Home
Blog
Bestemmingen
De beste reistijd voor een rondreis door Vietnam

De beste reistijd voor een rondreis door Vietnam

1 minuut leestijd
De beste reistijd voor een rondreis door Vietnam

Vietnam ligt in Zuidoost-Azië en heeft een tropisch klimaat. Toch is het niet altijd mooi weer om rond te reizen. Hier lees wat de beste reistijd is voor een rondreis door Vietnam.

Vietnam is een langgestrekt en smal land. Daardoor zijn er ook klimaatverschillen tussen het noorden, midden en zuiden van Vietnam en is het dus een beetje puzzelen om de beste reistijd te vinden voor een rondreis door het hele land.

Noord-Vietnam

Het noorden van Vietnam zal je zeker bezoeken tijdens een rondreis in Vietnam want hier liggen o.a. Sapa en Hanoi. Het regenseizoen valt in de zomermaanden en december t/m februari kan behoorlijk koud zijn. Je verwacht het niet maar het kan hier zelfs sneeuwen in de bergen! Wil je naar Noord-Vietnam dan kun je dus het best in het voorjaar of najaar gaan.

sapa vietnam
sapa vietnam

phu quoc vietnam
phu quoc vietnam

Vietnam south
Vietnam south

Centraal-Vietnam

In Centraal-Vietnam ligt o.a. Hue, Mui Ne en Hoi An. Het regenseizoen begint hier later en is van september t/m december. En van augustus t/m november is het tyfoonseizoen. Wil je de regen en tyfoons vermijden, dan kun je Centraal-Vietnam het best bezoeken van februari t/m juli.

Zuid-Vietnam

In Zuid-Vietnam ligt Ho Chi Minh City en de Mekong Delta. Het regenseizoen is hier van mei t/m november en dit kan soms zorgen voor overstromingen in de Mekong Delta. Van december t/m april is het droog en dit is de beste reistijd voor Zuid-Vietnam. De temperaturen kunnen hier wel flink oplopen.

Kortom, wil je het hele land zien en regen en tyfoons ontwijken dan kun je het best reizen tussen februari en april.

Top reizen naar Vietnam

Reisorganisaties met reizen naar Vietnam

Meer blogs over Vietnam

Beoordelingen van Vietnam

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
8.8
Stranden
7.6
Steden
8.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.5