Home
Blog
Bestemmingen
Duiken op Bali: dit zijn de mooiste plekken

Duiken op Bali: dit zijn de mooiste plekken

2 minuten leestijd
Duiken op Bali: dit zijn de mooiste plekken

Bali is een echt paradijs voor duikers. Hou je van duiken in scheepswrakken, van het zien van extreem veel mooi koraal of ga je juist voor het spotten van grote vissen en schildpadden? Bali heeft het allemaal!

Indonesië scoort altijd hoog in lijstjes van de beste duikplekken ter wereld. En ook op Bali zit je dus helemaal goed. Je zal tijdens je vakantie helaas geen tijd hebben om overal te duiken, maar dit zijn de mooiste plekken om uit te kiezen.

1. USAT Liberty Wreck in Tulamben

usat liberty wreck
usat liberty wreck

Het ‘Liberty Wreck’ ligt in Tulamben, aan de oostkust van Bali, en is één van de meeste populaire duikplekken van Bali. Het scheepswrak ligt niet diep en is gewoon vanaf de kant te bereiken. Ook ideaal dus voor beginners en duikers die ‘wreck dives’ nog een beetje eng vinden. Het wrak is inmiddels helemaal bedekt met prachtig koraal en daardoor kom je er ook heel veel vissen tegen. Soms hele scholen tegelijk! Deze duik is goed te combineren met een duik bij twee andere mooie duikplekken in Tulamben: ‘Coral Garden’ en ‘Drop Off’.

2. Manta Point

manta point
manta point

De naam zegt het al, dit is dé plek om manta’s te spotten! Manta Point ligt bij Nusa Penida, een eilandje ten zuidoosten van Bali. De manta’s zwemmen rustig, vlak bij de oppervlakte en vaak in grote groepen. Tijdens het duiken zul je af en toe ineens in de schaduw zwemmen, een teken dat er een manta boven je zwemt! Je hebt het hele jaar kans om ze (volop) te spotten maar je moet natuurlijk - zoals altijd - ook een beetje geluk hebben.

3. Blue Lagoon

blue lagoon bali
blue lagoon bali

Blauw water met haaien... klinkt eng? Dat is het niet want je vindt hier in de ‘Blue Lagoon’ alleen maar vriendelijke haaien. Het is een makkelijke duikplek en dus erg geschikt voor beginners maar ook voor nachtduiken. Je spot hier veel tropische vissen en met een beetje geluk dus ook whitetip-rifhaaien, schildpadden en de gekke Napoleon vis. Blue Lagoon ligt in Padang Bai, aan de oostkust van Bali.

4. Menjangan

menjangan
menjangan

Manjangan wordt vaak genoemd als één van de mooiste duikplekken ter wereld! Het is dan ook een waar duikparadijs. Menjangan is een eiland en ligt op zo’n vijf kilometer ten noordwesten van Bali. De wandduiken zijn hier spectaculair en gaan soms wel tot 60 meter diep! Je komt hier grote scholen met tropische vissen tegen, barracuda’s, schildpadden, rifhaaien en nog veel meer. Veel duikplekken rond Menjangang zijn ook erg geschikt om te snorkelen. Handig dus als je reispartner niet zo’n duikfan is.

5. Gili eilanden

gili eilanden
gili eilanden

De Gili eilanden horen eigenlijk bij Lombok maar ook vanaf Bali vertrekken er duik- en snorkeltrips naar deze turquoise wateren. Je ziet hier veel koraal, tropische vissen en de kans dat je schildpadden ziet is erg groot. Overigens zijn de Gili eilanden zelf ook heel chill dus dit is ook een ideale plek om even bij te komen van al dat duiken of om te verblijven tijdens het volgen van een duikcursus.

Top reizen naar Bali

Reisorganisaties met reizen naar Bali

Meer blogs over Bali

Beoordelingen van Indonesië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.4
Stranden
7.6
Steden
7.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.1