Home
Blog
Bestemmingen
Dit zijn de 5 mooiste plekken op Java, Indonesië

Dit zijn de 5 mooiste plekken op Java, Indonesië

op 21 augustus 2018
1 minuut leestijd
Dit zijn de 5 mooiste plekken op Java, Indonesië

Indonesië bestaat uit duizenden eilanden waarvan Bali waarschijnlijk het meest toeristische is. Java is echter het grootste eiland, er wonen maar liefst 145 miljoen mensen! En tussen al die mensen zijn er veel mooie plekken te ontdekken.

Een rondreis door Indonesië begint voor veel reizigers in Jakarta, de hoofdstad van Indonesië. Deze stad ligt op Java maar is niet bepaald het hoogtepunt van het eiland. Na je bezoek aan Jakarta wordt het gelukkig alleen maar beter. Dit zijn de vijf mooiste plekken op Java. 

1. Bromo

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Gunung Bromo of de Bromo Vulkaan is de hoogste vulkaan van Indonesië en mocht je ‘m beklimmen, is het zowel letterlijk als figuurlijk het hoogtepunt van je rondreis. Het beklimmen van Bromo kan met een georganiseerde tour of op eigen gelegenheid. Het beste moment is om voor zonsopgang omhoog te klimmen: je ziet de zon dan opkomen in een prachtig maanlandschap met de gigantische krater op de achtergrond. Hou wel even in de gaten of het veilig is om te gaan, want dit is een actieve vulkaan.

2. Borobudur

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Borobudur is een gigantische tempel in de buurt van Yogyakarta. Deze tempel is zelfs het grootste boeddhistische bouwwerk ter wereld! De tempel heeft negen verdiepingen en ligt tussen de bossen en groene rijstvelden. Niet zo gek dus dat dit een van de populairste bezienswaardigheden van Indonesië is! Omdat er veel tours worden georganiseerd naar Borobudur is het hier altijd enorm druk. Ga dus (heel) vroeg of laat op de dag om de busladingen te vermijden.  

3. Prambanan

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Voor wie na Borobudur nog niet genoeg heeft gekregen van de tempels, kan door naar Prambanan. Dit enorme complex van hindoetempels ligt redelijk in de buurt van Borobudur dus je kan ze beide op één dag bezoeken met een combitour. Het complex bestaat uit zes grote tempels met daaromheen nog 224 kleine tempels. Om echt alles te zien ben je dus wel een paar uur zoet!

4. Yogyakarta

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Yogyakarta ligt in het midden van Java en is de leukste stad van het eiland. Het is er een stuk rustiger dan in het chaotische Jakarta en het is een populaire stop voor reizigers. Je kan je hier prima een paar dagen vermaken. Ga souvenirs shoppen en afdingen op Jalan Malioboro, de grootste en drukste winkelstraat van Yogyakarta. Of leer Indonesisch koken tijdens een kookcursus. Boek een fietstour en leer meer over het leven van de locals op het platteland of doe gewoon een dagje helemaal niets en geniet van het heerlijke eten!

5. Pangandaran

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Java staat niet echt bekend om de prachtige stranden zoals Bali ze kent maar Java heeft een verborgen parel: Pangandaran. Een heerlijk chill kustplaatsje dat vooral populair is bij surfers en backpackers. Je kan hier lekker niksen op het strand of een surfles nemen. Of de jungle in gaan! De natuur rond Pangandaran is namelijk prachtig en je kan hier aapjes spotten.

Top reizen naar Java

Java Adventure

Java Adventure

15 dagen
Individuele rondreis
Java, Borobudur, Jakarta, Yogyakarta, Bandung, Pelabuhan Ratu, Tangkuban Perahu volcano, Merapi volcano, Bromo-volcano, Sukamade, Ijen volcano

Meer blogs over Java

Beoordelingen van Java

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.