus lake
red lotus lake

In het noordoosten van Thailand, in de waterrijke omgeving rondom Udon Thani waar voornamelijk rijst wordt verbouwd, ligt Tambon Chiang Haeo. Het kristalheldere meer is bedekt met roze lotusbloemen, een belangrijk symbool in het Boeddhisme. De lokale bevolking komt hier elke dag vissen en verzamelt slakken en de eetbare lotusstengels. Een prachtige plek, die je nergens anders in Thailand tegenkomt. Met een bootje moet je een behoorlijk stuk varen om het meer écht helemaal bedekt te zien. Zorg vooral ook dat je vroeg in de ochtend gaat, als de lotusbloemen nog openstaan.

5. Wat Phra Dhammakaya

wat phra
wat phra

Tijdens je bezoek aan Thailand word je doodgegooid met tempels, maar zo eentje als Wat Phra Dhammakaya is uniek in zijn soort. Deze tempel ten noorden van Bangkok is de grootste tempel van Thailand - het hele tempelcomplex is 100 hectare groot - en lijkt meer op een ruimteschip dan op een Boeddhistische tempel. Wellicht heb je wel eens beelden gezien van de duizenden monniken die hier tegelijkertijd zitten te mediteren. Het imposante bouwwerk heeft verschillende internationale awards gewonnen voor de indrukwekkende en unieke architectuur.

6. De kliffen van Hin Sam Wan

thailand hin sam wan
thailand hin sam wan

In de provincie Bueng Kan, aan de grens met Laos, ligt een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals de 359 meter hoge zandsteenberg Phu Thok. De twee pieken van deze berg zijn te bereiken middels een smalle houten brug. Not for the fainthearted. Waar je nog meer lef voor nodig hebt, is het beklimmen van de drie onwaarschijnlijk grote rotsformaties in Phu Singh Forest Park die er vanuit de lucht uitzien als gigantische walvissen. Er is namelijk nog geen veiligheidsrailing dus zorg dat je tijdens het maken van dé ultieme selfie niet in de kloof valt.

Top reizen naar Thailand

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8