Home
Blog
Opmerkelijk
Maeklong Railway Market: Bizarre must-see in Thailand

Maeklong Railway Market: Bizarre must-see in Thailand

1 minuut leestijd
Maeklong Railway Market: Bizarre must-see in Thailand

De Maeklong Railway Market: Een markt óp het spoor, die snel opgedoekt wordt wanneer er een trein langskomt. En dat meerdere keren op een dag! Bijzonder en only in Thailand, maar zondermeer gaaf om te zien!

Leuk voor een uitstapje vanuit Bangkok: de Maeklong Train Market. Deze markt wordt niet gehouden in een trein, maar op het spoor! Lekker praktisch: als er een trein langskomt worden de kraampjes snel ingeschikt, zodat er geen groenten of vis tussen de rails belandt. Bizar maar waar: dit kan alleen in Thailand!

Maeklong Railway Market

Op het eerste gezicht lijkt het een gewone Thaise markt. De Maeklong Train Market wemelt van de locals, die er komen shoppen of hun waren willen verkopen. Van lokale groenten en exotisch fruit, tot levende krabbetjes en verse vissen: name it en het is er. De Maeklong Train Market, ook wel umbrella pulldown market genoemd, is een van de grootste seafood-markten van Thailand.

Maar wie goed kijkt ziet dat de markt midden op het spoort wordt gehouden. Of rakelings langs het spoor: de komkommers liggen waterpas langs de rails. Wanneer er een trein aankomt, ruimt iedereen snel zijn spullen op. Het voertuig kan precies door de markt heenrijden. De uitlaadgassen van de trein zullen niet echt goed zijn voor je rauwe garnalen, maar dat ter zijde. Als de trein gepasseerd is, staat de markt in mum van tijd weer op zijn oude positie. Nadat de Thai en overige aanschouwers eerst veel foto’s van de passerende trein hebben gemaakt natuurlijk!

Waarom een markt op een spoorlijn?

De markt in Samut Songhkram, ook wel bekend als Maeklong, ligt op zo’n anderhalf uur rijden van het centrum van Bangkok. Zo’n acht keer per dag rijdt er een trein langs. Geen erg handige plek voor een markt dus, maar de markt was hier eerder dan de treinen. Iets met eigenwijze marktkooplui en de flexibiliteit van de Thai. Wil je het spektakel echt goed meemaken? Dan kun je de markt natuurlijk ook bezoeken per trein! Neem vanuit Bangkok de trein naar Maeklong.

Tip voor reizigers die de markt te voet bezoeken: houd de tijd in de gaten! Het zou zonde zijn de trein net te missen omdat de Thaise treinen weer eens vertraging hebben. En wees vooral zelf op tijd met het opzij springen natuurlijk!

Bekijk de video

Bekijk hieronder het filmpje van de Maeklong Railway Market, want beelden zeggen in dit geval zeker meer dan woorden!

 

Top reizen naar Thailand

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8