Home
Blog
Bestemmingen
Een goedkope vakantie Bali boeken: tips en tricks

Een goedkope vakantie Bali boeken: tips en tricks

op 29 november 2018
2 minuten leestijd
Een goedkope vakantie Bali boeken: tips en tricks

Het lijkt wel of tegenwoordig iedereen naar Bali gaat. Is het nu jouw beurt? Met deze tips boek je de beste goedkope vakantie naar Bali.

Bali is goedkoop, veilig, zonnig en prachtig. De locals zijn vriendelijk en het eten is heerlijk. What’s not to like? Eigenlijk kan er niets misgaan als je een vakantie boekt naar Bali, want hallo, het is Bali! Neem toch deze tips en tricks van een ervaringsdeskundige ter harte.

1. Skip resorts

Je krijgt het echte Bali niet mee als je in een of ander luxe resort verblijft waar je de hele vakantie niet vanaf hoeft te komen. De enige locals die je ontmoet zijn de obers en de schoonmakers. En ja, hotelbuffetten zijn nooit echt een culinair hoogstandje. Verbreed dus je horizon en boek zelf een tof hotel, appartementje of homestay. Of vraag je reisorganisatie om een meer kleinschalige accommodatie.

2. Vermijd Kuta

Superleuk als je 20 bent en keihard wilt feesten met dronken Australiërs (of daar hard om wilt lachen). Maar voor ieder ander raden we een andere bestemming aan. Seminyak of Sanur zijn al beter, al vind je daar toch ook veel toeristische resorts. Nog leuker zijn Canggu en Ubud. Hang de hipster uit, ga surfen (Canggu), volg een yogalesje en cross met je scooter door het rijstveld. Klinkt leuk toch?

3. Huur een scooter

Een scooter is trouwens best wel een must. In Canggu kom je niet ver met de benenwagen, want dit plaatsje is meer uitgestrekt dan je denkt. Voor de anti-scooterhelden raden we Go Jek aan, een soort Uber maar dan anders. Daarmee kan je zeer betaalbaar achterop de scooter van een local, of gewoon achterin een auto plaatsnemen. Zo kom je toch nog ergens!

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

4. Ontmoet de locals

Zonder local experience is je vakantie Bali niet compleet! Maak dus eens een praatje met de buurman of de cassiere bij de Circle K, leer het vaste personeel bij naam kennen en vraag eens door. Zo kom je de leukste dingen te weten over de Balinese manier van leven. Ga ook eens off the beaten track, bijvoorbeeld naar Sidemen, Amed, Balian Beach, Lovina of een willekeurig plaatsje op de route. Je komt genoeg locals tegen die weinig toeristen gewend zijn en kinderen die je met grote ogen aanstaren.

5. Proef de lokale keuken

Lang leve de lokale keuken! Vergeet Westers eten (vooruit, in Canggu mag je losgaan) en proef volop van de Balinese keuken. Natuurlijk eet je de lekkerste nasi goreng en kipsaté, maar vergeet ook nasi campur, babi gulung, soto ayam, dadar gulung en sayur urab niet.

6. Vergeet de Nusa’s niet

De Nusa’s zijn de nieuwe Gili’s! Eilanden Nusa Lembongan, Nusa Ceningan en Nusa Penida liggen voor de oostkust van Bali en zijn slechts een uur varen away. Je kunt er prachtig snorkelen of duiken en het is er nog een stuk rustiger dan op ‘gewoon’ Bali. Bovendien is het er minstens zo paradijselijk! Wanneer mogen we weer?

Top reizen naar Bali

Reisorganisaties met reizen naar Bali

Meer blogs over Bali

Beoordelingen van Indonesië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.4
Stranden
7.6
Steden
7.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.1