Home
Blog
Bestemmingen
Gunung Agung: de hoogste berg op Bali

Gunung Agung: de hoogste berg op Bali

op 30 september 2016
1 minuut leestijd
Gunung Agung: de hoogste berg op Bali

Op een heldere dag kun je vanaf overal op Bali deze indrukwekkende vulkaan zien. De Gunung Agung is niet alleen de hoogste berg van Bali, maar ook de heiligste.

Tijdens de laatste uitbarsting in 1963 werden dorpen verwoest en kwamen honderden mensen om. Maar tegenwoordig houdt de vulkaan zich rustig en is het zelfs mogelijk om hem te beklimmen. We hebben het over Bali-icoon Gunung Agung! 

Gunung Agung

Gunung Agung betekent letterlijk ‘hoge berg’ en wordt in het Nederlands ook wel de Agung berg genoemd. Deze 3.142 meter hoge berg is eigenlijk een vulkaan en op heldere dagen is Gunung Agung vanaf heel Bali te zien. Voor de lokale bevolking is de berg heilig, omdat ze het als de woonplaats van de goden zien.

Gunung Agung Bali
Gunung Agung Bali

Gunung Agung
Gunung Agung

Pura Besakih
Pura Besakih

Pura Besakih

Omdat Gunung Agung een heilige berg is, zijn er veel tempels te vinden. Pura Besakih is de grootste en belangrijkste tempel van Bali en ligt op de helling van de Gunung Agung. Deze tempel wordt ook wel de Moedertempel genoemd en bestaat uit zo’n 200 bouwwerken. Een deel van het complex is open voor toeristen. Zorg dat je goed bedekt bent; vergeet je sarong niet!

Beklimming

Tegenwoordig is de vulkaan niet meer actief en daarom is het mogelijk om Gunung Agung te beklimmen. De klim is redelijk zwaar en lang (drie tot zes uur heen én weer terug), maar het uitzicht vanaf de top is het waard! Het is wel aan te raden om een gids te huren en (heel) vroeg te vertrekken. ‘s Ochtends is de lucht namelijk vaak helder, terwijl er in de middag een dik wolkendek rond de vulkaan hangt.

Top reizen naar Bali

Reisorganisaties met reizen naar Bali

Meer blogs over Bali

Beoordelingen van Indonesië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.4
Stranden
7.6
Steden
7.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.1