Home
Blog
Bestemmingen
VIDEO: Dé top 10 must-see plekken op Bali

VIDEO: Dé top 10 must-see plekken op Bali

2 minuten leestijd
VIDEO: Dé top 10 must-see plekken op Bali

Bali oh Bali. Jij bent het paradijs op aarde. In dit filmpje zie je 10 must-see plekken die je zéker niet wilt missen.

De 10 plekken die voorbij komen in dit filmpje liggen vooral in het zuiden van het magische eiland. Ken jij ze allemaal?


1. The gateway Denpasar

Denpasar is de hoofdstad van Bali en de gateway naar de rest van het eiland. Veel mensen slaan de stad over, maar mocht je tijd hebben is het toch de moeite waard om de gezellige marktjes, prachtige tempels en vele musea in Denpasar te bezoeken.

2. Relaxen in Sanur

Het nabijgelegen Sanur is een relaxt vissersdorpje met prachtige zandstranden; een heerlijke plek om je reis door Bali te beginnen. Lekker zonnen op het 5 kilometer lange zandstrand en ’s avonds slenter je over de promenade en eet je bij één van de vele restaurantjes. Je kunt er ook windsurfen, kitesurfen en wakeboarden.

Ben je op zoek naar het ‘moderne’ Bali, dan tippen we verschillende populaire bestemmingen ten westen van de hoofdstad.

Sanur
Sanur

3. Nomad hub Canggu

Canggu is een hippe kustplaats en op dit moment misschien wel één van de meest populaire pekken van Bali. Een top pick voor surfers, maar ook voor digital nomads. Niet voor niets is Canggu een echte Nomad Hub.

4. Shopaholics in Seminyak

Seminyak ligt ten zuiden van Canggu. Je vindt er vele resorts, hippe hotelletjes en prachtige boetiekjes om heerlijk te shoppen. Wil je goed op stap, dan is La Favela the place to be. Een grote club met verschillende verdiepingen, dus voor ieder wat wils.

canggu
canggu

5. Feesten in Kuta

In dezelfde hoek vind je ook het beruchte Kuta - you hate it or you love it. Deze plek is zéker niet voor iedereen, maar ondanks dat is het toch populair bij een bepaald publiek. Je vindt er vooral feestende backpackers, maar - moet gezegd worden - Kuta heeft ook prachtige stranden.

6. Yoga retreats in Ubud

In het magische Ubud is het yoga dat de klok slaat. Een stadje met een hippie vibe, heerlijke eettentjes en hippe winkeltjes. Op je scooter ontdek je de spectaculaire rijstvelden en prachtige tempels in de omgeving.

ubud
ubud

7. De Gili’s

Ook de Gili’s mogen niet ontbreken tijdens je bezoek aan Bali (al behoren de eilanden officieel tot Lombok). Voor een goed feestje ga je naar Gili Trawangan, naar Gili Meno ga je vooral voor je rust en het intieme Gili Air is het kleinste eiland van de drie. In een half uurtje fiets je om het hele eiland heen.

8. Surf walhalla Uluwatu

Wil je liever weg van de hordes toeristen, dan zijn er nog genoeg prachtige plekken te ontdekken. Wat dacht je van Uluwatu, een must voor surfers, want je vindt hier de beste golven van Bali.

Uluwatu
Uluwatu

9. Duiken in Karangasem

Dit gebied in het oosten van Bali is een uitstekende bestemming voor duikliefhebbers en je komt er weinig toeristen tegen. Er liggen een aantal prachtige duikstekken met wrakken en een spectaculaire onderwaterwereld. Hier ligt ook Padangbai, waar je de boot naar de Gili’s kunt pakken.

10. Nusa Penida

Voor de allermooiste landschappen en uitzichten ga je naar Nusa Penida. Dit bloedmooie eiland in het zuiden van Bali is nog echt rauw en ongerept. Ook op de nabijgelegen eilandjes Nusa Lembongan en Nusa Ceningan ben je eventjes helemaal weg van het massatoerisme.

Top reizen naar Bali

Reisorganisaties met reizen naar Bali

Meer blogs over Bali

Beoordelingen van Indonesië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.4
Stranden
7.6
Steden
7.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.1