Home
Blog
Bestemmingen
Waarom Canggu op Bali sowieso het nieuwe Ubud is

Waarom Canggu op Bali sowieso het nieuwe Ubud is

1 minuut leestijd
Waarom Canggu op Bali sowieso het nieuwe Ubud is

Wij geven je vijf redenen waarom je tijdens jouw volgende trip naar Bali echt in Canggu moet verblijven.

 

Ubud stond lange tijd bekend als de nummer één plek op Bali voor een chill verblijf. Het stadje was het culturele en spirituele centrum van het eiland. Tussen de rijstvelden vond je een klein plaatsje vol kunstenaars en ambachtslieden. En hoewel je nog steeds prachtige plekjes hebt in Ubud, is de oude sfeer niet meer en wemelt het er van de toeristen. Werkelijk elke reiziger zal op Bali Ubud aan doen. Tijd voor wat nieuws dus, en Canggu is het antwoord.

1. Canggu ligt aan het strand

Our beach is better than yours! Kan ook niet anders, want Ubud heeft helemaal geen strand. Canggu daarentegen ligt letterlijk aan het strand en is uiterst geschikt om te gaan surfen. Daarnaast telt Canggu vele strandtenten en zie je elke dag de zon in de zee zakken. De ligging aan de westkust levert legendarische sunsets op! Feesten doe je bij La Brisa en Finns Beach Club.

2. Canggu heeft ook rijstvelden

Toegegeven, de ligging van Ubud is ook niet verkeerd. De rijstvelden rondom Ubud zijn werkelijk prachtig en we zouden niet zonder kunnen. Goed nieuws dus dat ook Canggu schitterende rijstvelden heeft! Een wandeling door en rondom Canggu zal je mond doen openvallen. Meer ontdekken? Huur een scooter en rijd circa 15 minuten naar het noorden. Mooier en groener wordt het niet!

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

3. Het is hip, hipper, hipst

Canggu is as we speak het hipste plekje van Bali, van heel Indonesië en misschien wel van heel Azië. Je drinkt er de beste barista koffies, eet er de gezondste salades, drinkt er heerlijke sapjes en nipt er van de coolste cocktails. Wees niet bang, een echte nasi campur is ook nooit ver weg. Maar wil je je Insta-feed oppimpen en flaneren in je nieuwste pakkies? Canggu is jouw plek!

4. Dichtbij het vliegveld

Praktisch voordeel: Canggu ligt dichtbij het vliegveld van Denpasar dan ‘concurrent’ Ubud. Na een lange vlucht vanuit Nederland ben je vervolgens binnen een half uur in Canggu, terwijl je naar Ubud toch wel een uur bezig bent. Daarnaast ligt Canggu ook beter ten opzichte van andere strandjes. De stranden van Uluwatu, Seminyak en Kuta zijn nooit ver weg.

5. Het is nog niet zo druk als andere kustplaatsen

Je zou het bijna niet verwachten als je bovenstaande hebt gelezen, maar Canggu is nog lang niet zo druk en massaal als plaatsen als Seminyak of Kuta. Het voelt er gelukkig nog steeds lekker relaxed aan (met uitzondering van de hoofdstraat dan). Wees er dus snel bij als je dit authentieke Canggu-gevoel wilt ervaren. Voor je het weet wordt ook Canggu overspoeld door groepen toeristen en moeten we weer op zoek naar the new best thing ;-)

Top reizen naar Indonesië

Reisorganisaties met reizen naar Indonesië

Meer blogs over Indonesië

Beoordelingen van Indonesië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.4
Stranden
7.6
Steden
7.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.1