Home
Blog
Bestemmingen
5x Leuke uitstapjes vanuit Chiang Mai

5x Leuke uitstapjes vanuit Chiang Mai

1 minuut leestijd
5x Leuke uitstapjes vanuit Chiang Mai

Chiang Mai is de tweede stad van Thailand en een fantastische bestemming an sich. Maar Chiang Mai vormt ook een prima uitvalsbasis om de volgende vijf plekken te bezoeken.

Een geweldige oude stadskern, fantastisch eten en hipster koffietentjes. Chiang Mai is een geweldige stad om je dagen - misschien wel weken - te vermaken. Maar de ligging van deze Thaise stad leent zich ook uitstekend voor wat uitstapjes. Natuur is nooit ver weg en er is van alles te zien en te beleven. Deze vijf uitstapjes vanuit Chiang Mai zijn zeker de moeite waard.

1. Bua Thong Waterfalls

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Vijf kwartier rijden van Chiang Mai en je bevindt je in een totaal andere wereld: die van intens groene jungle, exotische dieren en idyllische watervallen. Deze ‘sticky waterfalls’ bestaan uit drie plateaus en zijn goed te beklimmen. Trek een klein uurtje voor de klim uit en je zit zeker safe. Echt zwemmen kun je er niet, maar nat word je zeker, dus neem je handdoek maar mee.

2. Doi Suthep

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Deze bergtempel is een echte must-see in Chiang Mai. Na een eerste klim te voet of per mountainbike, kom je vervolgens aan bij een enorm trap. Na 309 treden is het zover: de Wat Phra That Doi Suthep, of kortweg Doi Suthep. Een geweldige plek om van de zonsopgang te genieten (want uitzicht op het oosten). Wat Phra That Doi Suthep ligt op ruim 1.000 meter hoogte en heeft een prachtig uitzicht over Chiang Mai. Het tempelcomplex zelf mag er ook wezen, evenals de omliggende natuur.

3. Theeplantages

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Wist je dat je nabij Chiang Mai ook geweldig mooie theeplantages kunt vinden? Slechts een scooterritje van de stad vandaan ligt Choui Fong Tea Plantation. Prachtige theevelden, waar je de thee daadwerkelijk geplukt ziet worden en uiteraard ook kunt proeven in het bijbehorende theehuis. Ook leuk is de Araka theeplantage. Je vindt hier een van Chiang Mai’s oudste theetuinen. Deze milieuvriendelijke plantage stimuleert een duurzame keten van thee.

4. Grand Canyon Chiang Mai

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Op 20 kilometer afstand van het centrum van Chiang Mai ligt de Grand Canyon. Roodkleurige kliffen en smaragdgroen water maken dat je je echt even in Amerika waant. Spring van de klif en zwem in het waterpark dat 300 meter verder is aangelegd. Een heerlijk verkoelend avontuur op een warme dag in Chiang Mai. Je komt hier niet alleen toeristen maar ook veel locals tegen.

5. Jungle ziplining

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Zeg je Chiang Mai, dan zeg je jungle trekking! Maar nog leuker dan dat te voet te doen, is om te kiezen voor ziplining. Zweef tussen de boomtoppen en over groene rijstvelden en kabbelende beekjes. De langste tracks zijn zo’n 400 meter. Wil je meer? Dan is er de mogelijkheid tot een vrije val van 20 meter. Ook abseilen is optie! Er zijn meerdere goede aanbieders, dus wat uitzoekwerk kan lonen!

Top reizen naar Chiang Mai

Reisorganisaties met reizen naar Chiang Mai

Meer blogs over Chiang Mai

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8