Home
Blog
Bestemmingen
Eiland bij Bali: Nusa Lembongan

Eiland bij Bali: Nusa Lembongan

op 15 september 2015
1 minuut leestijd
Eiland bij Bali: Nusa Lembongan

Net ten oosten van het zuiden van Bali ligt Nusa Lembongan, een klein eiland van slechts acht vierkante kilometer, maar de moeite waard om te bezoeken.

Nusa Lembongan ligt dicht genoeg bij Bali om er een dagtrip naar te maken, maar een verblijf van minstens een paar dagen is de moeite waard. Het tempo ligt hier laag en een gebrek aan verkeer (auto's zijn niet toegestaan), benadrukt nog eens dat je je hier niet hoeft te haasten.

Langs de westelijke en zuidelijke kusten van het eiland vind je zandstranden, afgewisseld met kliffen en rotsformaties, terwijl je langs het noorden en oosten mangrovebossen vindt.

De industrie van het eiland draait om de zeewier landbouw, en wanneer het tij daalt en de zon ondergaat verandert het witte-zand-turquoise water landschap snel in een lappendeken van zeewier gewassen die worden verzorgd door de lokale bevolking. Als je hun dagelijkse ritueel vanaf een van de vele restaurants langs het strand bij Jungut Batu bekijkt, ga dan ook zeker even naar het water voor een kijkje dichterbij.

Voor wie?

Watersport liefhebbers die willen snorkelen, kajakken of surfen. Strandliefhebbers die de drukte van het zuiden van Bali en het nachtleven willen ontsnappen. En gezinnen die kunnen verblijven in huizen aan de westelijke en zuidwestelijke punt van het eiland.

Nusa Lembongan - Hoe kom je er?

Vanaf Sanur op Bali kun je een ferry nemen, deze doet er ongeveer 30 minuten over. Je zult aankomen in het plaatsje Jungut Batu, vanwaar je kunt lopen naar je accommodatie als je in deze plaats verblijft. Sommige veerboten bieden transfers aan naar de hotels.

Top reizen naar Bali

Reisorganisaties met reizen naar Bali

Meer blogs over Bali

Beoordelingen van Indonesië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.4
Stranden
7.6
Steden
7.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.1