Home
Blog
Bestemmingen
7 absolute must-sees op Bali

7 absolute must-sees op Bali

3 minuten leestijd
7 absolute must-sees op Bali

Dit prachtige Indonesische eiland heeft zoveel te bieden. Zet deze zeven bezienswaardigheden maar op je Bali-bucketlist!

Bali is het populairste eiland van Indonesië. Dit terwijl Bali veel kleiner is dan de meeste andere eilanden van Indonesië, zoals Sumatra, Java en Indonesisch Borneo. Maar misschien is de (niet zo) grootte van het eiland juist wat Bali zo aantrekkelijk maakt. In een korte tijd kun je zeker alle highlights zien die het de Indonesische parel te bieden heeft, waaronder deze zeven must-sees natuurlijk!

1. Ubud

Het culturele hart van Bali is zeker weten Ubud, een schattig plaatsje ten noorden van Denpensar. Ubud is omringd met rijstvelden, wat je een heerlijk Aziatisch gevoel geeft. De meeste mensen komen echter naar Ubud voor de cultuur. Er wonen veel (Westerse en lokale) creatievelingen in Ubud. Van digital nomads en kunstenaars tot koks en meubelmakers. Voor kunst en eten zit je er daarom zeker goed. Maar je kunt ook in Ubud terecht voor een beautybehandeling, kookcursus, avondje uit, yogacursus óf een bezoekje aan het bekende Monkey Forest.

Ubud Bali
Ubud Bali

2. Vulkanen

Hoe lieflijk Bali ook mag ogen, het eiland telt diverse vulkanen. Alle vulkanen liggen in het noordoostelijke deel van Bali. Het beklimmen van één van de (slapende) vulkanen is daaarom een must-do op het eiland! Kies voor Gunung Batur of Gunung Agung voor een spectaculaire trekking van respectievelijk twee en vijf uur en een nog fantastischer uitzicht als de zon opkomt. Er is voor beide beklimmingen geen klimervaring nodig. De meeste accommodaties op Bali kunnen je helpen bij het boeken van een vulkaantrekking.

Vulcano bali
Vulcano bali

3. Rijstvelden

De rijstvelden rondom Ubud zijn zeker indrukwekkend, maar voor de allermooiste rijstvelden zul je nog iets verder het binnenland van Bali in moeten. De moeite wordt echter beloond als je bij Jatiluwih aankomt. Anders dan de rijstvelden bij Ubud, liggen de rijstvelden van Jatiluwih in de heuvels, wat natuurlijk prachtige plaatsjes oplevert. Dit zijn de rijstvelden waar je altijd van droomde! Intens groen, perfect aangelegd en hier en daar een os in het landschap. 

Jatiluwih
Jatiluwih

4. Strand

Als je iets goed kan op Bali, dan is het genieten van zon, zee en strand. En hoewel we natuurlijk niet willen voorstellen om alleen maar in het zand te liggen, kan een bezoekje aan één van de prachtige stranden van Bali niet ontbreken. De mooiste stranden liggen bijna allemaal in het zuiden van Bali. Nusa Dua, het zuidelijkste puntje van het eiland, heeft prachtige stranden, maar ook Sanur, Legian en Uluwatu zijn niet onaantrekkelijk. Oh, en je kunt altijd nog de boot pakken naar paradijsjes Nusa Lembongan en de Gili-eilanden (technisch gezien alleen geen Bali). Surfen is een populaire sport op Bali, dus voor een echte Balinese ervaring huur je een surfboard of boek je een surflesje, bijvoorbeeld in Legian of Balian Beach (voor gevorderden!).

Beach Bali
Beach Bali

5. Tempels

Bali is boedistisch, in tegenstelling tot de rest van Indonesië, waar men veelal islamitisch is. Hierdoor vind je niet alleen overal kleine offers van bloemen op straat (het brengt geluk als je hier per ongeluk op gaat staan!), maar ook de meest fotogenieke boedistische tempels. Pura Tanah Lot is één van de mooiste tempels van Bali en ligt in het zuidwesten van Bali. Het bijzondere aan deze tempel is dat de tempel (bij vloed) middenin het water ligt. Bij eb is de tempel te voet te bereiken. Tip: ga met zonsondergang, dan heb je gegarandeerd een fantastisch uitzicht. Andere mooie tempels zijn bijvoorbeeld de Uluwatu-tempel en Pura Ulun Danu.

Pura Bali
Pura Bali

6. Balinese dans

Een echte lokale must-see én bijzondere kennismaking met de bewoners van Bali, is de Balinese dans. Het bijwonen van een voorstelling is een geweldige ervaring die je niet snel zal vergeten. Balinese dansen – er zijn wel tientallen verschillende soorten – vinden hun herkomst op het eiland en worden uitgevoerd met uitbundige kostuums, make-up en onder begeleiding van Balinese muziek. De dansen hebben allerlei betekenissen, die de bewoners je graag zullen uitleggen. Het is meer dan puur vermaak; er gaan allerlei motieven achter de dansen schuil. Unesco heeft drie Balinese dansen een paar jaar terug zelfs aangemerkt als cultureel erfgoed.

Balinese dancing
Balinese dancing

7. Onderwaterwereld

Hoe mooi Bali – met de rijstvelden, tempels, vulkanen, bevolking en stranden - ook is, de laatste van deze zeven must-sees bevindt zich niet op het eiland, maar net voor de kust. In de zee rondom Bali kun je kennismaken met een kleurrijke onderwaterwereld vol koraal en diverse dieren. Van allerlei soorten vissen tot grote roggen, schildpadden, haaien en misschien zelfs een mola mola! De mola mola staat ook wel bekend als de maanvis en heeft een lengte van maar liefst 1,80 meter. Bekende duiksites van Bali zijn de USS Liberty (een Amerikaans wrak uit de Tweede Wereldoorlog) in het noordoosten van Bali, Padang Bai, Amed en Nusa Ceningan (bij Nusa Lembongan).

Bali diving
Bali diving

Top reizen naar Bali

Reisorganisaties met reizen naar Bali

Meer blogs over Bali

Beoordelingen van Indonesië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.4
Stranden
7.6
Steden
7.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.1