Home
Blog
Bestemmingen
7 steden in Indonesië die je gezien moet hebben

7 steden in Indonesië die je gezien moet hebben

op 13 september 2018
2 minuten leestijd
7 steden in Indonesië die je gezien moet hebben

Indonesië is een land met vele gezichten en iedere stad in dit land heeft z’n eigen unieke sfeer. Van Bandung tot Ubud: laat je verrassen door de mooie steden van Indonesië.

De meeste toeristen zullen niet speciaal naar Indonesië komen voor de steden. Maar tussen alle prachtige natuur, uitgestrekte stranden en tempels liggen ook een aantal mooie steden. Dit zijn de zeven steden in Indonesië die je gezien moet hebben!

 

1. Bandung

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Bandung ligt in West-Java en wordt vaak het ‘Parijs van Indonesië’ genoemd. Deze groene stad is omgeven door prachtige natuur. In de stad zelf is er niet perse heel veel te doen maar er hangt een relaxte sfeer. Het eten is er heerlijk en de inwoners heel vriendelijk. Vanuit Bandung maar je gemakkelijk een uitstapje naar Tangkuban Perahu. Bij deze actieve vulkaan kun je langs de kraters lopen.

2. Jakarta

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Jakarta is de hoofdstad van Indonesië. Deze stad staat bekend als een viezige stad met veel verkeer en drukte. Laat je niet gek maken, go with the flow en laat je verrassen door de mooie kant van deze wereldstad. Het oude gedeelte van de stad, Batavia, mag je zeker niet overslaan. Hier vind je nog veel Nederlandse koloniale gebouwen, grachten en mooie bruggen. Leuk om even doorheen te wandelen. Sowieso is wandelen de leukste manier om Jakarta te zien, al is een chaotisch metro ritje in de spits ook een hele belevenis!

3. Yogyakarta

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Yogyakarta is het culturele en historische hart van Indonesië, gelegen op Java. Volgens velen is dit de leukste stad van het land. In ‘Yogya’ wordt oud en nieuw gemixt en hangt een lekkere laid-back sfeer. Hier wil je waarschijnlijk langer blijven dan dat je had gepland. Ga op ontdekking in de stad, langs de eettentjes, street art en gezellige markten. Yogyakarta is ook de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde Borobudur en Prambanan tempel.

4. Solo

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

 

Solo ligt in Centraal-Java en is een beetje het kleine zusje van Yogyakarta. Maar Solo is lang niet zo toeristisch als Yogyakarta, wat zorgt voor een meer authentieke uitstraling. Dit is de plek waar je moet zijn als je houdt van cultuur, historie en super aardige mensen. Je vindt hier niet de grote markten zoals in Yogyakarta maar wel vele kleine winkeltjes waar de locals hun spullen verkopen.

5. Medan

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Medan ligt op Sumatra en is met z’n twee miljoen inwoners een van de drukste steden van Indonesië. Dat betekent dus weer veel verkeer maar toch hangt hier een rustige sfeer. De grijze stad wordt opgefleurd met een groot paleis en indrukwekkende tempels. Medan is echt een mix van culturen dus ook een mix van heerlijk eten!

6. Bogor

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Bogor ligt net buiten Jakarta en is dus de perfecte uitvalsbasis voor wie even aan de drukte van Jakarta wil ontsnappen. Daarnaast wordt het ook vaak gebruikt als eerste overnachtingsplek voor reizigers die aankomen in Jakarta. Een nadeel is dat vaak regent in Bogor maar het voordeel daarvan is dat de omliggende rijstvelden prachtig groen zijn. In het centrum kun je ook de Botanische Tuinen bezoeken met o.a. oude bomen met gigantische wortels.

7. Ubud

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Als we het hebben over steden met een relaxte sfeer, dan wint Ubud het waarschijnlijk. Ubud is dan ook meer een dorp dan een stad. Het ligt in het midden van Bali en is omgeven door groene rijstvelden. Yoga, kunst, cultuur, lekker eten, je vindt het allemaal in Ubud. En ondanks dat het inmiddels erg toeristisch is, is de mooie Hindu cultuur nog overal terug te zien.

Top reizen naar Indonesië

Reisorganisaties met reizen naar Indonesië

Meer blogs over Indonesië

Beoordelingen van Indonesië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.4
Stranden
7.6
Steden
7.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.1