Home
Blog
Algemeen
Rondreis Thailand van 2 weken: Route + tips

Rondreis Thailand van 2 weken: Route + tips

op 29 november 2022
2 minuten leestijd
Varen met een longtail in Thailand
Varen met een longtail in Thailand

Hoe ziet een rondreis Thailand van twee weken eruit? Is dit niet te kort en welke route is dan leuk om te doen? Wij geven je tips en een route voor een Thailand reis van maximaal 15 dagen!

Thailand is een prachtig vakantieland met voor ieder wat wils. Mooie stranden, cultuur, natuur, gezellige feestjes en avontuurlijke activiteiten: in Thailand vind je het allemaal. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Thailand één van de meest populaire reisbestemmingen van heel Azië is. Ook wij houden van Thailand. Je kunt tijdens een reis door Thailand de rust opzoeken, maar ook zeker de gezelligheid.

Reizen in Thailand is betrekkelijk eenvoudig, want doordat het zo'n geliefd land is om in te reizen zijn zaken als vervoer, het regelen van een overnachtingsplek en uitstapjes allemaal zeer eenvoudig te regelen. Thailand is wat dat betreft een geoliede machine. Voor backpackers die voor het eerst naar Azië gaan is Thailand dus ook zeer geschikt!

Wil je wel liever met een georganiseerde rondreis naar Thailand dan kun je vaak kiezen uit een reis van één, twee, drie of zelfs vier weken. Wij helpen je op weg bij het organiseren van jouw rondreis door Thailand in slechts twee weken!

Doi Inthanon, Chiang Mai, Noord-Thailand
Doi Inthanon, Chiang Mai, Noord-Thailand

Kun je Thailand zien in twee weken?

Nee! Thailand is een groot en zeer divers land en het is onmogelijk om te zeggen dat je Thailand in twee weken kunt bereizen. Daarvoor zijn er simpelweg te veel mooie plekken, steden, eilanden, natuurgebieden en bezienswaardigheden om te ontdekken. Je moet dus ook niet willen om héél Thailand in twee weken te willen zien. 

Onze tip: kies bewust voor een paar streken en/of eilanden waar je ter plekke alles gaat ontdekken. Je maakt dan bijvoorbeeld maar één of twee keer een wat langere reisdag per vliegtuig, trein, boot of bus en kunt de rest van jouw reisdagen bezig zijn met het ontdekken van de regio.

Welke route kies je voor een 2-weekse Thailand reis?

Wij raden je aan om een keuze te maken voor enkele delen van Thailand waar jij vervolgens ontspannen al het moois kunt gaan bekijken en ervaren. Bij de georganiseerde rondreizen van de reisorganisaties die rondreizen naar Thailand aanbieden zie je dat ook duidelijk terug. Dit zijn vaak rondreizen van 15 dagen die naar Noord-Thailand of Zuid-Thailand gaan. In enkele gevallen worden deze twee gecombineerd.

Uiteraard starten alle reizen in Bangkok en neem je daar even de tijd om de acclimatiseren en tevens deze bijzondere stad te ontdekken. Vergis je niet, alleen Bangkok heeft al vele mooie bezienswaardigheden  en dingen om te doen waar je je gerust een week mee zou kunnen vermaken. Echter in twee of drie dagen kun je de hoogtepunten zeker zien. Daarna ga je naar het noorden óf naar het zuiden van Thailand.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Voorbeeldroutes voor 2 weken Thailand 

Hieronder geven we je drie voorbeeldroutes voor jouw route door Thailand van twee weken. 

Noord-Thailand: Bangkok, River Kwai, Kanchanaburi, Phitsanulok, Sukhothai, Chiang Rai, Chiang Mai

Zuid-Thailand: Bangkok, Surat Thani, Khao Sok National Park, Krabi, Phuket

Noord- en Zuid-Thailand: Bangkok, Chiang Mai, Pai, Phuket, Phi Phi. Koh Phangan, Koh Tao

Al met al zijn er dus veel mogelijkheden! Wij houden er zelf van om de natuur en cultuur in het noorden van Thailand te combineren met de mooiste Thaise eilanden in het zuiden. Hiervoor moet je wel iets meer reizen. Vaak wordt er dan om tijd te besparen een binnenlandse vlucht genomen. Wil je dit niet, maar wil je wel van het strand kunnen genieten? Dan zie je bij diverse reizen terug dat men kiest voor een bezoek aan Koh Samet. Dit eiland ligt op slechts 4 uur rijden vanaf Bangkok en kan een ideale afsluiter zijn van jouw Thailand avontuur.

Tot slot delen we nog even een toffe video met ervaringen van een Thailand reis van 2 weken. Veel plezier met kijken!


Top reizen naar Thailand

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8