Bangkok per fiets

op 12 juli 2012
1 minuut leestijd
Bangkok per fiets

Bangkok per fiets? Een hele leuke ervaring en iets wat je als Nederlander eigenlijk niet mag overslaan! Lees hier waarom je fietsen in Bangkok zeker moet doen.

Waarom zouden wij Nederlanders, hét fietsvolk bij uitstek, ons in het buitenland ineens anders gaan verplaatsen dan per fiets? Vooral steden laten zich juist per benenwagen perfect verkennen, omdat je gemakkelijk door het drukke verkeer door kunt laveren. Extra voordeel: je hoeft niet meer naar de sportschool. Daarom vandaag een paar tips voor het bezichtigen van de Thaise hoofdstad Bangkok, per fiets.

In Bangkok rijd je links, dat is even wennen, maar na een paar uur weet je niet beter. Als je het eng vindt om in Bangkok alleen op de fiets te stappen, kun je je laten begeleiden door een gids. Je passeert veel smalle straatjes en steegjes, zoals in het hart van Chinatown. Fiets naar de tuinen van Siam, en fiets er vervolgens lekker doorheen. Je vindt ze in het stadsdeel van de khlongs en beweegt je over paadjes over het water en soms door kleine stukjes jungle.

In Bangkok vind je vele grote en kleine tempels die per fiets eenvoudig te bereiken zijn. Breng ook een bezoek aan het Nationaal Museum en het Royal Grand Palace. Overdag is deze plek al schitterend en zodra de duisternis invalt zijn de gouden Boeddhabeelden en daken ronduit magisch te noemen.

Als je één van de (inmiddels) vele Biking Bangkok tours boekt dan wordt je meestal ook meegenomen naar de overkant van de Chao Phraya rivier. De fietsen gaan de boot op en aan de andere kant fiets je weer vrolijk verder. Hier zie een heel ander Bangkok: verstopte plantages, rustige groene natuur, traditionele waterwegen en de vriendelijke woonwijken van het stadsdeel Thonburi. Thonburi was ooit de hoofdstad van Thailand. Hier ontdek je het échte Bangkok!

Een Bangkok Biketour boeken? Wij kunnen de organisaties Co van Kessel Bangkok tours en Amazing Bangkok Cyclist (ABC) aanraden.

Top reizen naar Bangkok

Reisorganisaties met reizen naar Bangkok

Meer blogs over Bangkok

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8