Home
Blog
Bestemmingen
Pura Taman Ayun: fraaie tempel bij Ubud

Pura Taman Ayun: fraaie tempel bij Ubud

1 minuut leestijd
Pura Taman Ayun: fraaie tempel bij Ubud

Ubud in Bali heeft een enorme aantrekkingskracht op reizigers. In dit dorpje moet je zijn als je even helemaal tot rust wil komen. Ook in de omgeving van Ubud is veel te ontdekken zoals de Taman Ayun tempel.

Taman Ayun betekent letterlijk ‘mooie tuin’ of ‘mooi park’ en wordt gezien als een van de mooiste tempels van Bali. De tempel ligt op zo’n acht kilometer van Ubud dus het is een leuk uitstapje tijdens je verblijf daar.

Pura Taman Ayun

De Taman Ayun tempel, of Pura Taman Ayun is een enorm tempelcomplex. Het is omringd door een groen park met vijvers, planten, bloemen en bomen. De tempel is gebouwd in 1634 en was toen een familietempel. De tempel is omringd door water en je kan er alleen over een centrale brug naartoe. Via de brug kom je bij een mooi versierde hoofdpoort. Eenmaal binnen loop je in een oase van rust.

pura taman ayun
pura taman ayun

pura taman ayun
pura taman ayun

Bali temple
Bali temple

Meru-torens

Onderdeel van deze tempel zijn de meru-torens die bergen voorstellen. Een meru is een pagode van drie, vijf, zeven, negen of elf verdiepingen. De hoogste meru-toren bij Pura Taman Ayun heeft elf verdiepingen. Deze stelt de Batukau berg voor.

Hoe kom je er?

Vanuit Ubud kun je makkelijk een taxi pakken naar Pura Taman Ayun. Maar er gaan ook bustours die hier stoppen. Wil je de drukke tourbussen vermijden, ga dan vroeg in de ochtend. Entree kost omgerekend ongeveer een euro.

Top reizen naar Ubud

Reisorganisaties met reizen naar Ubud

Meer blogs over Ubud

Beoordelingen van Indonesië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.4
Stranden
7.6
Steden
7.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.1