Home
Blog
Bestemmingen
Welk hotel kiezen in Ubud op Bali? 5 goede tips!

Welk hotel kiezen in Ubud op Bali? 5 goede tips!

1 minuut leestijd
Welk hotel kiezen in Ubud op Bali? 5 goede tips!

Ubud ligt midden in Bali en is het culturele centrum van het eiland. Het stadje is omgeven door prachtige groene rijstvelden en de sfeer is heel anders dan in de kustplaatsen. Dit zijn de tofste hotels!

Ubud is enorm populair bij toeristen en is er dus ook een grote keuze in hotels. Van basic tot luxe en van druk tot afgelegen. Veel hotels en guesthouses hebben een zwembad en aangezien Ubud niet aan zee ligt is dat wel erg lekker! Welke kies jij?

1. Hanging Gardens of Bali

Wil je een luxe villa in de bergen met uitzicht over de rivier de Ayung en een infinity pool? Dan moet je zijn bij Hanging Gardens of Bali. Hier boek je een luxe villa met traditionele Balinese inrichting, een groot terras en je eigen zwembad. Eten kan bij een van de restaurants en er is ook spa waar je terecht kan voor een goede massage.

2. Hadi Padi Cottages

Hadi Padi Cottages, Bali
Hadi Padi Cottages, Bali

Een stuk goedkoper zit je bij Hadi Padi Cottages, op zo’n 20 minuten rijden van Ubud. Hier slaap je in prachtige traditionele huisjes tussen de rijstvelden. Ver weg van de toeristenmassa en het enige wat je hoort zijn de geluiden van de natuur. En is er ook een zwembad met uitzicht over de groene rijstvelden.

3. Meruhdani Guesthouse

Meruhdani Guesthouse, Bali
Meruhdani Guesthouse, Bali

Zit je liever midden in het centrum van Ubud, dan is Meruhdani Guesthouse een leuk hotel. Vanaf hier is het slechts 500 meter lopen naar de centrale markt van Ubud en op een steenworp afstand van vele restaurants en bars. De kamers zijn traditioneel ingericht en kijken uit op de tuin of het zwembad. Hier kun je heerlijk bijkomen na een dagje sightseeing.

4. Swasti Eco Cottages

Swasti Eco Cottages, Ubud
Swasti Eco Cottages, Ubud

Op loopafstand van het centrum van Ubud, maar toch midden in de natuur ligt Swasti Eco Cottages. Hier komt je helemaal tot rust. Je slaapt in een mooie cottage omgeven door een tropische tuin met een buitenzwembad. Maar er is ook een spa en een sauna en je kan mee doen met de yogalessen.

5. Nirwa Ubud Homestay

Nirwa Ubud Homestay, Bali
Nirwa Ubud Homestay, Bali

Voor een echte lokale ervaring is het leuk om een een homestay te overnachten. Je slaapt dan in een accommodatie die gerund wordt een door een lokale familie, die daar ook woont. Bij Nirwa Ubud Homestay slaap je in een mooie kamer met uitzicht over de rijstvelden. Het ontbijt wordt ‘s ochtends geserveerd in het kleine gezellige restaurant.

Top reizen naar Indonesië

Reisorganisaties met reizen naar Indonesië

Meer blogs over Indonesië

Beoordelingen van Indonesië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.4
Stranden
7.6
Steden
7.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.1