Home
Blog
Bestemmingen
De beste reistijd voor een rondreis Thailand

De beste reistijd voor een rondreis Thailand

2 minuten leestijd
De beste reistijd voor een rondreis Thailand

Wie wil er nou niet gaan rondreizen door Thailand? Wij vertellen je wat de beste tijd is om elk hoekje van dit heerlijke land te bezoeken.

De beste reistijd voor Thailand

Wat is de beste reistijd Thailand? Een veelgehoorde vraag. Daarom vertellen wij van Rondreis.nl je precies wanneer je het beste dit mooie Aziatische land kunt bezoeken! De beste periode om naar Thailand te reizen verschilt wel per regio, maar over het algemeen kan er gezegd worden dat je Thailand gerust gedurende het hele jaar kunt bezoeken!

Thailand heeft net als veel andere Aziatische landen een tropisch klimaat. En dat vinden wij lekker! Een tropisch klimaat kent eigenlijk maar twee seizoenen: een droog seizoen en een regenseizoen. Tijdens het droge seizoen is er bijna geen regen en zijn de temperaturen aangenaam. In tegenstelling kan het tijdens het regenseizoen behoorlijk heet worden. Sommige mensen vinden dat heerlijk, maar bedenk goed dat heet in de tropen ook écht heet betekent. Ook kunnen er dan flinke buien vallen. Vaak maar zo’n één tot twee keer per dag en de buien duren meestal niet lang, maar het kan toch voor overlast zorgen. Tussen de buien in is het uiteraard wederom prachtig weer. That’s why we love Thailand! De beste maanden om Thailand te bezoeken zijn november tot en met maart, maar er kunnen behoorlijke verschillen zitten tussen het noorden en het zuiden.

Natuurliefhebbers gaan trekken in het noorden van Thailand

Als je van natuur houdt en het adembenemend mooie noorden wilt ontdekken dan kun je dat het beste doen vlak na het regenseizoen, vanaf oktober. De natuur is dan prachtig groen en de temperaturen zijn nog niet zo ontzettend hoog. In de avond kan het zelfs lekker afkoelen, vooral in de hoger gelegen delen. Als je graag een trekking wilt maken, kun je beter niet tijdens het regenseizoen van mei tot september naar het noorden van Thailand gaan.

Trekking in Noord-Thailand
Trekking in Noord-Thailand

Trekking in Noord-Thailand

Uiteraard mag een bezoek aan het populaire Chiang Mai, het hippie-achtige Pai, de Golden Triangle en Chiang Rai niet ontbreken. Als je van avontuur houdt, spring dan op een motor en ontdek de Mae Hong Son loop van het noorden.

Bangkok en cultuur proeven in centraal Thailand         

Ook het centrale deel van Thailand wil je liever vermijden tijdens het regenseizoen van april tot september. Het wordt dan erg heet en de laatste jaren zijn er regelmatig overstromingen tijdens deze periode. Het is bijvoorbeeld wel weer erg lekker om rond oktober het eiland Koh Chang op te zoeken; een ideale bestemming met rond die tijd vaak beter weer dan de eilanden in het zuiden van Thailand.

Backpackers in Bangkok
Backpackers in Bangkok

Backpackers in Bangkok

Als je Khao San Road en alle indrukwekkende bezienswaardigheden van Bangkok wilt ontdekken, tempels wilt bezoeken in Ayutthaya of de Thaise cultuur wilt snuiven in het centrale deel van Thailand, kun je dat het beste doen als het niet te warm is en als er weinig kans op regen is: tussen november en maart.

Eilandhoppen, feesten en chillen in het zuiden van Thailand

Je rondreis in Thailand eindig je natuurlijk met lekker eilandhoppen, chillen op het strand en feesten in het zuiden van Thailand. Hier is het vrijwel het hele jaar door lekker warm. De beste tijd is van december tot maart, in het droge seizoen. Vooral december is een aanrader, want dan is de natuur nog mooi groen van de regenval in de eerdere maanden. Houdt er wel rekening mee dat dit ook gezien wordt als het hoogseizoen en dat het daarom over het algemeen wat drukker is. Ook zijn de prijzen dan vaak hoger.

Thailand Islands
Thailand Islands

Na een bezoek aan Koh Samui hop je om lekker te duiken door naar Koh Tao en het onwaarschijnlijk mooie (maar erg toeristische) Koh Phi Phi wil je misschien ook nog wel even zien. Uiteraard pik je dan ook meteen even een full moon party op Koh Phangan mee. Of misschien kies je liever voor het meer relaxte Koh Lanta. Ook voor eilandhoppers biedt Thailand voor ieder wat wils.

Top reizen naar Thailand

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8