Home
Blog
Bestemmingen
Top 15 dingen om te doen in Bangkok

Top 15 dingen om te doen in Bangkok

op 11 februari 2016
4 minuten leestijd
Top 15 dingen om te doen in Bangkok

Van je eerste Azië-trip tot een grote wereldreis: iedereen belandt wel een keer in de Thaise hoofdstad Bangkok. Geniet ervan!

De hoofdstad van Thailand én Zuidoost-Azië is één van de populairste steden ter wereld. Niet alleen omdat Bangkok qua locatie een ideaal overstappunt vormt, maar ook omdat het zelf gewoon een fantastische stad is. Uitstappen uit dat vliegtuig dus, of het nou voor één nacht of één maand is. Er is genoeg te doen! Laten we beginnen met deze vijftien must-do’s in Bangkok.

1. Koninklijk Paleis en Wat Phra Kaew

Niet iedereen is fan van tempels, maar als we dan toch een tempel moeten aanraden... Het Koninklijk Paleis (‘Grand Palace’) en het daarnaast liggende Wat Phra Kaew kun je gewoon niet missen. Zowel letterlijk als figuurlijk trouwens. Het terrein is bijna 100(!) hectare groot en de gouden torens zie je al van verre.

2. Een rit met een tuk-tuk

De nachtmerrie van mensen die nog nooit in Azië zijn geweest, en daarmee de ontgroening van iedereen met Oosterse ambities: een ritje met een tuk-tuk. Je kan er maar beter snel aan wennen, want tuk-tuk zijn all-over-the-place, snel en goedkoop. Wel afdingen hè? Ledematen binnen boord en gaan!

3. Doe een tempel-tourtje

Voor reizigers die wél van tempels houden (en meer willen zien dan Wat Phra Kaew), kunnen zich te buiten gaan bij Wat Arun en Wat Pho. En ja, ‘wat’ betekent ‘tempel’. Wat Arun kenmerkt zich door een hoge pagode (‘toren’). Wat Pho is de ‘tempel van de liggende buddha’. Hier vind je de grootste, 46 meter lange (liggende) buddha. Wat Pho is bovendien de grootste en oudste tempel van Bangkok.

4. Ervaar Khao San Road

We schrijven ‘ervaar’, omdat dit een lekker neutraal begrip is. De één zal genieten, de ander zal er nooit meer willen komen, maar Khao San Road is een bijzondere, en de meest toeristische plek van Bangkok. Bijna alle backpackers beginnen hier hun trip, dus wil je andere Westerlingen ontmoeten (en goedkope Aziatische voorzieningen voor handen hebben), dan zit je er zeker goed!

5. Uitwaaien op de Chao Phraya rivier

Of je nu per watertaxi of per dinner cruiseboot de rivier verkent: de Chao Phraya is altijd prachtig en het stromende hart van Bangkok. Wie deze rivier niet heeft gezien is niet echt in Bangkok geweest!

6. Chatuchak Weekend Market

Deze markt – in de volksmond ook wel de JJ genoemd – is dé moeder der markten. De Chatuchak Weekend Market is namelijk één van de grootste markten ter wereld. Totaal staan er elk weekend weer zo’n 15.000 stalletjes en komen er circa 300.000 bezoekers genieten van eten, bloemen, kleding, boeken, levende dieren…

7. Bezoek een Muay-Thai wedstrijd

Muay-Thai, oftewel Thaiboksen, is een zeer populaire sport in Thailand. Wil je de Thai uit hun dak zien gaan? Woon dan een wedstrijdje bij. Vuisten, ellebogen, knieën en benen… de spelers lijken alles in de strijd te gooien om te winnen. Een goede plek om dit mee te maken in Bangkok is in het Lumpinee Boxing Stadium midden in de stad. Een groot (en legendarisch) indoor stadion, waar je de Muay-Thai gevechten prachtig kunt zien.

8. Shoppen in het MBK Center

Thailand heeft winkelcentra waar je u tegen zegt. Eén van de grotere is MBK Center, een zeven verdiepingen tellend winkelcomplex met ruim 2.500 winkels. Er komen meer dan 100.000 bezoekers per dag. En het goede nieuws: je kunt gewoon afdingen op alle producten! Nieuwe telefoon, anyone?

9. Bezoek Chinatown

Ja, ook in Bangkok zit een Chinatown. Sterker nog, één van (zo niet de) grootste ter wereld! Kom hier vooral na 21:00 uur, dan worden de foodstalletjes opgebouwd en begint de buurt echt te leven. Overdag kun je er fietsen of gewoon rondstruinen en genieten van dim sum.

10. Doe een drankje in een skybar

Van de oudste wijkjes van het centrum, tot de übermoderne buurten daar buiten. De wolkenkrabbers vliegen je om de oren, met daarbij behorende rooftops. Doe een drankje in de skybar van het Banyan Tree Hotel, of nip aan je cocktailtje in de Vertigo and Moon Bar.

11. Spring op de fiets

Je kunt het bijna een klassiekertje gaan noemen: maak een fietstocht in Bangkok! Want hoe leren wij Nederlanders een stad nou beter kennen dan op onze trouwe tweewieler? Er zijn diverse organisaties die een fietstocht aanbieden, dus shoppen kan lonen.

12. Clubben in Sukhumvit Soi 11

Sukhumvit soi 11 is hét uitgaansparadijs van expats, locals, en ja, dus ook backpackers! Deze straat in het centrum biedt gezellige bars, véél clubs en lekkere restaurantjes voor voor of na het uitgaan. Enjoy!

13. Floating Market

Een tourtje van een halve dag naar de floating market, net buiten de stad, kan ook niet in dit lijstje ontbreken. Een beetje toeristisch is zo’n tripje natuurlijk wel, dus wil je meer authenticiteit? Ga dan iets verder kijken dan waar de tourguide je afzet. De markt wordt nog veel gebruikt door locals en is dé manier om je maag op een echt Thaise manier te vullen.

14. Lumphini Park

New York heeft Central Park, Bangkok heeft Lumphini Park. Het Lumphini Park is meer dan 50 hectare groot en huisvest een groot meer, waar je een bootje kunt huren. Bezoek je het park ’s morgens, dan kun je de Thai hun ochtendgymnastiek zien doen. Als het eind van de middag weer wat afkoelt, keren de sportievelingen terug naar Lumphini. Dan worden er aerobicsklasjes gegevens en rondjes hardgelopen. Ook leuk om gewoon mensen te kijken of te ontspannen natuurlijk ;-)

15. Soi Cowboy

Vrijwel iedereen weet dat Thailand een flinke reputatie heeft als het op sekstoerisme aankomt. Daar kun je voor wegkijken, maar je kunt het ook eens met eigen ogen aanschouwen. De wijk Soi Cowboy in Bangkok is de ideale plek om te zien watvoor mensen er allemaal rondlopen in het circuit. Van dikke, oude mannen en jonge Thaise meisjes (of jongetjes), tot ladyboys, pingpong-shows en nieuwsgierige backpackers: alle clichés komen voorbij. Na een avondje Soi Cowboy zul je de complexitiet van sekstoerisme misschien iets beter begrijpen. Wel oppassen hè? ;-)

TIP: Bekijk dit lijstje met relaxte hotels in Bangkok voor minder dan 75 euro.

Ben jij wel eens in Bangkok geweest? Wat raad jij aan om te doen?

Top reizen naar Bangkok

Reisorganisaties met reizen naar Bangkok

Meer blogs over Bangkok

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8