Home
Blog
Bestemmingen
Pura Tanah Lot: Magische tempel op Bali

Pura Tanah Lot: Magische tempel op Bali

1 minuut leestijd
Pura Tanah Lot: Magische tempel op Bali

Deze Balinese tempel staat bovenop een rots in de zee en dat levert prachtige plaatjes op!

Pura Tanah Lot betekent letterlijk ‘tempel Tanah Lot’, maar wat is dan een Tanah Lot? Tanah Lot is een rotsformatie in zee voor de zuidwestkust van Bali. Pura Tanah Lot is kortom een tempel op een rotsformatie in de zee van Bali. En dat maakt deze tempel ook zo bijzonder!

Te voet naar de zeetempel

Ondanks de unieke ligging in het water, is de tempel af en toe nét met droge voeten te bereiken via een zanddam van circa twintig meter lang, als er laag water is. Toch is Pura Tanah Lot één van de drukst bezochte attracties op Bali. Zeker bij zonsondergang is Tanah Lot populair, want je kunt je voorstellen dat dat mooie plaatjes oplevert. De rots is zee is waarschijnlijk afgescheiden van het land door slijtage door het water, net als bijvoorbeeld bij de Twelve Apostles bij de Great Ocean Road is gebeurd.

Tanah Lot sunset
Tanah Lot sunset
 

Pura Tanah Lot
Pura Tanah Lot

Walking to Tanah Lot
Walking to Tanah Lot

Kip of het ei?

Dan vraag je je nu misschien af: was die tempel er al toen Tanah Lot nog aan het vaste land vast zat? Nee! Ene Dang Hyang Nirartha heeft naar eigen zeggen de tempel gebouwd toen Tanah Lot al een eiland was. Volgens hem was Tanah Lot een heilige plek waar vandaan de Balinese zeegoden aanbeden moesten worden. Het is één van de zeven zeetempels aan de zuidwestkust van Bali. Vanaf elke zeetempel is een andere zeetempel te zien.

Tanah Lot bevindt zich op zo’n twintig kilometer afstand vanaf Denpasar, de hoofdstad van Bali.

Top reizen naar Bali

Reisorganisaties met reizen naar Bali

Meer blogs over Bali

Beoordelingen van Indonesië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.4
Stranden
7.6
Steden
7.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.1