Home
Blog
Bestemmingen
Dit zijn de 7 absolute must do's op Nusa Penida

Dit zijn de 7 absolute must do's op Nusa Penida

op 13 december 2018
2 minuten leestijd
Dit zijn de 7 absolute must do's op Nusa Penida

Dit wil je doen als je naar Nusa Penida gaat, het prachtige eilandje naast Bali. Laat de ontdekkingsreiziger in jezelf los!

Nusa Penida is het kleine broertje van Bali en the next best thing. Want waar Bali overstroomt van de toeristen, voel je je op het eiland Nusa Penida nog een echte avonturier! Zeker als je deze must-do’s op je lijstje zet.

1. Crystal Bay

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Je vindt hier niet alleen een prachtig en gezellig strand om te chillen onder een palmboom, ook is het prachtig snorkelen in Crystal Bay. Koraal in talloze kleuren en tropische vissen kom je gegarandeerd tegen. Als je mazzel hebt kun je zelfs een dolfijn spotten! Pas wel op bij de rotsen, er staat nogal wat stroming. Flippers en snorkels huur je gewoon op het strand.

2. Kelingking ’T-rex’ viewpoint

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De naam zegt je misschien niets, maar dit plaatje heb je vast eens op Instagram voorbij zien komen. Fotogenieker wordt het niet! Dit viewpoint is een van meest bekende uitzichtspunten van de Nusa’s. In de rotsen die je hier ziet, zou je trouwens een T-rex moeten zien...

3. Kelingking Beach

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Wie letterlijk een stapje verder wil gaan, klimt bij het Kelingking viewpoint - voorzichtig - naar beneden. Eenmaal afgedaald heb je het strand waarschijnlijk voor jou alleen, want niet iedereen durft deze klim aan. Onderschat de trip dan ook zeker niet. De moeite zal beloond worden!

4. Broken Beach en Angel’s Billabong

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De natuur en uitzichten vanaf deze plekjes zijn zeker een must op Nusa Penida! Je komt hier alleen per scooter (voor de waaghalzen) of met een chauffeur. Dat maakt het extra uniek. Bezoek deze plek bij eb, als de zee zich terugtrekt. Dan ontstaat hier een natuurlijke infinity pool van turquoise water. Ideaal om even af te koelen en je volgende profielfoto te schieten! Check wel goed wanneer het precies eb is, anders kom je voor niets. Bovendien is het alleen tijdens eb veilig om hier te zwemmen! Tijdens vloed zijn de golven erg hoog en kan je gemakkelijk meegesleurd worden. Kom dus tijdens eb en het liefst zo vroeg mogelijk om deze plek voor jezelf te hebben.

5. Snorkelen of duiken met mantaroggen bij Manta point

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Misschien wel het mooiste om te doen als je op Nusa Penida bent: mantaroggen spotten. Bij Manta Point is het vrijwel altijd prijs, dus boek een duik- of snorkeltrip en aanschouw deze prachtige beesten met eigen ogen. Houd uiteraard gepaste afstand en gebruik geen flitser onder water. Dit kan de manta’s storen.

6. Peguyangan waterval

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Zin in actie? Klauter via de blauwe trappen aan de rand van een klif naar dit waterwonder. De wandeling duurt circa 20 minuten, waarna je kunt bijkomen in een van de poeltjes. Geniet van de prachtige ocean views onderweg en heb respect voor de vele locals die je hier tegenkomt. Zij voeren niet zelden Hindoeïstische rituelen uit hier. Overigens vind je hier geen echte waterval, maar dat mag de pret niet drukken, toch? Kijk hoe mooi! Vergeet je sarong niet, anders moet je er een huren als je naar de tempel wilt.

7. Pulau Seribu viewpoint

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Nog een mooi uitzichtpunt is dat bij Pulau Seribu. Helemaal vanaf het oosten van Nusa Penida kijk je uit op een aantal eilanden omringd met superblauw water. Pulau Seribu betekent letterlijk duizend eilanden, maar verwacht er niet meer dan een stuk of zes. Toch is dit een van onze favo viewpoint van Nusa Penida, en door de goede wegen nog prima bereikbaar ook. Geniet!

Top reizen naar Indonesië

Reisorganisaties met reizen naar Indonesië

Meer blogs over Indonesië

Beoordelingen van Indonesië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.4
Stranden
7.6
Steden
7.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.1