Home
Blog
Bestemmingen
Chiang Saen: Historisch stadje in de Gouden Driehoek

Chiang Saen: Historisch stadje in de Gouden Driehoek

Chiang Saen: Historisch stadje in de Gouden Driehoek

Als je aan Thailand denkt, denk je natuurlijk meteen aan de chaos en het nachtleven van Bangkok, het relaxte Chiang Mai, het hippie-achtige Pai en de prachtige bounty-eilanden in het zuiden van het land. Maar Thailand heeft ook minder bekende pareltjes.

In het uiterste noorden van Chiang Rai Province ligt het slaperige rivierstadje Chiang Saen, dat een belangrijke post was voor de handel in de Gouden Driehoek. Nog steeds varen er grote schepen vanuit China af naar Chiang Saen, met fruit en andere importproducten. De tijd lijkt er stil te zijn blijven staan. Een authentieke, historische plek de zeker de moeite waard is te verkennen.

Wat is er te doen?

Chiang Saen ligt vlakbij Mae Sai, de grensovergang naar Myanmar en Sop Ruak, een beroemde hotspot in de Gouden Driehoek. Deze plekken zijn behoorlijk hectisch en toeristisch. Chiang Saen daarentegen is een heerlijk relaxt stadje aan de Mekong rivier, met een aantal prachtige tempels, stoepa’s en musea. Zo bezoek je hier Wat Pa Sak, een historisch park met prachtige ruïnes. De pagoda van Wat Phra That Pha Ngao biedt een prachtig uitzicht over de omgeving en de Mekong. Zo’n tweeënhalve kilometer buiten de stad bezoek je Wat Phra That Chom Kitti en Wat Chom Chaeng. Elk jaar in april vindt ook in Chiang Saen het bekende Songkran Festival plaats met bootraces en traditionele optredens.

Bereikbaarheid

Vanuit Chiang Rai ben je binnen twee tot tweeënhalf uur met de bus in Chiang Saen. Er rijden ook songthaews van Mae Sai via de Gouden Driehoek naar Chiang Saen. Wat ook de moeite waard is, is om de boot vanuit Chiang Rai te pakken. In zo’n drie tot vier uurtjes vaar je door de prachtige landschappen naar Chiang Saen.

chiang saen thailand
chiang saen thailand

chiang saen
chiang saen

thailand
thailand
 

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8