Home
Blog
Bestemmingen
De 10 mooiste luxe hotels in Thailand

De 10 mooiste luxe hotels in Thailand

3 minuten leestijd
De 10 mooiste luxe hotels in Thailand

In Thailand vind je zowel goedkope strandhutjes als mega luxe resorts. In de stad, aan het strand of op een onbewoond eiland. Dit zijn de 10 mooiste luxe hotels in Thailand.

Thailand is een ideaal vakantieland. Een tropisch klimaat, vriendelijke mensen, heerlijk eten, intense jungle en prachtige stranden. En enorm veel luxe hotels om uit te kiezen voor een chille vakantie!

1. So Sofitel, Bangkok

So Sofitel Bangkok
So Sofitel Bangkok

Bangkok is een chaotische stad waar je in het begin even aan moet wennen. En dat kan heel goed in het So Sofitel, een oase van rust in het centrum van Bangkok. Het hotel heeft 30 verdiepingen en je kijkt vanuit je kamer (of de mooie rooftop bar) uit over de gigantische stad. In het hotel bevindt ze ook een luxe spa en natuurlijk een zwembad, restaurants en bars.

2. Shangri-La Hotel, Bangkok

Shangri-La Hotel, Bangkok
Shangri-La Hotel, Bangkok

Het Shangri-La Hotel staat bekend om luxe en goede service. En dat is ook het geval in het Shangri-La Hotel in Bangkok. De kamers in dit hotel zijn allemaal ingericht in Thaise stijl, met zijde en hout. Als je hier verblijft hoef je het hotel niet uit want je vindt hier een fitnesscentrum, luxe spa, tien eetgelegenheden, zwembad, sauna, stoombad, winkelgalerij en meer!

3. Chala Number6, Chiang Mai

Chala Number6, Chiang Mai
Chala Number6, Chiang Mai

In Chiang Mai in het noorden van Thailand is ook een aantal luxe hotels te vinden. Eén daarvan is Chala Number6, in het centrum van Chiang Mai. De kamers zijn ruim en ingericht in Thaise stijl. Buiten vind je een lang zwembad om heerlijk af te koelen na een dag in de stad of de jungle.

4. Four Seasons Resort, Chiang Mai

Four Seasons Resort, Chiang Mai
Four Seasons Resort, Chiang Mai

Het Four Seasons Resort Chiang Mai ligt eigenlijk buiten Chiang Mai, in de Mae Rim-vallei. Dit hotel bestaat uit allemaal luxe bungalows, met uitzicht op de rijstvelden en bergen. Er is een zwembad en spa in het hotel maar je kan ook een luxe villa met privézwembad boeken!

5. Phi Phi Island Village Beach Resort, Phi Phi Island

Phi Phi Island Village Beach Resort
Phi Phi Island Village Beach Resort

Denk je aan Thailand, dan denk je aan een heldere turquoise zee en een wit strand. En dat is precies wat je krijgt bij het luxe Phi Phi Island Village Beach Resort op het eiland Phi Phi. Hier kun je heerlijk ontspannen, op het privé strand, in de ‘infinity pool’ of in de zwembadbar.

6. The Ritz-Carlton, Koh Samui

The Ritz-Carlton, Koh Samui
The Ritz-Carlton, Koh Samui

Op het eiland Koh Samui vind je op Choeng Mon Beach het luxe Ritz-Carlton hotel. Als je de foto’s ziet van dit hotel wil je er meteen naartoe! De kamers zijn zo mooi dat je daar al de hele dag zou willen blijven en dan hebben we het nog niet eens gehad over het zwembad, de spa en de sfeervolle bar.

7. Soneva Kiri, Koh Kood

Soneva Kiri, Koh Kood
Soneva Kiri, Koh Kood

Koh Kood is lang niet zo bekend als sommige andere ‘Koh’s’ in Thailand en dit eiland is dus nog ongerept. Hier ga je echt voor sterrenbehandeling! Het hotel bestaat uit luxe villa’s met eigen zwembad en privéstrand! De villa’s zijn gigantisch en van alle gemakken voorzien. Op het resort is verder nog een ‘infinity pool’, spa, bibliotheek, openluchtbioscoop en fitness.

8. Sea Sand Sun Resort and Villas, Pattaya

Sea Sand Sun Resort and Villas, Pattaya
Sea Sand Sun Resort and Villas, Pattaya

Bij het zien van de naam van dit resort weet je meteen wat je te wachten staat. Lekker relaxen aan zee! Het hotel ligt aan het strand, in het rustige Na Jomtien op een half uur afstand van Pattaya. Dit luxe resort heeft een privéstrand en een hot tub in de openlucht. De suites en villa’s zijn ruim en hebben allemaal een Thaise inrichting.

9. Cape Panwa Hotel, Phuket

Cape Panwa Hotel, Phuket
Cape Panwa Hotel, Phuket

Cape Panwa Hotel ligt in het een rustige omgeving in Panwa Beach, een kwartiertje van het drukke Phuket. Het hotel ligt in een tropisch landschap, aan zee. Het hotel heeft maar liefst tien eetgelegenheden waaronder de Bamboo Bar op het strand. Kies jij hier de ‘gewone’ villa met privézwembad of ga je voor de voor de Penthouse Suite van ruim 500 vierkante meter?

10. Phulay Bay Ritz-Carlton, Krabi

Phulay Bay Ritz-Carlton, Krabi
Phulay Bay Ritz-Carlton, Krabi

Nog een Ritz-Carlton hotel is deze lijst en dit keer in Krabi, aan de Andaman Zee. De kamers worden omringd door tropische tuinen en bieden uitzicht op zee. Ook dit hotel heeft een ‘infinity pool’, spa en restaurants. In de cocktailbar kun je aan het eind van de dag relaxen en genieten van de zonsondergang.

Top reizen naar Thailand

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8