Home
Blog
Bestemmingen
Het ultieme avontuur: Zuidoost-Azië op de motor

Het ultieme avontuur: Zuidoost-Azië op de motor

2 minuten leestijd
Het ultieme avontuur: Zuidoost-Azië op de motor

Nooit meer last van overvolle bussen, angstaanjagend rijgedrag en prachtige landschappen die je in een sneltreinvaart door het autoraampje aan je voorbij ziet schieten? Ga dan voor het ultieme avontuur: Zuidoost-Azië op de motor.

Tijdens je backpackavontuur huur je regelmatig een scooter om de omgeving te ontdekken en door de prachtige landschappen te crossen. Maar ga je voor écht avontuur, dan kun je heel Zuidoost-Azië op de motor doen. Ongekende vrijheid, kunnen stoppen op elk mooi plekje dat je tijdens je reis tegenkomt en buiten de gebaande paden reizen. Eenmaal op de motor gereisd, wil je waarschijnlijk nooit meer wat anders. Deze regio's lenen zich uitstekend voor een motortrip.

Mae Hong Son loop

Er gaat niets boven het ontdekken van het prachtige Zuidoost-Azië op je eigen motor. In Thailand is de Mae Hong Son loop een absolute aanrader. Je rijdt vanuit Chiang Mai via Pai, Mae Hong Son en de hoogste berg van Thailand, Doi Inthanon door de prachtige, berglandschappen van Noord-Thailand. Je komt op plekken die je als gewone toerist niet vaak zult zien. Als je alle 1.864 bochten van de loop heb overleefd, vergeet dan niet een certificaat in Mae Hong Son te halen.

Het ongerepte noordoosten van Thailand

Ook de loop ten noordoosten van Chiang Mai is een absolute aanrader op je eigen gemotoriseerde tweewieler. Vanuit Chiang Mai rijdt je via Chiang Dao en Thaton naar Chiang Rai. Van hieruit rijd je door de adembenemend mooie heuvellandschappen en theeplantages bij Mae Salong en Mae Sai, waar je veel Burmese en Chinese invloeden terug vindt.

easyriders
easyriders

motor laos
motor laos

Thakhek loop in Laos

Het hoogtepunt in Laos is de Thakhek loop, een 450 kilometer lange route door het authentieke Laotiaaanse landschap die je door dorpjes als Na Kai, Thalang en Laksao leidt. Onderweg kun je een verfrissende duik nemen in het Tha Falang meer of in de verschillende watervallen. Ook route 13 van Luang Prabang via Vang Viang naar Vientiane is adembenemend mooi.

De ultieme ervaring in Vietnam

Vietnam is bij uitstek een land om te ontdekken met je eigen vervoer en de meest populaire route is van Hanoi naar Ho Chi Minh City. Ook het bergachtige noorden van Vietnam, bij Sapa en Ha Giang is meer dan de moeite waard om op de motor te verkennen. In Vietnam is het relatief makkelijk om een motor te kopen - bijvoorbeeld van een local of een andere backpacker - en later weer te verkopen.

motorbike
motorbike

motor asia
motor asia

Praktische zaken

Huren of kopen

Zuidoost-Azië is misschien wel één van de beste plekken om een motor te huren. Op verschillende plekken kun je tegen heel schappelijke prijzen - vanaf vijf euro per dag - een motor huren. Op veel plekken kun je ook een motor kopen en deze na je trip weer verkopen.

Basisregels

Het drukke, chaotische en soms buitengewoon gevaarlijke verkeer in Zuidoost-Azië hoeft geen reden te zijn om niet op deze manier rond te reizen. Uiteraard is het wel aan te bevelen om zelf ervaring te hebben met het besturen van een scooter of motor en je aan een aantal veiligheidsregels te houden. Zo is beschermende kleding en een goede helm een aanrader, stap je niet dronken op je motor en zorg je ervoor dat je je aanpast aan de lokale verkeersregels.

Georganiseerde motortours

Durf je het niet aan zelf op de motor door Azië te reizen, dan bestaat er altijd nog de mogelijkheid om bijvoorbeeld in Vietnam met Easy Riders mee te rijden. Je kunt zo bij een Engelssprekende gids achterop springen.

Top reizen naar Thailand

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8