Home
Blog
Bestemmingen
VIDEO: Dit is waarom je naar Java (Indonesië) wilt reizen

VIDEO: Dit is waarom je naar Java (Indonesië) wilt reizen

1 minuut leestijd
VIDEO: Dit is waarom je naar Java (Indonesië) wilt reizen

Bali kennen we allemaal wel, maar wist je dat Java minstens zo mooi is? Check dit filmpje maar!

Van de totaal zo’n 17.000 eilanden, is Java het grootste eiland van Indonesië. Maar laat je niet misleiden door het woord ‘eiland’. Java is maar liefst drie keer zo groot als Nederland. Genoeg te beleven dus voor een rondreis van een paar weken. 

Rondreis Java

Sommige mensen kiezen ervoor om Java te combineren met Bali (of ook Lombok). Goede keuze! Trek alleen wel genoeg tijd uit voor je reis. Java is ruim 1.000 kilometer breed, en de meeste afstanden zal je per trein afleggen. Een mooie manier om de rijstvelden te bekijken, maar slow travel is het wel. Heb je minder tijd? Dan kan je ook vliegen, bijvoorbeeld van Jakarta naar Yogjakarta of van Yogajakarta naar Bali. Trek in ieder geval een ruime week uit voor Java als de de highlights wilt zien. Mensen met meer tijd kunnen zich ook prima een paar weken op het eiland vermaken.


Bezienswaardigheden en must-visits

De bekendste trekpleisters van Java zijn hoofdstad en metropool Jakarta, de levendige stad Yogjakarta en de omliggende tempels Borobudur en Prambanan. Ook de uitgestrekte rijstvelden en vulkaan Bromo zijn bezienswaardigheden die je niet wilt missen als je op Java bent. Andere mooie plekken - die je ook in de video ziet - zijn Kalibaru, Sukamade en Kawah Ijen.

Cultuur en religie

De Indonesische cultuur is op Java  nog zeer sterk aanwezig, omdat het eiland relatief minder toeristisch (en uitgestrekter) is vergeleken Bali. Een ander belangrijk verschil tussen Java en Bali is dat Java islamistisch is en Bali hindoeistisch. Overigens zijn de belangrijkste tempels op Java boeddhistisch (Borobudur) en hindoesistisch (Prambanan). Dit komt omdat de islam pas sinds de 16de eeuw de belangrijkste religie in Indonesië is geworden. 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst


Afbeelding ter ondersteuning van de tekstTop reizen naar Java

Java Adventure

Java Adventure

15 dagen
Individuele rondreis
Java, Borobudur, Jakarta, Yogyakarta, Bandung, Pelabuhan Ratu, Tangkuban Perahu volcano, Merapi volcano, Bromo-volcano, Sukamade, Ijen volcano

Reisorganisaties met reizen naar Java

Meer blogs over Java

Beoordelingen van Indonesië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.4
Stranden
7.6
Steden
7.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.1