Home
Blog
Bestemmingen
Vietnam buiten de gebaande paden: 5 tips

Vietnam buiten de gebaande paden: 5 tips

op 27 februari 2017
2 minuten leestijd
Vietnam buiten de gebaande paden: 5 tips

Vietnam is een fantastisch land om te backpacken, maar als doorgewinterde reisfanaat wil je natuurlijk wel iets anders dan anders. Vijf tips voor onontdekt Vietnam!

Toegegeven, Vietnam lijkt erg toeristisch geworden. Maar dat is natuurlijk alleen wanneer je de veelbereisde backpackroutes volgt. Wanneer je grote hordes toeristen wilt vermijden en verborgen pareltjes wilt ontdekken, zul je van de gebaande paden af moeten. Wij geven vijf tips die jouw reis door Vietnam uniek én onvergetelijk maken.

1. Op de motor door Vietnam

motor ho chi minh trail
motor ho chi minh trail

Tijdens je reis door Vietnam is de Ho Chi Minh Trail afrijden een must. Maar wat dacht je ervan om dit per motor te doen? Dé ideale manier om Vietnam buiten de gebaande paden te ontdekken is natuurlijk om zelf een motor te kopen en weer te verkopen aan de andere kant van het land. Hét ultieme gevoel van vrijheid, omdat je niet afhankelijk bent van toeristische routes en kunt stoppen waar je maar wilt.

Als je zelf geen rijbewijs hebt of niet durft te rijden in het drukke verkeer van Vietnam, dan kun je een tour boeken bij Easy Riders. Achterop de motor van een lokale gids leg je dan een bepaalde route af, bijvoorbeeld van Dalat naar Hoi An. Je slaapt in kleine communities waar soms geen toerist te bekennen is en krijgt zo een heel andere indruk van het land buiten de toeristische gebieden. Inspiratie opdoen om Vietnam per motor te bereizen? Bekijk dan ook eens de Vietnam Special van Top Gear. Wedden dat jij binnen no-time je ticket wilt boeken?

2. Overnachten in een homestay

homestay vietnam
homestay vietnam

Je kunt natuurlijk een guesthouse boeken op een toeristische plek, maar als je een écht authentieke ervaring wil, dan overnacht je in een homestay. Je slaapt dan bij een familie thuis en je eet wat de pot schaft. Dit is een onvergetelijke manier om het echte Vietnam te ervaren. Dus als je bijvoorbeeld gaat hiken in Sapa, reis dan nét wat verder en verblijf in een van de vele kleine dorpjes in de omgeving. Zo leer je de echte, lokale cultuur kennen en ontmoet je minderheden zoals de H’Mong en Red Dao.

3. Vergeet de tijd in Con Dao

con dao
con dao

De meest prachtige pareltjes van plekken zie je als je iets verder kijkt dan je neus lang is. Voor snorkelen, wandelen, duiken, luieren op het strand of actieve trektochten ga je naar Con Dao, een eilandengroep in de Zuid-Chinese Zee. Con Dao heeft een donkere geschiedenis. Duizenden gevangenen kwijnden hier weg onder erbarmelijke omstandigheden. Vandaag de dag een heerlijke plek om te vertoeven en hier blijf je stiekem nét wat langer hangen dan de bedoeling was. Who cares? Yolo!

4. Ga op pad met locals

vietnam locals
vietnam locals

Niets boeken, maar lekker je neus achterna gaan. Dat is sowieso de backpackers spirit, maar op deze manier kom je ook makkelijker buiten de gebaande paden dan wanneer je van te voren alles regelt. Vooral lekker veel contact leggen met locals en naar tips vragen om het authentieke Vietnam te ontdekken. Wil je verstopte hotspots ontdekken, dan zul je dat toch echt aan een local moeten vragen. Écht Vietnamees eten? Schuif dan op een plastic stoeltje aan in een van de nauwe steegjes en doorgangetjes en zorg dat je de enige toerist bent in het restaurantje. Gegarandeerd zeker dat je een spannend en exotisch hapje krijgt voorgeschoteld.

5. Surfen in Mui Né

Mui Ne
Mui Ne

Op de populaire toeristische route door Vietnam stoppen veel backpackers ook in Nha Trang. Wil je (iets) meer off the beaten track, reis dan even door naar Mui Né, een klein vissersdorpje op nog geen vier uur rijden van Ho Chi Minh Stad. Minder toeristisch dan Nha Trang, prachtige hagelwitte stranden, een turquoise zee en door de altijd aanwezige sterke wind zeer in trek bij kitesurfers. Breng hier ook een bezoek aan de rode zandduinen, traditionele vissersdorpen en geniet van een schitterende zonsondergang. Je bent hier iet de enige toerist, maar authentiek en chil voelt het zeker!

Meer Vietnam tips? Lees het artikel: 11 tips voor wie gaat backpacken in Vietnam.

Top reizen naar Vietnam

Reisorganisaties met reizen naar Vietnam

Meer blogs over Vietnam

Beoordelingen van Vietnam

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
8.8
Stranden
7.6
Steden
8.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.5