Home
Blog
Bestemmingen
Nusa Penida: Pareltje van een eiland bij Bali

Nusa Penida: Pareltje van een eiland bij Bali

op 10 augustus 2016
1 minuut leestijd
Nusa Penida: Pareltje van een eiland bij Bali

Op slechts een half uur varen van Bali ligt Nusa Penida, ideaal voor een dagtripje of meerdaags verblijf!

Nusa Penida is een eilandje ten oosten van Bali, maar dan vele malen kleiner. Het eiland is circa 20 bij 12 kilometer en heeft een totale oppervlakte van 203 vierkante kilometer. Vergelijk dat maar eens met de bijna 6.000 vierkante kilometer van Bali zelf! Nusa Penida is niet alleen kleiner, maar ook rustiger. Toeristen komen dan ook vooral naar Nusa voor de ongerepte natuur. Vroeger werd het eiland gebruikt als gevangenis!

Duiken en vissen

Anno 2016 draait het op Nusa Penida voornamelijk om duiken. Het eiland telt meerdere prachtige duiklocaties, zoals Crystal Bay, Manta Point en Suana Bay. Je spot hier met een beetje mazzel rifhaaien, hamerhaaien of zelfs walvishaaien. Ook bij buureilanden Nusa Lembongan en Nusa Ceningan kun je uitstekend duiken. Vissen zijn er goed vertegenwoordigd. Vandaar dat op Nusa Penida eveneens visexcursie worden aangeboden.

Ter land, ter zee en in de lucht

Het ideale vervoersmiddel is de boot, maar voor wie het eiland zelf wilt verkennen biedt een motor uitkomst. Nusa Penida heeft echter weinig wegen en bestaat voor een groot deel uit vogelreservaat.

Crystal Bay
Crystal Bay

Manta Ray
Manta Ray

Nusa Penida
Nusa Penida

Nusa people
Nusa people

Restaurants, hotels en pinnen

Let op: er zijn op Nusa Penida amper restaurants en geen pinautomaten. Er zijn enkel een paar lokale eettentjes. Behalve het hotel Ring Sameton Inn zijn er alleen homestays.

Hoe kom je er?

Vanuit Sanur en Padang Bai (beide op Bali) gaan elke dag boten. De boot vanuit Sanur vertrekt twee à drie keer per dag en kost nog geen 18 euro. Vanuit Padang Bai is het wat beter plannen. Deze boten zijn goedkoper, maar vertrekken maar één keer per dag (ferry, één euro) of als ze vol zijn (kleine boot, drie euro).

Top reizen naar Bali

Reisorganisaties met reizen naar Bali

Meer blogs over Bali

Beoordelingen van Indonesië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.4
Stranden
7.6
Steden
7.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.1