Home
Blog
Bestemmingen
Damnoen Saduak: Dé Floating Market bij Bangkok

Damnoen Saduak: Dé Floating Market bij Bangkok

1 minuut leestijd
Damnoen Saduak: Dé Floating Market bij Bangkok

Het is een klein uitstapje vanaf Bangkok, maar dan heb je wel wat: Damnoen Saduak is de bekendste drijvende markt van Thailand en niet voor niets!

De Damnoen Saduak – dé floating market van Bangkok – wordt door vrijwel elke reisorganisatie aangeraden bij een rondreis naar Thailand. Het is dan ook de bekendste – en uiteraard ietwat toeristische – drijvende markt van Bangkok. Juist daarom moet je deze floating market gewoon bezocht hebben.

Venetië van Thailand

Damnoen is echt ‘het Venetië van Thailand’. De markt is verspreid over een doolhof van grachten. In de grachtjes vind je zoveel longtailbootjes dat je bijna het water niet meer ziet (denk: de Prinsengracht tijdens Koningsdag in Amsterdam). Vanuit hun boten verkopen de markthandelaren fruit, groenten, Thaise lekkernijen, handwerk en (andere) souvenirs.

Drijvende markt Thailand
Drijvende markt Thailand

Damnoen Saduak
Damnoen Saduak

Toeritisch en authentiek

Juist omdat er veel toeristen naar Damnoen komen, zwaaien de mensen en kinderen nog lekker (extra) enthousiast naar je. Ook dragen de meeste handelaren traditionele donkerblauwe kleding én zo’n Aziatische strooien hoed. Uiteraard komen er ook ‘gewoon’ locals. Damnoen is geen toneelstukje!

Wekker of tourtje

Om bij Damnoen te komen, kun je op eigen gelegenheid gaan of een tourtje boeken. Het voordeel van een tour is dat de gids goed weet hoe de markt te bereiken is en waar de leukste plekjes te vinden zijn. Nadeel is dat je afhankelijk bent van andere toeristen en onderweg naar Damnoen vaak nog een paar stops maakt. Je boekt een tourtje bij de meeste hotels en boekingskantoortjes in Bangkok. Wil je zelf gaan? Pak dan vanaf 6:00 uur de bus vanaf de Southern Bus Terminal in Bangkok (2,5 uur rijden). Je zult er dan voor de meeste andere toeristen zijn. Wil je de markt écht authentiek meemaken? Blijf dan overnachten in Damnoen Saduak en ga meteen om 6:00 uur.

De markt is geopend van 6:00 tot 22:00 uur.

 

Floating Market
Floating Market

Top reizen naar Bangkok

Reisorganisaties met reizen naar Bangkok

Meer blogs over Bangkok

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8