Home
Blog
Bestemmingen
Dé ideale route voor 3 weken rondreizen in Indonesië

Dé ideale route voor 3 weken rondreizen in Indonesië

2 minuten leestijd
Dé ideale route voor 3 weken rondreizen in Indonesië

Tijdens een rondreis van drie weken door Indonesië kun je nooit het hele land zien. Dit land bestaat namelijk uit meer dan 14.000 eilanden! Maar met deze route van drie weken zie je de hoogtepunten van Java en Bali tijdens een mooie rondreis.

Omdat Indonesië een groot, uitgestrekt en mooi land is, is hier enorm veel te zien. Wil je in drie weken tijd een rondreis maken waarbij je zowel tijd hebt om te chillen als om jezelf onder te dompelen in de indonesische cultuur? Dan is dit de ideale route voor drie weken rondreizen in Indonesië!

Jakarta

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Vanaf Amsterdam kun je in veertien uur rechtstreeks naar Jakarta vliegen, de hoofdstad van Indonesië. Jakarta ligt in het oosten van het eiland Java en is een handig beginpunt van je rondreis. Deze miljoenenstad staat vooral bekend om de verkeerschaos, rioollucht en drukte. Verspil hier dus niet teveel tijd en ga na een (half) dagje sightseeing snel door naar Bandung.

Bandung

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Vanaf Jakarta kun je met de trein doorreizen naar Bandung. De treinreis gaat dwars door het prachtige landschap en duurt zo’n drieëneenhalf uur. Bandung is een relaxte stad (zeker vergeleken met Jakarta) maar vooral de omgeving is interessant. Zodra je de stad uitgaat, bevind je je tussen de natuur, rijstvelden en theeplantages. Tijdens een dagtrip kun je de Tangkuban Perahu vulkaan en het kratermeer Kawah Putih zien en onderweg genieten van de mooie natuur en het Javaanse leven. 

Yogyakarta

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Van Bandung naar Yogyakarta is het een uurtje vliegen maar veel reizigers kiezen voor de treinreis van acht uur. De treinen zijn comfortabel en met het prachtige en afwisselende uitzicht onderweg zul je je geen moment vervelen. Yogyakarta is volgens veel reizigers de mooiste en leukste stad van Java. Er hangt een relaxte sfeer, je kan er goed souvenirs shoppen op de grote markt en het eten is heerlijk! Yogya is zo’n stad waar je je dagen kan vermaken. Wil je de beroemde tempels van Borobudur en Prambanan bezoeken, dan kan dat gemakkelijk vanuit hier. Maar ook een fietstocht in de omgeving of volg een kookles. 

Bromo

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Het bezoeken van de Bromo vulkaan is misschien wel het hoogtepunt van deze rondreis. Het makkelijkst is om hier met een georganiseerde tour vanuit Yogyakarta naartoe te gaan. ‘S ochtends ga je naar een viewpoint en zie je (hopelijk) de zonsopgang bij Bromo. Vervolgens kun je ook nog naar de krater toe. Een indrukwekkende ervaring die je niet snel zal vergeten. 

Canggu

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Veel tours naar Bromo kunnen je ook helpen met het vervoer naar Bali. Je neemt dan de boot en komt aan in West-Bali. Reis meteen door naar Canggu, in het zuidwesten van Bali. Nu is het tijd om te chillen! Canggu is een populaire surfspot wat zorgt voor een super chille sfeer. Maar ook voor wie niet wil surfen is hier genoeg te doen. Fijne strandtentjes, hippe restaurants en een heerlijk strand! Hier ben je vast aan toe na de klim naar Bromo en de lange reis. 

Ubud

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Ubud ligt in het midden van Bali en is het culturele en relaxte hart van het eiland. Geen strand hier maar wel een prachtige omgeving. Vanuit de meeste accommodaties loop je zo de groene rijstvelden in. Daarnaast staat Ubud bekend om het lekkere eten, yoga retreats, aapjes en een gezellige markt. Hier kun je dus helemaal tot rust komen!  

Nusa Lembongan

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Een half uur varen vanaf Sanur (aan de oostkust van Bali) ligt Nusa Lembongan. Omdat dit een relatief klein eiland is, krijg je hier het echte eilandgevoel. Je vindt hier mooie stranden, palmbomen, zandwegen en minder toeristen. Breng ook zeker een bezoek aan Dream Beach, een strand dat z’n naam eer aan doet. Wil je graag duiken? Dan is Nusa Lembongan ook een goede keuze. Als je geluk hebt spot je hier zelfs mantaroggen! 

Sanur

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Om weer naar huis te vliegen zal je na Nusa weer terug moeten reizen naar Bali. Je komt dan aan in Sanur en dit is een prima plekje om nog even te chillen. Vanaf hier reis je gemakkelijk naar het vliegveld naar Bali. Maar voor die tijd kun je hier nog even genieten van een massage op het strand of van de laatste nasi goreng met een Bintang biertje. 

Top reizen naar Indonesië

Reisorganisaties met reizen naar Indonesië

Meer blogs over Indonesië

Beoordelingen van Indonesië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.4
Stranden
7.6
Steden
7.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.1