Home
Blog
Bestemmingen
Chinatown: Must-see in Bangkok

Chinatown: Must-see in Bangkok

op 18 augustus 2016
1 minuut leestijd
Chinatown: Must-see in Bangkok

In Thailand zul je verliefd worden op de Thaise keuken, maar als je in Bangkok bent moet je ook zeker Chinees gaan eten in Chinatown! En niet alleen voor het eten

Hoe lekker de Thaise keuken ook is, een bezoekje aan Chinatown mag tijdens jouw verblijf in Bangkok niet ontbreken. Vergeet de vette hap van de Nederlandse afhaalchinees. Wat je in de Thaise Chinatown krijgt voorgeschoteld heeft daar werkelijk niets mee te maken. Het eten is goddelijk, maar bovenal is Chinatown in Bangkok een must-see en unieke ervaring tijdens jouw reis door Thailand.

Chinatown in Bangkok

Bijna elke wereldstad heeft een Chinatown, maar die in Bangkok is zeker de moeite waard. Het is één van de grotere Chinatowns ter wereld, wat een gave beleving oplevert. Elke avond gaat het hier los: het is druk, overal is eten te kopen en de geuren en kleuren komen je tegemoet. Overdag is het ook gezellig in Chinatown, maar wel rustiger. Huur dan een fiets, ga shoppen en eet lekkere dim sum.

Chinatown bangkok
Chinatown bangkok

Chinatown bangkok
Chinatown bangkok

Chinatown bangkok
Chinatown bangkok

Geschiedenis en locatie

Al meer dan 200 jaar leven de Chinese Thai in deze historische wijk in Bangkok. De wijk ligt in het oude centrum, vlakbij het treinstation, en loopt van Yaowarat Road naar Odeon Circle, waar een grote Chinese poort de toegang tot het Ong Ang kanaal aanduidt.

Bonustip

Wandel wat rond en eet je buikje vol, dan ervaar je Chinatown het beste. Wil je meer? Bekijk dan de grootste Gouden Boeddha ter wereld bij het Hua Lamphong Station. Of geniet van het uitzicht op Chinatown vanaf de Grand China Princess aan de Yaowarat Road.

Top reizen naar Thailand

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8